URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Decembrie 2023, 12:25

Să fie liniște! Locul de joacă dintre blocuri din strada Moldovei din Oradea va fi desființat la cererea vecinilor

Să fie liniște! Locul de joacă dintre blocuri din strada Moldovei din Oradea va fi desființat la cererea vecinilor foto: Primăria Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locul de joacă amenajat pe spațiul dintre blocurile situate pe străzile Moldovei 74 – 78 și Blaise Pascal 14-16 va fi desființat la cererea vecinilor.

Decizia a fost luată de municipalitatea orădeană la cererea Asociației de proprietari Galex din strada Moldovei.

„Locul de joacă este foarte aproape de blocuri. Copiii fac gălăgie peste zi, iar seara în locul lor vin tinerii și stau până târziu în noapte. Pentru că nu se pot odihni, vecinii au tot chemat Poliția”, a declarat pentru BIHOREANUL, administratorul Asociației Galex, Ivan Leț Maria.

Locuitorii blocurilor X84-X88 care flanchează spațiul de joacă au depus mai multe plângeri la Primărie, rămase fără rezultat, după care au strâns semnături pentru desființarea lui.

„Ținând cont de faptul că locul de joacă este de utilitate publică și în imediata vecinătate există alte șapte scări de bloc, Primăria Oradea a realizat o consultare publică în perioada 16 octombrie - 11 decembrie 2023”, se menționează într-un comunicat al municipalității.

Deși funcționarii au lipit afișe care anunțau campania de consultare publică la intrarea în blocurile din vecinătate, situate pe străzile Moldovei, Blaise Pascal și Mihail Sadoveanu, aceasta a rămas fără răspuns.

„Având în vedere că, până la data de 12 decembrie, nu a fost înregistrat niciun punct de vedere cu privire la păstrarea ori desființarea locului de joacă, în perioada următoare Primăria Oradea, prin Direcția Tehnică, va da curs solicitării de desființare a spațiului de joacă”, a transmis joi Primăria.

Pe viitor, copiii locuitorilor din zonă vor trebui să se ducă la joacă în spațiul amenajat între blocurile de pe străzile Corneliu Coposu și Blaise Pascal sau mai departe, în Orășelul Copiilor de lângă Spitalul Municipal.

Situația din zona acestui loc de joacă este tensionată de mai multă vreme. Așa cum BIHOREANUL a mai scris, în vară, mai multe mămici de pe strada Moldovei s-au plâns ziarului că nu mai știu cum să îi trateze pe vecinii nemulțumiți. S-a ajuns până acolo încât, ca să gonească micuții, o familie arunca pe geam cu apă, ouă sau cartofi și, mai rău, murdărea leagănele și băncile cu dejecții, resturi menajere sau vaselină.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cum ar putea primaria mediatiza si organiza consultari si in online, fara ora fixa, ptr cei interesati?
as da vina pe modul de organizare a consultarii publice si promovarea ei, mamicile de pe str. Moldovei ar fi participat la intalnire sa ceara pastrarea locului, dar mai lucreaza, mai mult vad consultari in online. Oricum, o decizie proasta sa inchida spatiul de joaca de gura catorva frustrati..
Postat 18 Decembrie 2023, 20:08 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON