URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Decembrie 2023, 15:55

Royal Kwon Oradea, cel mai vechi club de taekwoon-do din Bihor, şi-a premiat sportivii pentru evoluţia din 2023 (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai vechi club de taekwoon-do din Bihor, CS Royal Kwon Oradea, şi-a premiat sportivii pentru evoluţia din 2023.

Gala Anuală a Clubului s-a desfăşurat în două părţi. La ERA Park a avut loc un program de demonstraţii, în cadrul căruia sportivii de la cele mai mici grupe şi până la seniori au prezentat în faţa participanţilor la eveniment diferite exerciţii demonstrative.

Au fost exerciţii de picioare de bază, exerciţii de formă, tehnici de auto-apărare, luptă tradiţională, tull echipă, tehnici de picior şi combinaţii, choong-moo tull, spargeri cu tehnici speciale, luptă liberă sau tehnici de autoapărare militară.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost decernate şi diplomele de grad, preşedintele Francisc Tripa şi cei trei instructori - Bogdan Gug, Zoltan Guthi şi Renata Tripa - înmânându-le diplomele sportivilor, care în acest an au făcut un pas important în cariera lor.

Instructorul Bogdan Gug l-a luat prin surprindere pe Francisc Tripa, cel care a adus taekwoon-do-ul în Oradea, şi l-a premiat cu un trofeu pentru întreaga sa activitate din cadrul clubului, pentru faptul că a devenit antrenor emerit, este antrenor, arbitru internaţional, a fost campion balcanic, vicecampion mondial, multiplu campion internaţional şi, nu în ultimul rând, pentru că are o deosebită calitate, aceea că este "un om bun şi omul de bază al clubului", după cum a precizat Gug.

Ulterior Gala Anuală a Clubului Sportiv Royal Kwon a continuat la Hotel Continental, unde a fost programată cina festivă şi premierea sportivilor.

Invitatul de onoare a fost Alexandru Chirilă (5 Dan în judo şi 3 Dan în karate kyokushin), fondatorul şi preşedintele onorific al Federaţiei Române de Karate Kyokushin, dar, totodată şi promotorul lui Francisc Tripa, pentru că la începutul activităţii sale sportive, preşedintele Royal Kwon a practicat o perioadă şi karate kyokushin.

Apoi, au fost premiaţi sportivii pentru meritele avute în 2023. Nu a fost întocmită o ierarhie în funcţie de rezultate, ci au fost premiaţi sportivii pentru întreaga activitate depusă în acest an.

Astfel, pe rând, au fost felicitaţi şi premiaţi: Ana Jarca, Palfi Boroka, Lavinia Roşu, Kapalai Gergo, Bianca Manea Seica, Ana Bandi, Darius Gaidoş, Gyuzika Opriş, Alesia Szabo Gâlcă, Julia Maghiar, Andrea Paşcalău, Dragoş Paşcalău, Anastasia Vereş, Alexandra Popa, Denis Jarca, Rareş Mihuţ, Andrei Pop, Luca Damian, Luca Gaidoş, Bogdan Irimie şi Luca Anton.

Un premiu special l-a primit Kira Tripa, care, după 11 ani de activitate sportivă a obţinut centura neagră 1 Dan, ea fiind multiplă campioană naţională şi vicecampioană europeană.

De asemenea, preşedintele Francisc Tripa i-a premiat şi pe instructorii săi de la club, Bogdan Gug, Renata Tripa, Zoltan Guthi şi Kapalai Zsolt.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON