URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2024, 10:42

HackTech 2024: Oradea se pregătește să găzduiască un hackathon internațional de deep-tech și AI 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va găzdui, în perioada 25-27 octombrie, HackTech - un hackathon internațional dedicat tehnologiilor deep-tech și inteligenței artificiale (AI). Evenimentul, care va avea loc la Oradea Arena, este organizat de Oradea Tech Hub și își propune să reunească experți în AI, dezvoltatori și companii, cu scopul de a stimula inovația.

"Sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, inclusiv experţi în AI, mentori, dezvoltatori şi companii, care vor colabora în acest hackathon exclusiv pentru a aborda provocări reale, a rezolva probleme din industrie şi a concura pentru premii importante. Participanţii vor avea acces la mentorat de la experţi, ateliere practice şi discuţii cu lideri din industrie. Aceste oportunităţi le vor permite să îşi extindă cunoştinţele în AI, să experimenteze tehnologii de ultimă generaţie şi să stabilească conexiuni profesionale valoroase", au anunţat organizatorii, printr-un comunicat de presă. 

În cele trei zile vor avea loc, printre altele, prezentări şi ateliere susţinute de experţi din companii de top precum OpenAI sau Amazon, la care vor participa pasionaţi din Europa Centrală şi de Est.

Totodată, pe tot parcursul evenimentului echipele participante vor lucra la dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru probleme relevante din domeniul AI.

Oportunitate de învăţare

"Dacă te consideri capabil să rezolvi provocări reale din AI, HackTech este plin de proiecte care au nevoie de tine şi idei noi. Vei lucra la sarcini practice, precum dezvoltarea de asistenţi inteligenţi sau ajutarea companiilor să îşi îmbunătăţească procesele. Parteneri precum Brillio, Accesa, Talk-A-Bot, Rimo3, Cargo Track şi The European Digital Transformation Hub în Transilvania (Transilvania IT Cluster) te provoacă să dezvolţi proiecte practice şi utile", au mai anunţat organizatorii. 

Vor exista şi două premii a câte 2.000 de euro fiecare pentru "Cel mai complex proiect tehnic" şi "Cea mai bună inovaţie în interacţiunea utilizator-computer".

Pe lângă activităţile practice, evenimentul oferă oportunităţi de networking şi colaborare cu profesionişti din domeniu, facilitând conexiuni valoroase pentru cariere în domeniul AI.

Hackathonul are parteneri importanţi din lumea tech precum Brillio, Open AI (n.r. dezvoltatorul Chat GPT), Amazon sau Google.

"Nu organizăm doar un hackathon; construim o comunitate de inovatori care va contribui la modelarea viitorului AI în Europa Centrală şi de Est," este citat în comunicatul de presă Mark Kiraly, directorul HackTech.

Înscrierile sunt încă deschise pe site-ul oficial, hack-tech.ai, iar locurile sunt limitate.

Evenimentul îşi propune să adune la Oradea experţi în AI şi talente în programare pentru a stimula inovaţia şi a rezolva provocări tehnologice de ultimă oră.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Link gresit
Ai un singur link in articol si pe acela il gresesti dl. jurnalist. Nu e site-ul companiei rus-armenian (hacktech.ai) ci e cel "-" hack-tech.ai .. e totusi o greseala destul de mare.
Postat 18 Octombrie 2024, 12:24 de ionelul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7413 RON
  • 1 EUR = 4.9732 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON