URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iulie 2024, 16:50

Resturi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, în județul Tulcea. MApN continuă căutările

Resturi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, în județul Tulcea. MApN continuă căutările Pe mai multe conturi ucrainene de pe platforma X (fostul Twitter) circulă imagini despre care se presupune că ar arăta resturile de drone căzute în România
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Apărării Naţionale a confirmat joi că au fost găsite resturi de la o dronă rusească de tip Geran 1/2 în apropierea localităţii Plauru, judeţul Tulcea, căzute în urma unei serii de atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei.

Atacurile au distrus aerodromuri și instalații militare din Krivoy Rog, Poltava sau Harkov şi zone din apropierea Kievului, precum şi porturile Odesa şi Ismail, unde exploziile au avut loc la doar 300 de metri de graniţa cu România, conform Spotmedia.

Presa ucraineană raportase încă de miercuri că mai multe drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul românesc, dar autoritățile din țara noastră au transmis atunci doar că au început căutările „unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național”. 

În urma căutărilor demarate MApN au fost găsite în afara zonei locuite resturi dintr-o dronă, iar cercetările vor continua, pentru acoperirea întregii zone unde se presupune că s-ar afla și alte rămășițe.

"În ceea ce priveşte investigaţiile începute ieri, 24 iulie, de către specialişti din cadrul MApN, SRI şi MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locaţii identificate ca posibile zone de incidenţă, din proximitatea localităţii Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2.Cercetările vor continua şi astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locaţiile identificate drept posibile zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură", transmite MApN într-un comunicat remis joi", se arată în comunicatul MApN.

Totodată, Ministerul Apărării a anunţat că forţele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de miercuri spre joi, în proximitatea frontierei cu România. Măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional au fost intensificate cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană. 

"Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25", se precizează în comunicat.

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a condamnat pe platforma X acţiunile "iresponsabile" ale Rusiei, declarând că "Rusia a comis alte atacuri atroce împotriva infrastructurii civile ucrainene. Resturi au fost găsite pe teritoriul României. I-am informat pe aliaţi şi ne coordonăm cu ei pe această temă. România condamnă cu fermitate aceste acţiuni iresponsabile", a scris Odobescu.

Zona de nord a judeţului Tulcea a fost vizată joi, pentru a doua noapte consecutiv, de mesaje RO-Alert referitor la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, în apropierea graniţei cu Ucraina. 

"În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare!", a anunţat ISU Tulcea.

Conform localnicilor, citaţi de observatornews.ro, resturi de dronă şi chiar drone întregi ar fi explodat pe teritoriul românesc.

Pe de altă parte, forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de atac lansate peste noapte, precizând că alte trei drone "au fost pierdute" după ce au trecut frontiera de stat cu România. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Să bină ucrainenii să caute.
Că ei doboară drone, trăgând cu antiaeriana dinspre Bîstroe către Chilia. Iar românii, cu proștii lor de la MApN tac și nu zic nimic, când riscurile sunt ca rachetele anti-drone care nu nimeresc țintele să cadă explodând la noi. Tulcenii de când spun ca antiaeriana ucraineană să fie adusă aproape de mal, dar nimeni nu reacționează.
Postat 26 Iulie 2024, 08:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON