URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 16 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Octombrie 2024, 17:54

Razie în Ţara Beiuşului: În 4 ore, poliţiştii au împărţit amenzi de peste 10.000 euro şi au confiscat valoric 5 camioane cu lemne

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost razie de amploare, marţi după-amiază, în municipiul Beiuş şi localităţile din împrejurimi. În 4 ore, echipaje complexe de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai DSVSA Bihor și ai Gărzii Forestiere Oradea au legitimat aproape 200 de persoane, au verificat 150 de maşini, au împărţit amenzi de peste 10.000 euro şi au confiscat valoric 53 metri cubi de lemne de foc (aproximativ 5 camioane), lemne care fuseseră vândute "la negru" în două depozite din oraş.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, razia s-a derulat între orele 16 și 20. În acțiune au fost angrenați 48 de polițiști, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, polițiști de la rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistic din cadrul Poliției Municipiului Beiuș, de la Secția 2 de Poliție Rurală Beiuș, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentanți ai DSVSA Bihor și ai Gărzii Forestiere Oradea.

Scopul principal al acţiunii, se arată în informare, a fost combaterea faptelor de violență stradală, a furturilor, tâlhăriilor, a infracționalității economice, a delictelor silvice, găsirea unor persoane urmărite, combaterea traficului și consumului de droguri, a migrației ilegale, verificarea modului în care sunt îngrijite animalele, dar și prevenirea accidentelor rutiere. 

"Au fost efectuate filtre rutiere, în mai multe puncte, în cadrul acțiunii fiind verificate, prin utilizarea aplicației e-DAC, 152 de autovehicule și legitimate 198 de persoane, verificate 5 societăți comerciale, dintre care 2 depozite de material lemnos, verificați 5 agenți de pază, iar 10 persoane au fost conduse la sediul poliției", scrie în comunicatul Poliţiei Bihor.

În total, în urma acţiunii, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 48.080 de lei. Totodată, au fost confiscate, faptic și valoric, bunuri în valoare totală de 13.989,72 de lei, dintre care 53,33 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 2 conducători auto, cărora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule dar şi 4 autovehicule cu probleme tehnice. "Certificatele de înmatriculare ale acestor vehicule au fost retrase, până la remedierea problemelor constatate", se precizează în informare.

Legat de materialul lemnos, poliţiştii susţin că este vorba despre lemn de foc, specia carpen şi fag, care a fost confiscat valoric din două depozite situate în Uileacu de Criş, după ce s-a descoperit că proprietarii au vândut la negru produsele, acestea regăsindu-se "în stocul scriptic al societății, inventariat la data controlului".

Pe lângă confiscarea valorică a materialului lemnos, echipele de control au dispus ca ambele societăţi comerciale să fie sancţionate contravențional, cu amenzi în valoare de 5.000 de lei. 

"Astfel de activități operative vor fi organizate și în perioada următoare, în județul Bihor, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță în rândul comunităților locale. Acțiunile fac parte dintr-o serie de măsuri continue, luate de Poliția Română, pentru a asigura un climat de siguranță și a descuraja orice activitate infracțională", a mai transmis Poliţia Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5603 RON
  • 1 EUR = 4.9755 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON