URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 05 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Octombrie 2023, 13:20

Trei căţeluşi salvaţi în misiuni de poliţişti şi-au găsit stăpâni în doar o oră, în centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni au ieşit, vineri, în stradă, pentru a-şi face cunoscută meseria în rândul celor care doresc să o urmeze. Între altele, la evenimentul din centrul Oradiei au fost aduşi şi trei căţeluşi în vârstă de doar câteva săptămâni, salvaţi în misiuni de poliţiştii de la Protecţia Animalelor, care şi-au găsit stăpâni în numai o oră.

Evenimentul, destinat în special celor care vor să devină poliţisti, s-a desfăşurat în cadrul unei campanii privind admiterea în şcolile de agenţi de poliţie.

În Pasajul Vulturul Negru, au stat de vorbă cu trecătorii angajaţi de la structurile de prevenire, resurse umane, pregătire profesională, siguranţă şcolară, rutieră, ordine publică, poliţia animalelor, criminalistică, relaţii publice, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

"Au fost implicaţi şi poliţiştii de la protecţia animalelor, care, pe lângă detaliile furnizate publicului cu privire la natura activităţii desfăşurate, în sprijinul necuvântătoarelor, i-au surprins plăcut pe cei prezenţi, prin prezentarea a trei căţeluşi, de doar câteva săptămâni, salvaţi recent de poliţişti, după ce au fost despărţiţi de mamă şi abandonaţi într-un adăpost, care au fost oferiţi spre adopţie. Pentru ei, poliţiştii bihoreni au făcut apel public, în cadrul evenimentului, în speranţa că se vor găsi oameni buni, cu suflete mari, care să îi salveze şi să le ofere o şansă la viaţă şi un cămin cald şi iubitor", se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.

Iar demersul a avut succes. "În aproximativ o oră de la începerea evenimentului, toţi cei trei căţeluşi şi-au găsit stăpâni iubitori, pe care, cu siguranţă, îi vor răsplăti înzecit, prin momentele de bucurie pe care le vor împărtăşi, de acum înainte, alături de cei mai fideli şi credincioşi prieteni ai omului", arată comunicatul.

Între altele, cei care au trecut prin pasaj au avut ocazia să se familiarizeze cu dotările poliţiştilor bihoreni, fiecare structură prezentând modul de lucru zilnic, tehnica utilizată, precum trusele criminalistice, teste de drog, alcoolteste, drona din dotarea Serviciului Rutier, ochelarii care simulează efectele consumului de droguri sau de alcool, echipamentul de serviciu al luptătorilor de la acţiuni speciale, autoturismele de serviciu de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalistică, precum şi autospeciala din dotarea poliţiei animalelor, special destinată transportului animalelor rănite, dar şi să observe îndeaproape uniformele purtate de poliţişti, în funcţie de structura la care îşi desfăşoară activitatea.

IPJ Bihor primeşte cereri de înscriere pentru două dintre unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" Cluj Napoca, în perioada 18 octombrie - 5 noiembrie 2023.

Cei care vor să afle mai multe detalii despre admitere pot accesa aceste date accesând site-ul bh.politiaromana.ro, unde au la dispoziţie toate detaliile şi formularele necesare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Misiune la Grivei
Faceti o misiune si la adapostul Grivei si salvatii-i pe toti de acolo domnilor politisti , ca si ei au nevoie de salvatori . Cu o floare nu faci primavara asa cum cu 3 catelusi salvati nu cred ca e de batut tobele laudei
Postat 29 Octombrie 2023, 23:29 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON