URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Decembrie 2023, 11:40

Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO)

Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) foto: DSU
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) foto: DSU
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) foto: DSU
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Prahova
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Prahova
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Prahova
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Prahova
Tragedie de Crăciun: Incendiu puternic la o pensiune, cel puțin un copil și cinci adulți au murit, mai multe persoane sunt dispărute (FOTO/VIDEO) Foto: ISU Prahova
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de luni spre marți la cabana Ferma Dacilor, din Tohani, județul Prahova. Cel puțin trei persoane, dintre care un copil și doi adulți, au murit, iar alte cinci persoane erau căutate, încă, marți dimineață, de pompieri (vezi update). Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Potrivit HotNews.ro, la momentul izbucnirii incendiului în cabană se aflau 26 de persoane, dintre care 18 persoane s-au autoevacuat, două persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore, 3 victime au fost extrase decedate, iar 5 persoane erau dispărute, marți în jurul orei 11.

Incendiul a fost unul deosebit de violent și a cuprins o porțiune foarte mare, de peste 1.000 de metri pătrați, conform Departamentului pentru Situații de Urgență.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

„Până la acest moment, 2 persoane (un copil și o femeie conform presei locale - n.r.) cu arsuri la nivelul feței și al membrelor superioare au fost asistate medical (conștiente). Totodată, pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția este îngreunată de faptul că arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp”, a anunțat în cursul dimineții DSU.

HotNews.ro scrie că minorul găsit carbonizat ar fi chiar fiul patronilor cabanei.

Pensiunea nu avea avizul de securitate la incendiu.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, precizând că „la momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu”.

Potrivit site-ului local de știri Observatorul Prahovean, ISU nu a menționat dacă din 2019 și până la data producerii tragediei au mai fost efectuate controale la Ferma Dacilor și dacă au mai fost depistate nereguli și au aplicat și alte sancțiuni.

Ferma Dacilor este o pensiune renumită în zonă, notează site-ul menționat.


Foto: ISU Prahova via Observatorul Prahovean

Imaginile de la fața locului sunt dezolante.

Din cabană a mai rămas doar scrumul. Flăcările au fost uriașe, iar incendiul a fost favorizat și de materialele din care a fost construită cabana, preponderent din lemn. Acoperișul construcției s-a prăbușit.

Deocamdată nu au fost făcute publice date privind persoanele dispărute, însă Digi24 precizează că acestea participau la o petrecere de Crăciun organizată de proprietari.

Mulți dintre participanți erau apropiați ai patronului, însă în cabană s-ar fi aflat și turiști, arată Digi24.

UPDATE, ora 11.55: A patra persoană decedată

ProTV anunță că pompierii au găsit o a patra persoană decedată.

Este vorba despre un adult, al cărui trup a fost găsit carbonizat.

Continuă misiunea de căutare a celorlalte patru victime, dar și de identificare a unor eventuale focare ascunse.

UPDATE, ora 12.10: Încă o persoană decedată

Pompierii au identificat o a cincea persoană care a pierit în incendiu.

Este vorba despre tot de un adult. 

Bilanțul victimelor ajunge la cinci persoane decedate, dintre care unul este copil.

HotNews.ro notează că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz, iar „anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident”.

„Incendiul nu a fost încă lichidat, astfel că deocamdată nu se pot face cercetări la faţa locului, precizează sursele indicate”, conform HotNews.ro.

UPDATE, ora 15.45: Patronul complexului, trecut controversat

HotNews.ro scrie că pensiunea a fost construită în zona Tohani în 2013 și aparține unui antreprenor prahovean care a copilărit în zonă, care a vrut să facă o fermă pentru produse bio destinate familiei, ajungând ca într-un deceniu să facă zeci de spații de cazare pe terenul de 40 de hectare pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului, potrivit presei locale.

Cornel Dinicu ascunde un trecut întunecat, amplu relatat de presa centrală în anii 2000, arată sursa citată. Detalii, în articolul „Cine e patronul complexului Ferma Dacilor din Tohani. Trecutul întunecat și planurile de viitor

UPDATE, ora 21: A șasea victimă

Marți seară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că ”a fost extrasă cea de-a şasea victimă carbonizată”.

„Deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor”, au precizat pompierii, adăugând că se continuă acţiunile de căutare.

HotNews.ro anunță că Direcția Națională Anticorupție urmează să redeschidă, miercuri, un dosar care viza activitatea ISUJ Prahova și modul în care funcționa „Ferma Dacilor” fără autorizație la incendiu, după ce pensiunea a fost mistuită de flăcări. Potrivit Euronews, Sindicatul Național al Polițiștilor Prahova avea contract cu Ferma Dacilor, iar sindicaliștii din poliția prahoveană mergeau acolo cu o reducere de 20%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON