URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 26 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bihorul nu stă grozav cu conectivitatea. Autostrada zace în nelucrare de 20 de ani și, deși tronsoanele din județ sunt licitate și atribuite, încă nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, pentru că Guvernul nu mai are nicio lețcaie.
Zic şi eu
Adrian Cris
Afirmația ar putea să pară scandaloasă, însă chiar cred - și încerc să și argumentez - că bihorenii, cel puțin, au cu cine vota. Da, ofertele de candidaturi, și pentru Parlament, și pentru Președinție, sunt pestrițe tare, dar însăși varietatea lor face imposibil ca alegătorilor să nu le fie pe plac una sau alta dintre ele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2024, 13:15

Salariul minim brut ar putea fi majorat la 4.050 de lei. Ce spun patronatele 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salariul minim brut ar putea fi majorat, de la 1 ianuarie 2025, la 4.050 lei. Inițiativa încinge spiritele pe piața muncii. Patronatele sunt împotrivă și consideră că mai degrabă este o măsură „brutală” pentru companii, fără să se țină cont de productivitatea salariaților, una dintre cele mai slabe din Europa, anunță Termene.ro.

Potrivit Termene.ro, decizia Consiliului Național Tripartit pentru indexarea salariului minim brut până la 4.050 de lei de la 1 ianuarie ar urma să fie legiferată de Guvernul României pentru a fi și aplicată.

„În Camera Deputaților mai este un proiect de lege, inițiat de Executivul de la Palatul Victoria, prin care salariul minim brut ar urma să respecte normele europene prin care acest venit este de 50% din venitul mediu brut. Dacă sindicatele sunt mulțumite de această decizie, mediul de afaceri are îndoieli că aceste majorări repetate pot ajuta mediul de afaceri. De la sfârșitul anului lui 2023 și până în ianuarie 2025, salariul minim brut ar beneficia de a treia majorare”, arată sursa citată.

Reprezentanții patronatelor se plâng și de taxarea muncii, cea mai mare problemă pentru angajatori.

„Eu, personal, am spus că în perioada următoare nu este potrivit să se mărească salariul minim și am solicitat să se scadă 500 de lei neimpozabil din salariul minim ca salariatul să ducă mai mulți bănuți acasă”, a declarat pentru Termene.ro, Ion Roman, președinte al Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Vrancea, organizație membră a Consiliului Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR).

Acesta lasă să se înțeleagă că nu i se pare normal ca el să cheltuie 4.000 de lei, iar la salariat să ajungă doar 2.200 lei, adică tot atât cât ia și statul.

Citiți și alte detalii despre subiect pe www.termene.ro!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
KP
Putin al tău o sa ne dea prin guriță salarii.
Postat 22 Octombrie 2024, 20:22 de Sandu2100
constructiile fara facilitati din 2025
urmeaza eliminarea facilitatilor fiscale pt firmele din constructii, care oricum o duc prea bine de cand cu fondurile europene si lucrarile prinse la mana a zecea prin subcontractanti...
Postat 22 Octombrie 2024, 20:14 de roger
Se vrea o creștere substanțială a salariului minim ...
... doar pentru că, la cei 25% dați de contribuabili la fondul de pensii, se vor putea acoperi în bună parte nevoile de recalculare și creștere din anul viitor.
Postat 22 Octombrie 2024, 18:20 de KP
hai sa crestem productivitatea
si o problema e infrastructura, lipsa autostrazilor si centurilor. E mult sa iti ia statul peste 50% din venit, hai sa taiem din impozite, si asta inseamna sa taiem si din agentiile de stat pline de rude sau "programele" implementate. Nu e treaba statului sa aleaga castigatorii si pierzatorii in economie, si multe din treburile statului pot fi preluate de firme private, care ar fi mai eficiente.
Postat 22 Octombrie 2024, 16:36 de unu
numai impotentii se plang
salariul minim brrut trebuie crescut nu la 4000 de lei,ci la7000 de lei,dar taxarea trebbuie sa scada la cel mult 30%,asadar minimul net sa fie de 4700-5000 lei,iar banii la buget trebuiesc obtinuti de la corporatii,nu de la sclavul de la covrigarie.sa nu uitam ca un angajat din netul minim primit ca si plata ,mai da statului inca TVA intre 5 si 19% prin cumparaturile pe care le face!!!
Postat 22 Octombrie 2024, 15:25 de florea
Brutul.
Am citit o pancarta faina la bugetasi cand au facut greva: 'Vrem mai mult banet. Brutul il vrem net!'.
Postat 22 Octombrie 2024, 15:10 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9733 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON