URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Iunie 2024, 15:23

Sezonul curățeniei: RER Vest dă startul unei noi campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din Oradea

Sezonul curățeniei: RER Vest dă startul unei noi campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din Oradea BILANȚ. În prima campanie de colectare din 2024, organizată în aprilie, RER Vest a colectat 40 de tone de deșeuri voluminoase, majoritatea fiind obiecte de mobilier, saltele și covoare. De asemenea, orădenii au predat circa 200 de litri de deșeuri periculoase, în mare parte vopsea și alte produse de amenajare interioară, ca amorsă și glet, precum și uleiuri și insecticide
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În această săptămână, RER Vest va începe colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea. Campania se va desfășura timp de două săptămâni, din 10 până pe 21 iunie.

Cu programare

Toți orădenii care au contracte de salubrizare cu RER Vest și vor să beneficieze de ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase se pot înscrie la numărul de telefon 0751.306.526. Linia pentru programări va fi disponibilă de luni până vineri între orele 8.30 și 15.30, însă doar pe perioada campaniei de colectare.

Când sună pentru o programare, doritorii trebuie să ofere detalii despre tipul de deșeuri pe care vor să le predea - voluminoase sau periculoase - și despre dimensiunile acestora. În data și la ora stabilită cu operatorul RER Vest, ei trebuie să scoată deșeurile la limita de proprietate, adică în fața casei sau a blocului. Dacă programările se fac în prima parte a zilei, colectarea va avea loc preponderent după-masa.

Ce putem arunca?

În cele două săptămâni, orădenii pot preda deșeuri voluminoase precum mobilier, obiecte de uz casnic, covoare și saltele, precum și deșeuri periculoase ca vopsea, solvenți, spray-uri, baterii și acumulatori. Cele două tipuri de resturi vor fi colectate în zile diferite, pentru a respecta fluxul separat al deșeurilor.

Deșeurile voluminoase care fac obiectul campaniei sunt: mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, uși, mobilier de baie, obiecte mari de folosință îndelungată, altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase pe care orădenii le pot preda sunt ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, solvenți, ambalaje de la produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.

Următoarea campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase va avea loc între 19 și 30 august.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON