URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 23 AUGUST 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
De când locuiesc într-o suburbie a orașului am ocazia să urmăresc involuția de la entuziasm la delăsare în modul în care majoritatea orădenilor mutați la periferie își îngrijesc noile proprietăți. În primii 2 - 3 ani își fac curți arătoase, cu „amenajări peisagistice”, unii chiar și cu flori, iar apoi le lasă în paragină, de le năpădesc buruienile. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Dacă săptămâna trecută am prezentat modul în care se restituie sau se predă permisul conform acestor norme, săptămâna aceasta vom vedea la ce trebuie să fim atenți când suntem opriți pentru testare. Deoarece noile norme prevăd că se vor întocmi procese-verbale distincte de cele de sancționare prin care persoana oprită trebuie să furnizeze anumite date și trebuie să își exprime consimțământul pentru efectuarea unor proceduri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2024, 08:45

Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Rectorul Barney ne spune când vom avea profesori premium

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio apevistul: „Mă, Ghiusi, tu nu vezi că Viktor al vostru seamănă tot mai mult cu Ceaușescu al nostru? Și Pingelică voia să facă pace între evrei și arabi, în speranța unui premiu Nobel, dar nu-l băga nimeni în seamă”. „Da, dar Orbán, la cât umblă prin lume, dacă nu ia Premiul Nobel pentru pace, sigur îl primește pe cel pentru turism”.

Marți

Rectorul Barney, mândru, pe bună dreptate: „Bolovan a făcut două cămine, acum am primit bani pentru încă unul și pentru o cantină. Vom avea condiții de cazare premium pentru studenți”. „Dar profesori premium când o să aveți?”. „Răbdare! Mai întâi asigurăm potcoavele și caielele, abia apoi ne interesăm și de cai”.

Miercuri

Ministrul Transporturilor a venit în schimb de experiență la noi în județ. „Mi-a sărit lumea în cap că am oprit circulația pe Valea Oltului pentru că nu se pot face defrișări noaptea”. „Și care-i legătura cu județul nostru?”. „Păi, m-au chemat pădurarii, șefii de post și hoții de lemne de aici să-mi arate cum se pot fura codri întregi la adăpostul întunericului”.

Joi

Cu un participant la Maratonul munților, concursul de alergare montană. „A fost un succes, la anul cred că organizăm și campionatul mondial, că s-au înregistrat timpi foarte buni”. „Sunt pantele mai domoale în munții noștri, de fugiți așa repede?”. „Nu, dar e plin de urși, iar concurenții, vrând-nevrând, o iau la goană cât pot”.

Vineri

Birtașul, despre codul portocaliu de caniculă: „Am amplasat trei containere anti-caniculă, dar e insuficient”. „Și ce propuneți?”. „M-am gândit să permitem populației să stea în timpul zilei în supermarketuri, la raionul de mezeluri. E și mai rece, e și de mâncare”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara: „Cred că nu mai am noțiunea timpului. Mi se pare mie sau acum vin Paștile, că a început sezonul de stropit?”. „Dar nu se stropesc femeile, ci străzile!”. „Păi, eu ce am zis? Că la noi străzile se stropesc doar din an în Paști”.

Duminică

Rezultate miraculoase la bac. Peste 82% dintre tineri au luat examenul. Dacă tendința de a da subiecte tot mai ușoare continuă, în 2050 vor lua bacul 132% dintre absolvenți.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
geniu neinteles
Bai aline sau cum te-o fi chemand, ca vad ca razv_ratit esti. Ii fi si tu vreun geniu neinteles, care nici avansa nu poti, dar te crezi mare scula. De ce nu iesi in fata sa iti spui punctul de vedere si comentezi doar prin comentarii anonime si mai ai pretentia sa te creada cineva. Daca nu iti convine pleaca de acolo, daca esti bun. Iar daca stai si te complaci, macar nu comenta, ca nu-ti plange nimeni de mila.
Postat 15 Iulie 2024, 20:59 de oradea_mea_si_a_ta
Ceausecu a fost un adversar al rusilor
S-a luptat sa-i scoata din tara, si ca Romania sa fie independenta fata de URSS. In comparatie cu Ceausescu, V. Orban face tocmai invers. Este si vasalui lui Xi Jinping, cel care invadeaza Europa cu marfuri chinezesti subventionate de catre partidul comunist chinez, cu scopul de a falimenta economia tarilor europene.
Postat 15 Iulie 2024, 18:00 de Riviera
cu teologia cum stam?
apropo de decani, directori de dept si sefe.... teologia ortodoxa a ajuns pe primul loc. de 10 ani auzim numai prostii despre facultatea asta! ilegalitati, studenti umiliti, ore/cursuri zero, profesori condusi si manipulati de doamna secretara SEFA! Vrednica este... (in general, sef+secretara=love) am un verisor care a terminat teologia, facultatea unde nu inveti despre Dzeu, ci despre cum sa te descurci in viata! ce examene! ce discutii la secretariat si alte sali! de la capul ei se impute... se zice ca nu gratis. decanul isi injunghie fostul profesor cu care si-a dat licenta, care l-a angajat cantaret in biserica pe cand era student. cand va reveni seriozitatea in mijlocul lor???
Postat 15 Iulie 2024, 16:30 de scotianu
trebuie să fii controlabil
Ce profesori premium când se avansează pe lângă criteriile CNADTCU de performanță academică! Cei ce le îndeplinesc sunt blocați, cei ce nu le îndeplinesc dar sunt controlabili sunt avansați. Și când directorii de departamente fac asta te-ai aștepta ca cineva superior să echilibreze aberațiile, dar Rectorul îi susține, că e și el ca ei probabil, contează interesul propriu, să fie controlabili cât mai mulți, să îți păstrezi tu funcția de conducere, nu interesul instituției, sau al beneficiarilor. Și dacă local nu e nici o forță care să le dea peste labe acestor avansări false, nu e nici la București o replică, ăia validează dosare pe bandă rulantă ca roboții fără să respingă deciziile locale ale unor găști de interese, bazate pe criterii total paralele cu performanța
Postat 15 Iulie 2024, 09:39 de Alin2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4668 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON