URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 05 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2022, 13:39

Ungaria a ridicat restricţiile pentru refugiaţii ucraineni. În Bihor, sunt cozi în punctele de trecere a frontierei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din noaptea de miercuri spre joi, Ungaria a ridicat restricţiile pe care le-a impus intempestiv refugiaţilor ucraineni, cărora autorităţile maghiare le cereau paşapoarte biometrice ori vize pentru a le permite intrarea din România. Joi la punctele de trecere a frontierei în Ungaria se înregistrează cozi şi timpi ridicaţi de aşteptare, inclusiv la cele de pe teritoriul judeţului Bihor.

Informaţia privind ridicarea restricţiilor Schengen pentru refugiaţii ucraineni a fost confirmată joi, pentru BIHOREANUL, de comisarul-şef Laura Bondar, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, care a precizat că poliţiştii maghiari le permit intrarea celor care au fugit de război, cerându-li-se orice fel de document prin care să li se stabilească identitatea.

La punctele de trecere a frontierei româno-maghiare sunt cozi. "În prezent în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi ca urmare a faptului că un număr mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă la ieşire din ţară. În ultimele 24 de ore, au tranzitat frontiera aproximativ 35.280 de persoane cu 15.500 de mijloace, din care 12.100 ucraineni", a transmis Laura Bondar, referindu-se la frontierele din judeţele Bihor şi Arad.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei sunt PTF Borş I, PTF Borş II şi Nădlac II – Autostradă.

"Poliţia de frontieră a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi fluent", a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.  

Joi, aplicaţia oficială a Poliţiei de Frontieră Române arăta timpi de aşteptare pe sensul de ieşire din România, pe culoarele pentru autoturisme, de 50 de minute la Borş I, 30 de minute Borş II, 30 de minute la Săcueni, 50 de minute la Valea lui Mihai. La Nădlac II (autostradă) timpul estimat de aşteptare este de 150 de minute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.817 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON