URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 August 2022, 16:19

Recensământul Populației și Locuințelor: Bihorul, pe locul 15 în țară la „numărare”, puțin peste 18,15 milioane români cuprinși în datele strânse

Recensământul Populației și Locuințelor: Bihorul, pe locul 15 în țară la „numărare”, puțin peste 18,15 milioane români cuprinși în datele strânse foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doar 18,5 milioane de persoane s-au înregistrat în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, încheiat pe 31 iulie, ceea ce înseamnă 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie anul trecut, după cum a anunțat Institutul Național de Statistică. Bihorul, cu un procentaj de peste 97%, este pe locul 15 în țară în ce privește „numărarea” rezidenților din județ, în raport cu estimările de la finele anului trecut.

Mai puțini

„Pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor de recensământ, atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie - 27 mai 2022, cât şi prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă”, a anunțat, printr-un comunicat, Institutul Național de Statistică al României.

Potrivit acestuia, până la finalul zilei de 31 iulie s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată la 1 decembrie 2021, care era de 19,02 milioane persoane.

Bihorul, pe locul 5

În ce privește județul Bihor, aici au fost înregistrate în cele două etape ale RPL 539.171 chestionare de persoane, ceea ce înseamnă 97,4% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021.

Rezultate mai bune au fost consemnate în județele Vrancea (109%), Bistrița Năsăud (106,8%), Călărași (102,2%), Botoșani (105,9%), Teleorman (101,4%), Neamț (100,7%), Olt (101,3%), Gorj (101%), Sălaj (100,8%), Suceava (100,6%), Argeș și Dâmbovița (99,5%), Bacău (99,4%), Alba (99%), Vaslui (98,7%).

În București, procentajul este de 85,2%, în Timiș de 83,5%, în Iași de 89,4%, iar în Cluj de 93,2%.

Primele rezultate ale RPL 2021 vor fi publicate în luna decembrie a acestui an, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
romani nedeclarati oficial
faptul ca sunt inregistrare deja peste 18 mil persoane reprezinta o veste neasteptat de buna. totusi, una dim marile erori ale acestui episod de recensamant este faptul ca romanii care lucreaza in strainatate si nu au propritati imobiliare pe numele lor in tara nu figureaza nicaieri. nimeni nu ii declara, desi probabil sunt cateva milioane. ce-i drept, probabil nu se vor intoarce, mai ales daca au primit dubla cetatenie, dar poate totusi...
Postat 03 August 2022, 22:17 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON