URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 August 2024, 12:08

Trupul lui Nicu Covaci a fost depus la Filarmonica Timișoara, în sicriu alb, cu versuri inscripționate (VIDEO)

Trupul lui Nicu Covaci a fost depus la Filarmonica Timișoara, în sicriu alb, cu versuri inscripționate (VIDEO) opiniatimisoarei.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trupul neînsuflețit al artistului Nicu Covaci, fondatorul și liderul legendarei trupe Phoenix, a fost depus marți la Filarmonica Timișoara, într-un sicriu alb, pe care sunt inscripționate versuri.

Potrivit site-ului de știri locale opiniatimisoarei.ro, sicriul marelui artist a fost depus în cursul dimineții, în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Banatul din Timișoara, pentru ca toți cei care doresc să-și poată lua rămas bun.

Versurile scrise pe sicriul acestuia sunt binecunoscute fanilor, din melodia Invocație, de pe albumul Cantafabule: „Fie să renască numai cel ce har / are de-a renaște, curățit prin jar, / din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum, / astăzi ca și mâine, pururi și acum”.

De asemenea, lângă sicriu au fost așezate și două dintre chitarele lui Nicu Covaci, dar şi mai multe fotografii din concerte.

Cei care vor să îi aducă un omagiu sunt așteptați în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Timișoara marți, între orele 11:00 și 20:00, și miercuri, între 09:00 și 17:00.

Fanii nu au voie să aducă lumânări sau coroane, însă pot depune cel mult o floare. De asemenea, nu sunt permise mai mult de 100 de persoane deodată la căpătâiul artistului, pentru a nu se crea îmbulzeală.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Nicu Covaci a murit vineri la vârsta de 77 de ani, după ce o lungă perioadă a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, conform presei centrale.

El a suferit de „cea mai agresivă formă de cancer cerebral”, după cum a declarat presei medicul care l-a tratat.

„A suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperită aici. El a fost, s-a căutat și în Spania și în România și a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleș. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat față de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat evoluția ireversibil negativă și într-o perioadă scurtă de timp, în ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie și așa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus medicul Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean din Timișoara, care l-a tratat pe Nicu Covaci, conform Digi24.ro.

Medicul specialist ATI a spus că liderul și fondatorul Phoenix și-a păstrat forța interioară și că a fost vizitat de prieteni, iar unii i-au și cântat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON