URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Principala temă de campanie la alegerile locale a fost traseul Inelului Metropolitan de Nord, care pângărește zona paradisiacă din cartierul orădean Podgoria. Acum, că alegerile s-au terminat, mă gândeam că liniștea se va lăsa peste chestiune, mai ales că au intrat în consultare publică trei variante de drum. Iată, însă, că a apărut un ONG care, prin vocea unei distinse doamne, declară că locuitorii din Podgoria și cei din Oșorhei nu sunt de acord cu nici una dintre propuneri...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 August 2024, 20:34

Rectorul Constantin Bungău și alți 10 profesori universitari orădeni, selectați în comisiile de specialitate ale CNATDCU

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea din Oradea are reprezentanți „în 11 dintre cele 35 de comisii de specialitate ale CNATDCU”, printre aceștia fiind și rectorul Constantin Bungău, se arată într-un comunicat trimis luni de instituția de învățământ superior.

Comisia Națională de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și-a desemnat membrii Consiliului General și pe cei ai Comisiilor de specialitate, pentru mandatul 2024-2028, în urma unei proceduri de selecție. 

În comisia de Fizică a fost aleasă prof. univ. dr. Marcu Loredana Gabriela, în cea de Științele Pământului a fost selectat prof. univ. dr. habil. Ilieș Alexandru, iar la Inginerie Geologică, Inginerie Geodezică, Mine, Petrol și Gaze – prof. univ. dr. ing. Sorin Nistor.

Din comisia pentru Ingineria Resurselor Vegetale și Animale face parte și prof. univ. dr. ing. habil. Timofte Adrian Ioan, în timp ce în cea de Ingineria și Managementul Producției a fost selectat prof. univ. dr. ing. habil. Bungău Constantin

La Biologie și Biochimie a fost aleasă prof. univ. dr. habil. Vicaș Simona Ioana, la Farmacie – prof. univ. dr. Vicaș Laura Grațiela, la Sociologie, Științe Administrative și Științe ale Comunicării – prof. univ. dr. habil. Bălțătescu Sergiu, la Științe Politice, Studii de Securitate, Științe Militare, Informații și Ordine Publică – prof. univ. dr. habil. Brie Mircea, la Științe Economice și Administrarea Afacerilor – prof. univ. dr. habil. Sabău-Popa Claudia Diana, iar la Teologie – pr. prof. univ. dr. habil. Dumitrașcu Nicu.

„Consistenta reprezentare a Universității din Oradea, la nivelul acestei structuri a CNATDCU, vine să reconfirme prestigiul tot mai solid de care instituția de învățământ se bucură la nivel național”, spun reprezentanții Universității din Oradea. 

Comisia Națională de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare este un organism consultativ, fără personalitate juridică, al Ministerului Educației. 

Printre altele, comisiile de specialitate din cadrul CNATDCU analizează procedura administrativă desfășurată la nivelul instituției de învățământ superior privind acordarea atestatului de abilitare și diplomei de doctor, și verifică respectarea standardelor minimale aplicabile; formulează către Consiliul general propunerea de acordare/neacordare a acestora. 

De asemenea, elaborează propunerile standardelor minimale naționale necesare și obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice de conferențiar și profesor din învățământul superior, a atestatului de abilitare, precum și a diplomei de doctor; propune Ghidul național privind redactarea tezelor de doctorat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON