URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 August 2024, 18:10

Un băiețel de 6 ani din Bihor are nevoie de ajutor pentru a putea fi supus unei operaţii în München

Un băiețel de 6 ani din Bihor are nevoie de ajutor pentru a putea fi supus unei operaţii în München (Sursa foto: Facebook - Alexandra Cotut)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Familia lui Rareş Alexandru, un băiețel în vârstă de doar 6 ani din localitatea bihoreană Cihei, are nevoie de ajutor pentru a putea plăti o intervenţie chirurgicală complexă ce va fi efectuată pe 5 decembrie, în oraşul german München. Operaţia costă aproape 29.000 de euro.

BIHOREANUL a prezentat cazul micului bihorean în urmă cu patru ani, atunci când Rareş se afla într-o stare gravă, el având mai multe probleme de sănătate, inclusiv anevrism de venă Galeni, hidrocefalie operată cu şunt, epilepsie, tetrapareză flască şi retard psihomotor sever.

De-a lungul anilor, el a fost supus mai multor investigaţii şi intervenţii chirurgicale, a făcut diverse terapii, iar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit.

"Acum îşi susţine capul singur, poate să zică «mama», răspunde la stimulii exteriori, îmi dă mâna dacă i-o cer, face logopedie, gimnastică cu greutăţi. Sunt mândră de el. Acum însă stagnează din punct de vedere locomotor din cauza unei probleme la şold", a detaliat mama lui Rareş, Alexandra Cotuţ, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acesteia, în prezent, băiatul nu reuşeşte să facă anumite exerciţii fizice din cauza unei luxaţii la şoldul drept, care îi provoacă dureri foarte mari. 

Copilul a suferit deja intervenţii la Cluj, unde i s-a montat o tijă metalică în piciorul rept, însă aceea nu l-a ajutat să evolueze.

"Am găsit în final o clinică în München, unde medicii pot să-i monteze şurubururi în şolduri, ceea ce l-ar putea ajuta să continue progresul lui în terapie. Investigaţiile preliminare au ieşit bine, Rareş poate fi supus intervenţiei, iar medicii sunt optimişti. Aşa că el este programat în 4 decembrie să ajungă la clinică, iar în 5 va avea loc operaţia", a mai spus mama băiatului.

Intervenţia costă însă aproape 29.000 de euro, iar familia lui Rareş are nevoie de sprijin financiar pentru a acoperi aceste costuri.

Cei care să îl ajute pe Rareş şi prin donaţii, o pot face transferând orice sumă de bani în conturile următoare: RO15BRDE050SV97728640500 în lei, RO35BRDE050SV98996030500 în euro ori prin BTPay sau Revolut la numărul Alexandrei Cotuţ 0770373117.

Cazul micuţului este susţinut şi de FC Bihor, care a organizat până acum două campanii de strângeri de fonduri, care au presupus ca 20% din banii obţinuţi din vânzarea de bilete la două meciuri ceau avut loc recent la Stadionul Iuliu Bodola să fie direcţionaţi familiei Cotuţ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
2024
Si in 2024 exista cenzura. Nu o sa inteleg niciodata dece este posibilitatea de postare de comentarii dacá acestea se sterg.
Postat 29 August 2024, 21:21 de Citizen
RE: 2024
E simplu, pentru că există reguli ale comunicării în public.
Postat 30 August 2024, 00:53 de Moderator
florea si roger
Cred ca multi si-au dat seama cine sunt acesti analfabeti.Propun Bihoreanului sa le interzica a mai scrie comentarii.Sunt tampiti, prosti si nebuni.
Postat 29 August 2024, 08:39 de adevarat
Florea
Esti normal ?? Cum poti sa scrii asa ceva ??
Postat 29 August 2024, 07:08 de Otello
Florea
Eu din puținul meu am donat o sumă modestă, tu in loc sa comentezi aiurea nu mai bine donezi si tu ceva??? Dacă te lauzi ca esti cioban si faci bani, cu toții știm ca ciobanii e proști, și tu demonstrezi clar asta.
Postat 28 August 2024, 23:37 de Sandu2100
sa lipesti o geaca rupta deja pare absurd.
CENZURAT
Postat 28 August 2024, 19:31 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON