URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 August 2024, 15:47

Școala primară Joyful Learning își deschide porțile! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Școala primară „Joyful Learning” este o școală în care starea de bine a copiilor, a cadrelor didactice, parteneriatul eficient cu familia și excelența în educație sunt obiective prioritare.

Școala este autorizată de Ministerul Educației și ARACIP cu începere din acest an școlar care ne bate la ușă, 2024-2025, iar grădinița noastră s-a acreditat în 2022 și autorizat în 2018.

Construită din ansamblul principiilor pedagogice, metodelor, tehnicilor și valorilor care ghidează managementul și echipa de dascăli „Joyful Learning”, mottoul instituției este:

„Lucrurile bune sunt făcute de OAMENI MARI.

OAMENII MARI se cresc de mici, cu bucurie.”

Viziunea instituției este ca această școală să dezvolte un sistem de educație de excelență, care se actualizează permanent pentru a răspunde atât condițiilor social-istorice și economice prezente, cât și de perspectivă, sistem în care se formează astăzi oamenii mari și integri de mâine, care vor dezvolta comunitățile viitorului.

Misiunea Școlii Joyful Learning este să implementeze un program educațional holistic, bazat pe respectul și iubirea față de ființa umană și natură.

Valorile în care cred fondatorii și care le ghidează toată activitatea sunt: reziliența, curiozitatea, creativitatea, viziunea, spiritul de echipă, responsabilitatea, excelența.

Joyful Learning oferă atât la grădiniță, cât și la școală un program educațional ce respectă planul de învățământ și programa activităților instructiv-educative în vigoare, iar activitatea didactică se bazează pe o metodologie activ-participativă și creativă, care include principii din alternativele educaționale implementate în întreaga lume și ține cont de cercetările actuale din domeniul neuroștiinței, de teoria atașamentului, stilurile de învățare, de teoria centrată pe emoții, de educația rațional-emotivă și comportamentală etc.

10 motive, puncte tari pentru care părinții își pot aduce copiii la Școala primară Joyful Learning sunt:

1. Resursa umană, valoarea cea mai mare a acestei instituții, este formată din oameni bine pregătiți profesional, calificați, integri, autentici, echilibrați emoțional, harnici, pasionați, riguros selectați de echipa de psihologi din management. Sunt oameni deosebiți cu care poți aduce “schimbare în bine” și muta munții, la nevoie!

2. Dezvoltarea și perfecționarea continuă a întregului personal - în Joyful Learning, toți angajații se formează pe tot parcursul anului și caută participarea la cele mai valoroase experiențe de învățare și dezvoltare. Formarea nu se face pentru diplome, credite, puncte. Se face pentru o adevărată creștere și dezvoltare a resursei umane.

3. Mediul - al treilea profesor - Clădirea școlii primare reprezintă un spațiu exclusivist, fiind nouă, cochetă, cu un decor fin, natural. Prezența lemnului, a culorilor pastel, a materialului didactic de calitate, luminozitatea și excelenta organizare a încăperilor vor crea un spațiu de învățare și dezvoltare armonioasă pentru copii. Sediul e central, fapt care permite deplasarea facilă a elevilor în diferite locații ale orașului în cadrul vizitelor tematice, excursiilor sau taberelor urbane.

4. Metoda și sistemul educațional Joyful Learning

Școala JL îmbină armonios clasicul cu modernul, aliniază tot procesul la standarde internaționale bazându-se pe piloni relevanți: wellbeing, creativitate, forță și echilibru fizic și emoțional, reziliență, capacitatea de a comunica nonviolent, deschiderea și interesul pentru limbile străine, dragul față de activitățile STEAM, excelentă comunicare verbală și în scris, educație alimentară, predare metodică, structurată, progresivă, respectând specificul și unicitatea copiilor, evaluare permanentă și colaborare autentică și constructivă cu familiile copiilor.

Joyful Learning se definește ca fiind o școală de calitate, așa cum ar putea fi orice școală care are profesori dedicați și bine pregătiți, precum și un management cât se poate de sănătos.

5. Accent pe sănătatea fizică și mintală

Educația pentru sănătatea fizică se realizează în primul rând prin prezența unui meniu nutritiv, sănătos, printr-o abordare calmă a problemelor care pot apărea la nivelul sănătății copiilor, prin momentul de înviorare în aer liber, zilnic, recreații cu mișcare etc.

În ceea ce privește educația socio-emoțională, la Joyful Learning se integrează cu mult succes în activitatea de zi cu zi metode specifice terapiei și educației rațional-emotiv-comportamentale, metode specifice dezvoltării unui atașament securizant, predarea bazată pe atașament, principii ale Școlii încrederii, învățarea bazată pe proiecte, metode personalizate etc.

6. Sportul zilnic

Un copil care practică sport cu plăcere de la cele mai mici vârste se va organiza mai bine, își va cunoaște corpul, propriile nevoi, își va crește încrederea în sine, va performa și va deveni un adult care va practica sport, pentru că mișcarea va deveni o nevoie principală.

7. Limbă străină zilnic

Limba engleză de desfășoară timp de 4 zile din 5 cu profesor de limba engleză care în partea a doua a zilei face pregătire pentru examinarea Cambridge. Munca profesorului este susținută de către învățătoare care integrează cu succes acestă limbă, în mod spontan și firesc, în rutine și tranziții, zi de zi. Limba germană va fi o dată pe săptămână. Prin diferite activități, copiii intră în contact și cu alte limbi străine.

8. Bogăția activităților extracurriculare

Activitățile extracurriculare din cadrul școlii, cluburi și ateliere, cercuri, vizite, excursii și tabere, sărbătorirea unui număr mare de zile naționale și internaționale, sunt menite să ofere elevilor experiențe variate și directe, din arii diverse de interes, experiențe de viață care le dezvoltă o perspectivă complexă asupra întregii noastre existențe.

9. Implicarea valoroasă a părinților și a comunității întregi (proiecte cu alte instituții de învățământ, ONG-uri, diferite instituții publice, contact cu persoane valoroase din întreaga lume, de la care copiii au ce să învețe)

Părinții de la Joyful Learning sunt conectați la viața educativă a copiilor lor din cadrul școlii, aplicația Kinderpedia facilitând comunicarea, însă cele mai valoroase rămân întâlnirile față în față în cadrul ședințelor individuale, atelierelor de educație și parenting, implicarea membrilor familiei în evenimentele extraordinare de pe parcursul unui an școlar, dar și în activități de voluntariat.

10. Educarea abilităților copilului pentru o viață întreagă

Life Skills, competențe definite de OMS, se pot forma la copii de la cele mai mici vârste prin modul de abordare, programul și activitățile concepute pentru ei. Copiii din Joyful Learning devin autodidacți, capabili să ia cu curaj decizii, creativi în fața provocărilor, cu abilități de comunicare non-violentă, independenți și organizați, tot mai conștienți de rostul și rolul lor în această lume. Joyful Learning recunoaște importanța excursiilor, vizitelor de studiu, a taberelor în dezvoltarea elevilor și astfel de activități sunt incluse lunar în programul școlii.

Școala Joyful Learning dorește să le creeze tuturor copiilor o călătorie prin școală, memorabilă, care să le aducă aminte cu plăcere de activitatea de descoperire de informații, de învățare, de importanța disciplinei, de munca în echipă și mai ales de mediul securizant sub aspect fizic și emoțional, creat de către toți angajații noștri.

Acesta este visul fondatorilor și echipei de dascăli: să facă parte din amintirile frumoase ale unui om, amintiri și experiențe din trecut, care devin pietre de temelie în construcția personalității.

Pentru informare, miercuri, 28.08.2024, se poate participa la Ziua Porților Deschise la Școala Primară "Joyful Learning", strada Constantin Tănase nr. 22A, interval orar 16:00-19:00. Aici copiii vor avea parte de scurte activități educative și plăcute.

Totodată, cei interesați pot planifica o întâlnire pe-ndelete cu directorul școlii, prof. Ioana Omuț-Cherechianu sau managerul, Teodora Duță, pentru a găsi răspuns la întrebările pe care le au și pentru a afla care sunt pașii de înscriere/transfer în instituția Joyful Learning.

E-mail: contact.joyfullearning@gmail.com

Tel: 0742686511/ 0744522970

Sunt așteptați cu drag copiii însoțiți de părinți!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON