URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Scandalul începutului de an este, în Oradea, conflictul preotului Ciprian Mega cu episcopul Sofronie Drincec, unul în care ortodocșii, și nu doar ai locului, se împart de o parte și de alta. Preotul, suspendat de la amvon pentru o lună, dar și de la șefia parohiei, iar în plus trimis în „cercetare disciplinară bisericească” cu riscul caterisirii, își acuză ierarhul de păcatul sodomiei, căci l-ar prigoni de dragul unui consilier „iubit”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2024, 17:44

Evitaţi să staţi la coadă! După zile în șir de aglomerație, Primăria Oradea îndeamnă cetățenii să îşi plătească parcarea de domiciliu online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la începutul lunii decembrie, peste 1.000 de orădeni iau cu asalt zilnic ghişeele din Primăria Oradea pentru a-şi plăti taxa de 160 lei pe an prin care îşi prelungesc rezervarea locului de parcare de la domiciliu şi în anul 2025.

"Recomandăm plata online"

După cum BIHOREANUL a arătat, orădenii se înghesuie să îşi stingă obligaţiile fiscale pentru că termenul limită de plată a taxei este la sfârşitul lunii decembrie, după care, dacă nu plătesc, parcările vor fi eliberate și atribuite altor doritori.

Pentru a evita aglomeraţia la ghişee, reprezentanţii municipalităţii îndeamnă orădenii ca în intervalul rămas să facă plăţile online.

"Dat fiind numărul mare al persoanelor care au ales în ultima perioadă să plătească parcarea de domiciliu la ghişeele Primăriei, fapt care a dus la formarea de cozi, recomandăm plata online a acesteia", a transmis Primăria Oradea joi, printr-un comunicat de presă.

Cu toate datele de identificare a parcării

Plăţile online au aceeaşi valabilitate ca cele făcute la ghişeu, iar plătitorii beneficiază de aceleaşi chitanţe doveditoare.

Înainte, spre deosebire de dovezile de plată eliberate la ghişeele, pe chitanțele eliberate online nu era trecut explicit şi numărul locului de parcare rezervat de plătitor, iar oamenii se temeau că vor ajunge să se certe cu vecinii pe locul de parcare. Dar, între timp acest lucru a fost corectat.

"Facem precizarea că dovada de plată primită pe email include informaţii complete despre persoană, autovehicul şi numărul locului de parcare, putând fi utilizată pentru a atesta deţinerea locului de parcare de domiciliu", a transmis Primăria Oradea.

Cu mai rămas 39%

Conform evidenţelor municipalităţii, până joi şi-au plătit taxa pentru rezervarea parcării de domiciliu pentru anul viitor 61% dintre orădenii care deţin un loc lângă bloc.

"Până în prezent, 13.269 dintr-un total de 21.768 de persoane şi-au achitat deja abonamentul pentru anul 2025", a transmis municipalitatea.

După cum BIHOREANUL a mai scris pentru a-şi putea prelungi parcarea de domiciliu în 2025, orădenii sunt obligaţi să îşi achite toate obligaţiile fiscale aferente anului 2024.

"Neplata acestor restanţe va duce la pierderea automată a dreptului asupra locului de parcare, care va fi redistribuit printr-o nouă procedură", se menţionează în comunicat.

Spre exemplu, ca urmare a neplăţii taxei până la termenul limită, anul acesta au fost eliberate circa o mie de locuri de parcare de domiciliu.

Plata online, pas cu pas...

Orădenii îşi pot plăti taxa pentru parcarea de domiciliu în secţiunea "Impozite şi taxe" de pe platforma Ghişeul Online, accesibilă pe portalul www.oradea.ro, la rubrica "Fă o plată".

Suma de plată pentru prelungirea parcării de domiciliu figurează în contul fiecărui orădean alături de celelalte obligaţii fiscale.

"Este important de reţinut că acestea (n.r. sumele de plată) nu se regăsesc în secţiunea «Abonamente parcare», ci în contul fiecărui cetăţean, alături de celelalte obligaţii fiscale locale, precum impozitul pe clădire, teren sau autoturism", a transmis Primăria Oradea.

Pe viitor reprezentanţii municipalităţii iau în calcul ca orădenii care accesează rubrica "Abonamente parcare" pentru a-şi plăti taxa de parcare la domiciliu să fie redirecţionaţi în mod specific către această poziţie pentru a evita confuziile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
160 lei PE AN nu ma mir ca sta lumea la coada!
inseamna 13 lei pe luna, 0,44 bani pe zi, 0,01 bani pe ora. Astfel subventioneaza primaria oradea traficul auto. Serviciul de a inchiria o parcare nu e o taxa aplicata cetatenilor, e o optiune, un bun cumparat, inchirierea spatiului de catre anumiti clienti, de buna voie. Asa ca draga primarie, sper ca ADP va prelua parcarile la domiciliu, sa le creasca pretul de 10 ori. Cand se elibereaza cate un loc pe ici colo, la licitatie creste pretul de 30 de ori. Acela e pretul real al pietei, vreo 5000 lei pe an, 100 euro pe luna!! Daca la ARED inchiriez si eu o parcare privata, 100e pe luna ma costa. Si nici nu zic sa creasca primaria pretul pana acolo (asa ar fi corect si cinstit), ci doar la 10 euro pe luna, 600 lei sau 1000 lei pe an, si de acolo sa inceapa licitatia! Sa vezi cum se radiaza niste vechituri de 20 de ani care nu circula nici macar de 2 ori pe ani.
Postat 12 Decembrie 2024, 20:40 de unu
De la începutul lunii decembrie, peste 1.000 de orădeni iau cu asalt zilnic ghişeele din Primăria Oradea
Nero a dat iara foc Romei. Primaria Oradea vrea banii in avans. Poate mori sau ramii fara masina, nu conteaza. Banul jos. Ncsf. Te conformezi. Pe principiul "submit and obey". Acum online. Profitati pina mai este curent si internet. Dupa aia o sa stati la coada si veti primi chitanta scrisa cu mina. Succes
Postat 12 Decembrie 2024, 18:28 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7959 RON
  • 1 EUR = 4.9767 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON