URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 18 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2024, 08:00

Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Vicele de la Județ joacă în filmul „Misiune imposibilă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi. „Ai văzut câtă lume a fost la aniversarea eliberării orașului de bolșevici?”. „Dacă lucrurile merg cum vrea Viktor, s-ar putea ca bolșevicii să-și ia revanșa cât de curând”. „Dar ție chiar nimic nu ți-a plăcut din eveniment?”. „Ba da. Retragerea cu torțe. Numai că v-ați oprit în Parcul Bălcescu și nu peste Carpați, cum doream eu”.

Marți

Vicele de la Județ e ca în filmul ăla cu Tom Cruise: „Misiune imposibilă”. „L-ai călcat pe bombeu pe Bolovan, de te-a trimis să candidezi în comuna vecină?”. „Eu am să-mi joc șansa până la ultimul cartuș. Nu uita că am fost șef la Gardă, iar zicala spune că Garda moare, dar nu se predă”.

Miercuri

Cei de la ISU au intrat în fibrilații. Șeful a explicat: „Trebuie să luăm măsuri concrete de protejare a populației. Există riscuri enorme ca locuitorii să fie răniți de explozii”. „De unde vin astea?”. „N-ai auzit că au explodat facturile de la Termoficare?!”.

Joi

Bolovan despre Centura Aleșd. „Unii megieși încă se judecă, dar deja o mare parte au fost executați siliți și nu mai au nicio palmă de pământ în zonă. Au fost executați silit”. „Și cei care încă au procese?”. „Ei nu pot fi executați silit, ci cel mult executați”.

Vineri

Mega regizorul și-a prezentat filmul la un festival de la Moscova. „Am avut ocazia să mă întâlnesc cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe. Țapănă femeie! N-am curajul să mai slujesc, măcar două săptămâni”. „Te-a făcut să renunți la credință?”. „Nu, dar era așa de îmbibată cu vodcă încât mi-e frică să nu iau și eu foc când aprind lumânările în biserică”.

Sâmbătă

Șeful unui supermarket. „Ca să nu mai primim amenzi pentru că sunt rozătoare în magazin, am propus să deschidem un sector de Pet Shop”. „Nu văd legătura”. „Când vor vedea inspectorii șoareci și șobolani prin raioanele de mezeluri vom zice că nu e de la mizerie, ci că au evadat din sectorul lor”.

Duminică

Nu pot face liberalii din județ poduri și viaducte cum face Guvernul punte la cea mai mică sărbătoare.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5778 RON
  • 1 EUR = 4.972 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON