URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iulie 2024, 08:01

Răsfăț la Belle-Mont: Situată în inima naturii, o pensiune din Bihor cucerește prin frumusețe, facilități și standarde înalte (FOTO)

Răsfăț la Belle-Mont: Situată în inima naturii, o pensiune din Bihor cucerește prin frumusețe, facilități și standarde înalte (FOTO) CHEMAREA MUNȚILOR. Liniștea Văii Daica înconjoară pensiunea protejată de mai mulți versanți spectaculoși, care oferă o priveliște de vis tuturor celor care devin oaspeții Belle-Mont
Răsfăț la Belle-Mont: Situată în inima naturii, o pensiune din Bihor cucerește prin frumusețe, facilități și standarde înalte (FOTO) DELICII LA AER. La Belle-Mont, turiștii sunt îmbiați într-un restaurant cu un meniu à la carte ce cuprinde de la preparate gourmet la mâncăruri tradiționale. Printre opțiunile de desert se află și papanașii deja faimoși în zonă
Răsfăț la Belle-Mont: Situată în inima naturii, o pensiune din Bihor cucerește prin frumusețe, facilități și standarde înalte (FOTO) RITUAL DE RELAXARE. După o drumeție în care turiștii descoperă atracțiile naturale ale zonei, sunt binevenite câteva ore de relaxare, iar Belle-Mont are o piscină acoperită, jacuzzi, saună și salină. Ce mai, un adevărat SPA la munte!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Colo-n mijlocul pădurii din Apuseni, unde frumuseţile Munţilor Pădurea Craiului se întrec cu cele ale Văii Iadului, oamenii dornici să uite de zgomotul şi agitaţia oraşului găsesc un loc care le împlineşte perfect această dorinţă. 

Pensiunea Belle-Mont din Remeţi îşi primeşte oaspeţii într-o poiană pitorească şi îi răsfaţă cu camere cochete, arome ce-i îndeamnă să revină şi o zonă de SPA care, alături de liniştea din jur şi aerul tare de munte, asigură relaxarea mult dorită. Toate se savurează într-un peisaj mirific...

Refugiu în natură 

Primul lucru care te seduce când ajungi la Belle-Mont este că te afli fix în mijlocul naturii, "departe de lumea dezlănţuită" şi chiar de drumul principal ce trece prin satul pitoresc. 

Inaugurată în 2021, pensiunea este deţinută de bihoreanca Teodora Demeter, care, cu câţiva ani în urmă, a decis să se întoarcă la rădăcini. Crescută în Remeţi, a fost mânată de aceleaşi dorinţe ca oamenii care optează acum pentru o cazare la Belle-Mont: să scape de agitaţia oraşului şi să se refugieze în natură. 

Ridicată în Remeţi la numărul 227D, dar de fapt retrasă între versanţi acoperiţi cu copaci ce desenează un tablou verde, pensiunea a fost amenajată cu materiale de cea mai înaltă calitate şi cu grijă la detalii, astfel încât să se integreze perfect în areal, având finisaje din lemn şi un design elegant. 

Belle-Mont pune la dispoziţie 28 de locuri de cazare în camere duble ori apartamente spaţioase, dispuse în două corpuri de clădire. Camerele cu atmosferă intimă au fost decorate şi dotate aşa încât vizitatorilor să nu le lipsească nimic în escapada lor la munte. 

Sejur cu savoare 

La parterul pensiunii se află un restaurant cu terasă în consolă peste o vale, din lemn şi cu pereţi din sticlă, care asigură că priveliştea deosebită nu este obturată nici măcar în timpul mesei. 

Ambientul concurează în topul atracţiilor de la Belle-Mont cu preparate culinare savuroase. Creat sub îndrumarea atentă a apreciatului bucătar bihorean Alexandru Hora (foto) - Tinu, cum îi spun prietenii -, care a impresionat în emisiunea Master Chef, meniul à la carte le propune gurmanzilor o călătorie prin mai multe stiluri şi influenţe culinare, la mic dejun, prânz şi cină. 

Tine Master Chef Belle Mont

Din ofertă fac parte preparate ca burger Black Angus, gulaş din obrăjor de viţel, ciolan copt în bere neagră, confit de raţă, mămăliguţă cu hribi sote şi spanac, dar şi pui pitic la cuptor, câteva sortimente de paste, inclusiv cu fructe de mare, iar pentru cei care vor să se înfrupte din bunătăţile locului, meniul cuprinde şi afumături de casă, prezentate ca "Povestea porcului", brânzeturi locale ori zacuscă de vinete. 

Oferta de deserturi nu e cu nimic mai prejos, iar cei care au trecut pe la Belle-Mont recomandă mai cu seamă papanaşii savuroşi, cărora li s-a dus buhul în zonă... 


DELICII LA AER. La Belle-Mont, turiștii sunt îmbiați într-un restaurant cu un meniu à la carte ce cuprinde de la preparate gourmet la mâncăruri tradiționale. Printre opțiunile de desert se află și papanașii deja faimoși în zonă  

Răsfăţ în apă 

La Belle-Mont, răsfăţul nu se opreşte aici. Pensiunea cuprinde o zonă de SPA, conturată de o construcţie triunghiulară din lemn ce adăposteşte o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi de mari dimensiuni, o saună uscată şi una salină. Oaspeţii se pot bucura astfel de un ritual complet de relaxare. 

Zona SPA are un perete integral din sticlă, fiindcă nici aici priveliştea nu trebuie risipită. Bronzul perfect de munte se obţine pe şezlongurile zonei SPA, iar pensiunea are şi un jacuzzi exterior. 

Turiştii care aleg Belle-Mont au la dispoziţie şi alte facilităţi. De pildă, pot juca biliard într-o sală anume amenajată sau, în aer liber, pot să se lanseze în "dueluri" cu palete, la masa de ping-pong, sau să facă plimbări cu bicicletele.


RITUAL DE RELAXARE. După o drumeție în care turiștii descoperă atracțiile naturale ale zonei, sunt binevenite câteva ore de relaxare, iar Belle-Mont are o piscină acoperită, jacuzzi, saună și salină. Ce mai, un adevărat SPA la munte! 

Ideală pentru team-building

Astfel, locul se dovedeşte potrivit atât pentru cupluri şi familii, cât şi pentru grupuri de prieteni. Pensiunea Belle-Mont poate găzdui, la fel, şi sesiuni de team-building şi, dată fiind liniştea zonei, chiar şi pe cei care lucrează "remote", deci nu de la birou. Echipa BIHOREANULUI a verificat la faţa locului conceptul şi s-a convins că, da, funcţionează!

Preţul pentru o cameră dublă este de 550 lei, iar pentru un apartament de 700 lei pe noapte, incluzând în acest tarif accesul la zona SPA şi micul dejun. 

Distracţie la Belle-Mont 

Pe lângă pensiune, Belle-Mont are şi o sală amenajată în stil rustic, care deja găzduieşte cu succes, de mai multă vreme, evenimente cu până la 70 de invitaţi, oferind mai multe opţiuni de meniuri îmbelşugate.  

Pe cât de multe variante de petrecere a timpului oferă pensiunea, pe atât de multe atracţii naturale sunt în zonă, astfel că vizitatorii au ce descoperi în drumeţii pe potecile turistice, la Piatra Bulzului, Peştera Meziadului, Cascada Iadolina sau Vălul Miresei. 

Cei care caută un sejur în natură şi vor să primească servicii la standarde înalte pot găsi şi alte detalii pe site-ul pensiuneabellemont.ro şi pe pagina de Facebook Pensiunea Belle-Mont. Apoi se pot pregăti pentru o ieşire pe care n-o vor uita prea curând...

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON