URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În sfârșit, Primăria se apucă de proiectarea reabilitării și extinderii Stadionului Tineretului. Vreme de mulți ani baza sportivă a rămas la stadiul anilor 70, doar că ceva mai dărăpănată. De altfel, multe obiective au căzut pradă, în toată țara, lipsei de bani sau nepăsării, pentru că patrimoniul aparține diverselor ministere incapabile să acceseze fonduri europene.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2022, 08:01

Trotinete cu vedere: Ce condiţii a pus Primăria Oradea pentru prelungirea avizului pentru trotinetele Bolt

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrunită săptămâna trecută la Primărie, Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie a prelungit cu încă o lună avizul de funcţionare a trotinetelor Bolt în Oradea.

Membrii comisiei au dat firmei termen ca până la sfârşitul lui iulie să vină cu propuneri de îmbunătăţire a activităţii: instituirea unor staţii pentru trotinete, aşa încât să nu mai poată fi văzute aruncate peste tot, creşterea frecvenţei cu care acestea sunt adunate din oraş de către angajaţi, pentru a nu mai ocupa domeniul public, şi identificarea unor soluţii astfel încât să nu se mai poată închiria trotinetele minorilor sub 16 ani şi, mai ales, să nu poată urca pe ele două sau mai multe persoane, punându-şi viaţa în pericol.

În premieră europeană, reprezentanţii firmei au fost îndemnaţi să monteze pe ghidonul fiecărei trotinete o cameră video de mici dimensiuni prin care operatorul să se asigure că vehiculul este folosit, în condiţii de siguranţă, de o singură persoană.

Altminteri, dacă educaţie nu e, doar în Oradea poate da greş un sistem folosit fără probleme în Europa...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Dinu
Si eu m-am gandit la GDPR! Cei de la ANSPDCP, au dat amenzi de zeci de mii pt. niste fleacuri, gen tabel in clar cu persoanele care locuiesc pe scara blocului. Nu le pasa ,,alesilor", nu platesc din veniturile lor (altminteri nesimtite si mai ales nemeritate!)
Postat 01 Iulie 2022, 17:38 de pinonel
P.S.
Dacă ajunge benzina/motorina la 30-40 lei per litru, ce bune vor fi trotinetele!
Postat 01 Iulie 2022, 17:05 de Dinu29
Ce face?
In comisia asta tehnică ce studii și cespecializări au persoanele respective? "propuneri de îmbunătăţire a activităţii: --instituirea unor staţii pentru trotinete, aşa încât să nu mai poată fi văzute aruncate peste tot" - nu primăria tb să pună spațiul la dispoziție? Dacă fac doar stații de unde poți ridica și lăsa trotinetele, cum mai sunt utilizate dacă nu poți merge oriunde cu ele și tb luate/ lăsate doar in anumite puncte??? Primăria nu e in stare să pună la dispoziție spații special amenajate pt parcarea bicicletelor!!! Sunt zero barat pe acest domeniu!!! ---"creşterea frecvenţei cu care acestea sunt adunate din oraş de către angajaţi, pentru a nu mai ocupa domeniul public" - și unde să le lase? Pe domeniul privat????? Da, pot fi mai mulți care le adună, dar vezi și pct de mai sus. Tb să existe mobilitate. Dacă stația de ridicare e la primărie și eu stau in Nufărul, cu ce mă ajută???? Se pot marca locuri din 50-100 m, dar nu făcute stații special pt asta. Plus că au soft care îți arată care e cea mai apropiată trotinetă de tine și astfel poți merge să o iei să circuli cu ea. Dacă e la naiba in praznic, cui folosește? -- "şi identificarea unor soluţii astfel încât să nu se mai poată închiria trotinetele minorilor sub 16 ani şi, mai ales, să nu poată urca pe ele două sau mai multe persoane, punându-şi viaţa în pericol" - asta e discriminare tovarăși!!!! Se pot aplica regulile de la circulația cu bicicleta. Și poliția locală ce păzește? Gunoiul locatarilor și țarcurile de gunoi! Nu ii vezi patrulând pe stradă, nu îi vezi prin zonele cu scoli sau piste de biciclete, parcuri!!! Se conservă la birou și în mașini, la loc umbrit! Să iasă să patruleze și să ia măsuri pt evitarea acestor situații. Auzi să ia firma măsuri!!!! "reprezentanţii firmei au fost îndemnaţi să monteze pe ghidonul fiecărei trotinete o cameră video de mici dimensiuni" - băi, tovarasi de la comisia tehnică, când s-a solicitat implementarea legii Big Brothers, v-ați ???? pe voi!!! Acu vreți camere pe trotinete!! Este ilegal! Există astfel de echipamente in România, care să fie și omologate? Știuți despre ce vorbiți? Compartimentul juridic din primărie pt ce ia banii? Să se pună astfel de camere pe toate, TOATE autovehiculele, nu pe trotinete!!! Observ o grămadă de elucubrații scoase pe gură de unii care nu gândesc, în detrimentul fluidificării și creșterii mobilității circulației! De ce? Pt că loazele nu știu să conducă preventiv și tb menținut nr de taxiuri. Câte ore de circulație ați susținut în școli? Câte aplicații ați susținut cu elevi și studenți privind circulația, indiferent de mijlocul de transport? Atâta împotrivire, din prostie nu am mai văzut de mult!
Postat 01 Iulie 2022, 16:59 de Dinu29
lipsa educatiei
Asa este, lipsa celor 7 ani de-acasa nu o poti inlocui cu camere de filmat. Fiecare comunitate are uscaturile ei, dar la noi din pacate sunt foarte multe. Am vazut nu odata trotinete lasate in cele mai stupide locuri, exact pe mijlocul trotuarului doar ca sa incurce circulatia. Avem nevoie de educatie si de bun simt, doar apoi am putea avea pretentii la servicii europene. Dar pana cand parintii nu-si educa odraslele, asta e orasul in care trebuie sa traim.
Postat 01 Iulie 2022, 09:28 de marius_ro
Țăranilor urbanizați în ultimele trei decenii nu trebuie să le dai biciclete și trotinete cu camere video.
Nu merită niciun leu ca investiție, doar ca să arăți a oraș din EU. Țăranilor ăștia, a căror părinți s-au urbanizat prea brusc, trebuie să le dai un picior în fund din oraș, ca să se întoarcă la bunicii lor cu latrina-n fundul curții ...
Postat 01 Iulie 2022, 08:37 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON