URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 06 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că mai toată lumea a auzit de concitadinul nostru George Haber, ajuns în Sillicon Valley, unde a făcut o frumoasă carieră în IT. De câte ori are ocazia, vine în țara natală și deapănă, cu mult umor și competență, experiențele fascinante acumulate într-o viață de om. Așa a făcut și săptămâna trecută, când la IQ Digital Oradea Summit, o manifestare de mare calitate, ne-a povestit despre planurile sale de viitor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Octombrie 2024, 12:10

Sportivă din Ungaria, după un meci pierdut: Arbitrul român care a condus partida este "un f... de clovn!", iar România "de c...". Ce a urmat

Sportivă din Ungaria, după un meci pierdut: Arbitrul român care a condus partida este 'un f... de clovn!', iar România 'de c...'. Ce a urmat foto: olkt.eu
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O jucătoare maghiară de teqball (futsal) a fost sancţionată de Asociația Internațională de Teqball pentru comportament nesportiv, după ce, la finalul unui meci, l-a făcut "clovn" pe arbitrul român care a condus jocul, iar ulterior a continuat cu injuriile şi în tribună, dar şi pe pe contul de Instagram, postând pe Insta Story un mesaj în care afirma că “Te urâm Românie de căcat” (Utálunk szar Románia).

Potrivit potrivit sportal.blikk.hu, incidentul s-a produs în prima zi a turneului Teqball World Series de la Budapesta, competiţie care se desfăşoară în capitala Ungariei în perioada 3-6 octombrie. Primele meciuri ale turneului au fost cele de dublu mixt. Două echipe maghiare au ajuns în semifinale: prima este cea formată din Petra Péchy şi Ádám Blázsovics, care au cedat în faţa românilor Kinga Barabási (Târgu Mureş) și Apor Györgydeák (Odorheiu Secuiesc).

Cea de a doua echipă maghiară, formată din cuplul Gabriella Kota respectiv Balázs Kat, a întâlnit echipa poloneză Alicja Bartnicka şi Marek Pokwap, iar meciul a fost unul tensionat. Gabriella Kotta şi-a pierdut cumpătul în mai multe rânduri, motiv pentru care a şi primit întâi un cartonaș galben, iar în final şi un cartonaș roșu în setul al doilea, pentru care echipei maghiare i s-a şi scăzut un punct.  Apoi, polonezii au obținut o minge de meci, pe care au transformat-o în punct, dar maghiarii au protestat, susţinând că a fost un „edgeball”, scrie hvg.hu. Conform regulamentului, în această situaţie, punctul este anulat, iar jocul trebuie reluat, însă arbitrul român a menținut decizia, permiţând astfel polonezilor să ajungă în finala de duminică. 

Decizia arbitrului a enervat-o la culme pe Gabriella Kotta, care a început să strige şi să-l apostrofeze pe un limbaj suburban: “Eşti un f… de clovn!”, a urlat de mai multe ori Kotta, continuând apoi cu injuriile şi din tribună. La scurt timp după meci, sportiva a postat pe contul său de Instagram un mesaj tip Insta Story în care afirma că “Te urâm Românie de căcat” (Utálunk szar Románia), mesaj care a fost șters ulterior, dar nu înainte de a fi observat de oficialii Asociației Internaționale de Teqball (FITEQ).

În urma incidentelor, Gabriella Kota a fost descalificată din competiţia World Series, unde trebuia să mai participe și în proba de dublu feminin de sâmbătă, nu va putea păstra premiul de 600 USD care îi revenea ca ocupantă a locului lll la proba de dublu mixt şi şi-a pierdut și punctele din clasamentul mondial câștigate în această probă.

Totodată, Comisia de Etică a FITEQ se va reuni săptămâna următoare, pentru a lua în discuţie retragerea dreptului de participare a Gabriellei Kota la Campionatele Mondiale din luna decembrie, unde urma să să participe pentru prima dată în acest an.

În vârstă de 26 ani, Gabriella Kota este membră a naționalei de futsal și cea mai valoroasă jucătoare a campionatului ungar. În ultimele competiţii, ea a avut rezultate a avut un parcurs remarcabil în competițiile anterioare din acest an, obținând argintul de două ori la dublu feminin în cele cinci etape ale World Series, precum și un loc 2 și două locuri 3 la dublu mixt, mai scrie sportal.blikk.hu.

Teqball, cunoscut şi ca futsal, este un sport cu mingea creat în 2012, în Ungaria. Se joacă pe o masă curbată. Jucătorii lovesc o minge de fotbal unul spre celălalt cu orice parte a corpului, cu excepția brațelor și a mâinilor. Teqball poate fi jucat între doi jucători ca joc de simplu sau între patru jucători ca joc de dublu. Sportul este reprezentat la nivel internațional de Federația Internațională de Teqball (FITEQ), membru cu drepturi depline al Asociației Globale a Federațiilor Sportive Internaționale. 

(Ieşirea nervoasă a sportivei maghiare, în timpul căreia îl înjură pe arbitrul român, poate fi urmărită de la 1:25:25)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Sportivă unguroaica: „Urâm România de rahat!”
Kota Gabriella, asa o cheama pe ,,sportiva", a spus ce cred multi unguri, de aici sau de aiurea! Aud astia care nu scapa niciun prileg sa-i pupe-n cur_te! Birtasule, la tine ma refer!
Postat 06 Octombrie 2024, 13:47 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON