URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iulie 2024, 20:02

Turism... defect: Toaletele parcării din şanţul Cetăţii Oradea sunt închise de o săptămână

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toaletele parcării de tip "park and ride" din şanţul Cetăţii Oradea sunt închise deja de o săptămână, ca defecte. Accesul clienţilor parcării şi al turiştilor care îşi lasă maşinile aici până vizitează fortificaţia la toalete a fost blocat pentru că reţelele de canalizare care deservesc toaleta sunt înfundate.

„Toaletele din incinta parcării sunt închise accesului publicului de mai multe zile. Administratorul parcării a pus pe uşă un afiş cu mesajul «revizie». Este foarte neplăcut. Parcarea este intens frecventată de cei care vin la piaţă sau la Cetate şi nu prea există alte toalete în zonă", a reclamat un orădean.

BIHOREANUL a aflat că toaletele din incinta parcării din şanţul Cetăţii au fost închise de angajaţii Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea de mai bine de o săptămână.

„Accesul publicului la toalete a fost restricţionat pentru că reţelele de canalizare care le deservesc au fost colmatate. Lucrarea este în garanţie, iar Primăria Oradea i-a solicitat constructorului să intervină pentru remedierea defecţiunii", a explicat pentru BIHOREANUL Csilla Petri, de la Biroul de presă al Primăriei Oradea.

Cel mai probabil, conducta menajeră care deserveşte toaletele este înfundată în zona dinspre pasajele subterane din Piaţa Gojdu. Solicitaţi de municipalitate, constructorii caută soluţii de remediere a defecţiunii.

Inaugurată la finalul anului trecut, parcarea din şanţul Cetăţii Oradea a fost construită de firma Construcţii Erbaşu pentru suma de 35,5 milioane lei.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
grigore
::::))))
Postat 25 Iulie 2024, 13:56 de Sandu2100
Va rog...
Trageti apa..pt S 2100 ..e in rahat...Trageti apa!Va multumesc..!
Postat 25 Iulie 2024, 13:01 de grigore
Sando ... ești cu capul dus pe pustii.
Diferența între PNL și PSD e ca între amatorism și mediocritate. Niște tâmpiți sunt și unii și alții, la fel ca tine care nu ai aflat că peste 17.000.000 de cetățeni ai României sunt sătui de toate partidele ca de mere pădurețe. O ții cu PSD ca orbu' de bâtă, de oarcă nu ți-am mai spus că am carnet de PNL de peste trei decenii deja, adică de pe vremea când "neterminatul" de Bolojan lingea clanțele partidului pe la Aleșd iar "habarnistului" Birta încă îi schimba maică-sa scutecele.
Postat 25 Iulie 2024, 07:56 de KP
KP
In capul tău nimic nu e in regulă de ce face Bolojan, dar spre fericirea noastră PSD nu e capabil de nimic am văzut asta.
Postat 25 Iulie 2024, 00:40 de Sandu2100
Era de așteptat. A fost avertizat clanul birtinez de la bun început.
Niciun pasaj subteran nu este în regulă, ținând cont de două aspecte principale. În primul rând că orașul stă pe straturi freatice foarte aproape de suprafață, pe care degeaba le acoperi cu beton din greu, căci tot răzbesc în mod natural prin orice fundație sau planșeu de adâncime. În al doilea rând, există o sumedenie de rețele care sunt pozate la afâncimi de cel mult 2-3 metri, din care cele de evacuare a apelor uzate nu ai cum să le schimbi configurația către stația de epurare, cu orice fel de deviații și racorduri ai realiza canalizarea acestor pasaje subterane. Din păcate, edilii birtinezi sunt atât de limitați la minte și de încăpățânați în prostia lor bine înrădăcinată, încât nu ascultă de nimeni, ba chiar se înconjoară numai și numai de retardați ca ei. Iar când o să ne trezim cu pasajele acestea subterane, absolut inutile din moment ce există soluții de circulație mult mai ieftine și facile, sint tot timpul inundate, atunci doar se vor trezi orădenii să ceară socoteală neterminaților care conduc orașul. Concret, în ceea ce privește toaletele construcțiilor subterane de tip parcări sau altele, nu vor fi rezolvări corecte niciodată ... eventual ocazionale care se vor tot repeta până se vor închide de tot. Edilii ăștia de care spun, bugetari împuțiți la fund de mici, trebuie să știe un lucru elementar ... WC-urile publice nu se fac în subteran, decât dacă există condiții de evacuare a dejecțiilor. Iar la Oradea nu sunt îndeplinite astfel de condiții decât arareori și doar în areale mai puțin aglomerate cu construcții, respectiv la nivelul unor amplasamente peste nivelul infrastructurii generale aflate în funcțiune. Mai grav este că, la centrul civic încă nu se vede dar, după prostia imensă de a diminua secțiunea canalizării pluviale de la pasajul Magheru, o să urmeze în mod sigur, în următorul deceniu și mai departe în timp, infiltrarea cu apă și apă uzată a tuturor clădirilor de la Piața Cetate până la baza cartierului Iorga și de la Calea 1 Mai până la demisolul Primăriei și Consiliului local Oradea.
Postat 24 Iulie 2024, 22:31 de KP
Hopa
A început PZD sa mai comenteze ::::))) cu siguranță nu face Birta alianță cu dracu, adică cu voi
Postat 24 Iulie 2024, 22:16 de Sandu2100
pai poate este
vor fuctiona probabil cand va fi sarbatoare la ortodoxi,ca autunci vin in numar mare "pulenii"cu nevoi la catredala sa se joace cu focu in luminari(cine aprinde mai multe)sa inghita aghiasmae, sa pupe chipuri cioplite.pis-dai seama cat pishat va curge din slujitorii ortodoxi dupa ore intregi state la rand in a asculta un prea fericit ortodox ,a pupa o icoana si a asculta pe trimis...
Postat 24 Iulie 2024, 21:05 de florea
"Nu ne batem joc de oameni"
Alta lucrare la calitate indoielnica la suprapret tipica buldozerului si sluga lui. Orasul lui sandu unde se vor pisa toti printre masini si intro luna va mirosii groaznic. Primaria ar trebuii sa nu texeze parcarea pina se remediaza problema si sa ceara despagubiri de la constructor si lucrurile se vor misca mult mai repede dar nah incompetenta celor care coduc orasul nu are limite
Postat 24 Iulie 2024, 20:33 de sandu2102
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON