Înaintea începerii noii ediţii de campionat în liga secundă a handbalului feminin românesc, directorul Clubului Sportiv Universitar Oradea, Sorin Buhaș, și antrenorul echipei de handbal, Sebastian Tudor, au prezentat principalele noutăți într-o conferință de presă.
„Au plecat şase jucătoare şi au venit şase. La nivel de poartă, s-au schimbat toţi portarii, avem astfel trei portari nou-veniţi (Anita Suciu venită de la Potaissa Turda, Lorena Scurtu de la Reşiţa şi Oana Bucur de la CSM Deva). La nivel de jucătoare de câmp, avem trei jucătoare noi, pe postul de inter-stânga: Antonia Dalea, venită de la CSU Reşiţa, pe postul de pivot, Alexandra Havaşi, de la Arena Târgu Mureş (echipă desfiinţată), şi Anamaria Calena, venită de la Baia Mare, de la Centrul Naţional de Tineret, practic echipa a doua de la Minaur, pe postul de inter-stânga”, a declarat Sebastian Tudor.
Tehnicianul echipei de handbal feminin CSU Oradea a început pregătirile pentru noul sezon pe 29 iulie, când a fost programată reunirea lotului, după care a urmat cantonament de zece zile la Arieşeni. „La această pregătire centralizată am avut şi jucătoarele nou-venite, iar mai târziu s-a alăturat lotului şi Anita Suciu, venită de la Potaissa Turda, care este campioană naţională la juniori I, în luna mai, pe postul de portar. Ea este ultima jucătoare venită”, a mai afirmat antrenorul.
În prima etapă din noul sezon al Diviziei A la handbal feminin, CSU Oradea va evolua sâmbătă, de la ora 12, pe teren propriu, la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, în compania celor de la Teutonii Ghimbav.
Intrarea spectatorilor la sală este liberă, cum de altfel va fi la toate jocurile echipei orădene de handbal feminin în acest sezon, după cum au transmis conducătorii clubului.
Ediţia 2024-2025 a campionatului Diviziei A la handbal feminin, practic cel de-al doilea eşalon al ţării, cuprinde două serii de câte 10 echipe. CSU Oradea face parte din Seria A şi şi-a propus să termine sezonul regulat în primele patru locuri pentru a se califica pentru play-off.
Potrivit tehnicianului echipei orădene, principalele favorite din această serie sunt echipele CSM Ploieşti şi Sepsi Sf. Gheorghe, iar Oradea se va bate cu handbalistele de la Teutonii Ghimbav pentru locul 4. Astfel, jocul din prima etapă capătă și mai multă importanță.
Sorin Buhaș, directorul CSU Oradea, alături de Sebastian Tudor, antrenorul echipei de handbal feminin
Mihai Dringo, Bucsis Levente şi Răzvan Nicoară vizează performanța
În conferința de presă, directorul clubului CSU Oradea, Sorin Buhaş, a făcut o prezentare şi a celorlalte secţii.
„În total, avem nouă secţii, baschet (feminin şi, în colaborare cu CSM, masculin), handbal feminin, volei feminin, polo (masculin şi feminin), atletism, karate, gimnastică artistică, gimnastică ritmică şi tir sportiv. Avem două echipe la nivelul primului eşalon valoric, polo masculin şi polo feminin, iar prin protocolul cu CSM şi colaborarea pe care o avem cu ei la baschet masculin, putem spune că avem şi a treia. De altfel, am dezvoltat parteneriatul şi cu echipa a doua de baschet masculin. La volei, handbal şi baschet feminin suntem la nivelul Ligii a II-a, foarte motivat din perspectiva financiară, pentru că, de exemplu, la volei feminin ai nevoie de un buget în prima ligă, undeva la 800 de mii de euro, doar ca să nu retrogradezi. Astfel, discrepanţa dintre eşaloane este enormă”, a declarat Sorin Buhaş.
Conducătorul clubului sportiv universitar orădean a făcut apoi referire şi la sporturile individuale, cele de la care însă se aşteaptă cele mai importante rezultate.
„La atletism stăm bine, dar din păcate am ratat un obiectiv important cu Mihai Dringo, care este într-o dublă legitimare cu CSM, dar pe carnetul lui scrie CSU CSM. Avem un mare sprijin din partea domnului Şerban Sere pentru că am reuşit să îl păstrăm la Oradea şi, dacă nu era accidentul acela de la Roma, aveam încă un reprezentant bihorean la Olimpiadă. La tir sportiv avem excelenţă prin Bucsias Levente, care săptămâna viitoare pleacă la Campionatele Mondiale de tineret din Peru. Noi sperăm într-o clasare foarte bună, pentru că este un real talent în tirul românesc. Pistol viteză este proba lui. La gimnastică suntem doar la nivel de iniţiere, pentru că, ştiţi, ea se desfăşoară doar la nivel de centre olimpice, la cluburi mai puţin din păcate, iar rezultatele se văd. Karate se menţine în aceeaşi linie cu rezultate foarte bune, dar sunt în linia sporturilor neolimpice”, a mai precizat Sorin Buhaş.
Directorul de la CSU a vorbit și despre un alt sportiv talentat din cadrul CSU Oradea. „Mizăm pe cei doi, pe Dringo şi pe Bucsias, pentru performanţe foarte bune pentru perioadele care vin şi ne-am dori - iar perspectivele sunt foarte bune - şi performanţe la cel mai înalt nivel de la Răzvan Nicoară, care este triplusaltist şi care este un talent deosebit”, a conchis conducătorul Clubului Sportiv Universitar Oradea, Sorin Buhaş.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.