URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 30 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Ianuarie 2024, 15:30

Un expert antidrog vine la Oradea pentru a le vorbi tinerilor despre droguri: „De la fascinație la dependență”

Un expert antidrog vine la Oradea pentru a le vorbi tinerilor despre droguri: „De la fascinație la dependență” Sursa foto: Cătălin Țone / Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Expertul antidrog Cătălin Ţone va ajunge la Oradea pentru a le vorbi tinerilor despre pericolele consumului de droguri, în cadrul unei conferinţe denumite "Drogurile - de la fascinaţie la dependenţă".

Evenimentul, organizat de Clubul Rotary Oradea Art Nouveau, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi al Filarmonicii de Stat Oradea, în parteneriat cu Rotary Club Phoenix, va avea loc luni, de la ora 13:00, la Filarmonica de Stat şi va reuni 400 de participanţi, printre care elevi din clasele XI-XII, profesori şi părinţi.

"Scopul proiectului este prevenţia consumului de droguri şi de substanţe interzise de către tineri şi adolescenţi", au transmis reprezentanţii Rotary Oradea Art Nouveau într-un comunicat de presă. 

În cadrul conferinței vor fi expuse studii de caz de la care vor porni discuţii libere, dar vor fi prezentate și experienţele foştilor consumatori.

Cătălin Ţone, autorul volumului "Marijuana, zborul spre iad", este licenţiat în drept, psihologie şi sociologie. Deţine un masterat în ştiinţe penale şi antidrog, precum şi două doctorate, primul în domeniul "securităţii naţionale" la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti, iar al doilea în "ordine publică şi siguranţă naţională" la Academia de Poliţie "A.I. Cuza", Bucureşti.

"El este dedicat acestui proiect prin susţinerea activă a binelui comun şi consideră că este importantă conştientizarea în rândul tinerilor a riscurilor la care se expun prin consumul de stupefiante şi/sau substanţe psihotrope", se arată în comunicatul Rotary Oradea Art Nouveau.

Agenţia Naţională Antidrog a publicat, în 20 februarie 2023, Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România, evidenţiind faptul că cea mai mare rată de consum se înregistrează la grupa de vârstă 15-34 ani. 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, iar canabisul este cel mai consumat drog.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sa faca ce?
Drogurile nu se consuma ....PUNCT. Daca esti tamp nu te ajuta nici un premiat Nobel, ca tu o tii pe a ta. Sau unii isi incep campania electorala cu alta trategie?
Postat 28 Ianuarie 2024, 19:56 de Christa
Ce îi va învăța expertul pe tineri?
Cum sa se fereasca de droguri în condițiile în care pe fiecare colt de strada e câte un dealer? De ferit, se feresc autoritățile care ar trebui să le combat
Postat 28 Ianuarie 2024, 18:19 de PureStupidity
Cautând de paduchi o caramida
Apoi îl învită și pe Pustan să le vorbească despre cât de pofitabil e bussinesul cu vânzarea de iluzii. Glumesc, desigur. Problema la noi nu e ca tinerii nu stiu despre consumul de droguri, despre consecinte. La noi traficul de stupefiante, carne vie, arme e musamalizat, sustinut si , deseori, chiar facaut de oameni din institutiile care ar trebui sa-l combata. Se stie ca profitul unge si structurile. Explozia de bunastare a unor prieteni apropiati ai politistilor, procurorilor, judecatorilor, vamesilor sau politicienilor e un semn de protectie. Binenteles, nu a tuturor politistilor, procurorilor, judecatorilor, politicienilor. Doar cativa reusesc serveasca si sa profite. E plin peste tot de stupefiante (scolile-s, cluburile, casele de pariuri sunt pline), ziarele si publo24 e plin de carne vie, toate dughenele, pietele vand tigari de contrabanda (Țigi, țigări?)șamd. Copii politicienilor, preotilor, judecatorilor, procurorilor, politistilor sunt marii jucatori pe piata MAFIA.
Postat 28 Ianuarie 2024, 18:03 de PureStupidity
Ce facem cu cele legale, ALCOOLUL si TUTUNUL?
Viteza de instalare a dependentei indusa de alcool si/sau tutun este intrecuta doar de cea a heroinei! Efectele le vedem : sanatatea distrusa, familii destramate, violuri, crime, etc, etc. Da, dar statul tical*s incaseaza miliarde de euro din comercializarea lor. Nu mai spun ca ,,fruntasii" nu prea apuca pensia, statului ii convine asta. Concluzia: nimic nu este prea mult pt a asigura banii pt salariile si pensiile specialilor!
Postat 28 Ianuarie 2024, 15:55 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6036 RON
  • 1 EUR = 4.9747 RON
  • 1 HUF = 0.0123 RON