URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Ianuarie 2024, 12:22

România nu va participa la Eurovision, din cauza unor „constrângeri financiare”

România nu va participa la Eurovision, din cauza unor „constrângeri financiare” Theodor Andrei a reprezentat România în 2023, dar nu a trecut de semifinale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Televiziunea Română a anunțat că țara noastră nu va participa la această ediție a concursului Eurovision. „Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)”, a transmis TVR. 

Decizia s-a luat în Consiliul de Administrație al televiziunii naționale, cu 5 voturi „pentru", 4 „abţineri" şi 4 „împotrivă". Se precizează că în bugetul SRTv pentru 2024 nu sunt „suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor tot mai ridicate ale concursului internațional”. 

„În acest an, pe lângă producțiile consacrate, TVR alocă resurse consistente pentru alte producţii şi proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare - automatizarea emisiei canalelor SRTv, investiţii în sistemul de producție a ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare îndelung amânate”, se mai arată în informare. 

Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

De-a lungul anilor, mai multe ţări, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord, au decis să nu participe la concursul internaţional.

Prima participare a României la Eurovision datează din anul 1994. De atunci, România a obținut în două rânduri un loc pe podium: prima dată în 2005, locul 3 fiind ocupat de Luminița Anghel și Sistem, și în 2010, tot locul 3, fiind ocupat de către Paula Seling și Ovi. În anul 2006, la Atena, reprezentantul României a fost Mihai Trăistariu, care a interpretat piesa Tornero, ocupând locul 4. 

În 2023, România nu s-a calificat în finala Eurovision. Reprezentantul României, Theodor Andrei, cu piesa "D.G.T. (Off and on)", nu a reuşit să treacă de semifinala a doua a concursului muzical, desfăşurată la Liverpool, Mare Britanie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Foarte bine
Oricum e un blat tot concursul, plin de tot felul de ciudați.
Postat 26 Ianuarie 2024, 19:26 de CivisUlpianum
Doamne juta
oricum erau bani cheltuiti fix aiure. fara niciun beneficiu adus cetatenilor
Postat 26 Ianuarie 2024, 16:45 de denis
mare paguba
Concurenti alesi dubios si voturi dubioase.
Postat 26 Ianuarie 2024, 14:32 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON