Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:
Luni
Vio apevistul: „Mă, Ghiusi, tu nu vezi că Viktor al vostru seamănă tot mai mult cu Ceaușescu al nostru? Și Pingelică voia să facă pace între evrei și arabi, în speranța unui premiu Nobel, dar nu-l băga nimeni în seamă”. „Da, dar Orbán, la cât umblă prin lume, dacă nu ia Premiul Nobel pentru pace, sigur îl primește pe cel pentru turism”.
Marți
Rectorul Barney, mândru, pe bună dreptate: „Bolovan a făcut două cămine, acum am primit bani pentru încă unul și pentru o cantină. Vom avea condiții de cazare premium pentru studenți”. „Dar profesori premium când o să aveți?”. „Răbdare! Mai întâi asigurăm potcoavele și caielele, abia apoi ne interesăm și de cai”.
Miercuri
Ministrul Transporturilor a venit în schimb de experiență la noi în județ. „Mi-a sărit lumea în cap că am oprit circulația pe Valea Oltului pentru că nu se pot face defrișări noaptea”. „Și care-i legătura cu județul nostru?”. „Păi, m-au chemat pădurarii, șefii de post și hoții de lemne de aici să-mi arate cum se pot fura codri întregi la adăpostul întunericului”.
Joi
Cu un participant la Maratonul munților, concursul de alergare montană. „A fost un succes, la anul cred că organizăm și campionatul mondial, că s-au înregistrat timpi foarte buni”. „Sunt pantele mai domoale în munții noștri, de fugiți așa repede?”. „Nu, dar e plin de urși, iar concurenții, vrând-nevrând, o iau la goană cât pot”.
Vineri
Birtașul, despre codul portocaliu de caniculă: „Am amplasat trei containere anti-caniculă, dar e insuficient”. „Și ce propuneți?”. „M-am gândit să permitem populației să stea în timpul zilei în supermarketuri, la raionul de mezeluri. E și mai rece, e și de mâncare”.
Sâmbătă
Tanti Zoe pensionara: „Cred că nu mai am noțiunea timpului. Mi se pare mie sau acum vin Paștile, că a început sezonul de stropit?”. „Dar nu se stropesc femeile, ci străzile!”. „Păi, eu ce am zis? Că la noi străzile se stropesc doar din an în Paști”.
Duminică
Rezultate miraculoase la bac. Peste 82% dintre tineri au luat examenul. Dacă tendința de a da subiecte tot mai ușoare continuă, în 2050 vor lua bacul 132% dintre absolvenți.
Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.