URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 26 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Imediat după Revoluție, din punct de vedere cultural, Oradea a intrat în Evul Mediu. Banii, atâți câți erau pe la Primărie, se împărțeau după criterii strict politice. Veneau udemeriștii cu ONG-urile lor, pediștii la fel, mai pupau ceva bănet pesediștii și liberalii și cu asta, gata. Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, o companie românească a anunțat, la Oradea, că își amână lansarea zborurilor dinspre și către București, vestită inițial, acum o lună, pentru toamna acestui an, așa încât ele vor începe nu pe 15 septembrie, ci pe 1 martie. Un fost controlor de trafic aerian pe aeroportul de aici vestea pe Facebook, nu fără satisfacție, că „Gata cu AnimaWings la Oradea! I-ați crezut? Campania s-a terminat!”...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Săptămâna trecută am arătat că, pentru a se justifica în fața electoratului că au închis păcănelele la sate, guvernanții noștri au călcat efectiv legea în picioare și au revocat autorizațiile valabile ale unor comercianți, aspect care va conduce într-un viitor nu foarte îndepărtat la plata de compensații serioase către acești comercianți.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul zaharat se definește ca un exces permanent de zahăr în sânge, adică hiperglicemie cronică, determinată de o rezistență progresivă a organismului la acțiunea insulinei, un hormon produs de către pancreas (care face să scadă glicemia).
10 Iunie 2024, 01:16

PSD Bihor anunță primii câștigători la primăriile din județ. Localitățile unde candidații social-democrați i-au bătut pe primarii liberali

PSD Bihor anunță primii câștigători la primăriile din județ. Localitățile unde candidații social-democrați i-au bătut pe primarii liberali Una caldă, alta rece: PSD-istul Dorin Boca a câștigat primăria Lunca în fața edilului liberal, în timp ce social-democrata Mariana Laza nu va mai fi primăriță în Sâmbăta
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma numărătorii paralele a voturilor, PSD Bihor a transmis, duminică noapte, primele primării din județ câștigate de candidați social-democrați.

Edili PSD precum Dumitru Togor din Ineu, Corina Ene din Căbești, Gavril Herman din Sârbi ori Iarko Segheciu din Derna și-au asigurat noi mandate. La fel au făcut și Daniel Avrămuț din Tulca și Ioan Purge din Gepiu.

De asemenea, lista primăriilor cu edili PSD mai cuprinde comunele Boianu Mare (Ioan Bandula), Husasău de Tinca (Florentin Faur), Borod (Sorin Sarca), Toboliu (Adrian Crăciun), Budureasa (Adrian Magda), Batăr (Ioan Mughiuruș), Copăcel (Silviu Petrița), Pocola (Vasile Birta), Remetea (Adrian Ștefănică), Țețchea (Florin Cazan), Finiș (Apolonia Man).

Surprize plăcute pentru PSD-iști sunt rezultatele victorioase în comune sau orașe conduse până acum de primari liberali, cum este cazul la Vașcău (unde va fi primar Sebastian Bursașiu), la Lunca (comună câștigată de Dorin Boca), Bratca - Nelu-Dan Precup, Pomezeu - Viorel Ciuhandu, Avram Iancu - Dorin Toma, Suplacu de Barcău - Alin Popoviciu, Săcădat - Adrian Fășie.

În schimb, PSD Bihor a pierdut alegerile pentru primăria din Sâmbăta, unde a candidat primărița în funcție Mariana Laza.

La Sânmartin, previzibil, liberalii, care l-au aruncat în luptă pe vicepreședintele CJ Bihor Călin Gal, au suferit o înfrângere usturătoare în fața primarului PSD în funcție, Cristian Laza, care a câștigat peste 70% din voturi, conform unei numărători parțiale.

UPDATE: Mai multe primării PSD în Bihor

Numărătoarea paralelă făcută de PSD Bihor arată că, în total, în județ, sunt 32 de orașe și comune cu primari PSD, cu 4 mai multe decât în mandatul 2020-2024.

Conform datelor finale, dar încă neoficiale, organizația a câștigat alegeri în 9 primării unde primarul în funcție este liberal: Bratca, Pomezeu, Vașcău, Suplacu de Barcău, Săcădat, Lunca, Popești, Ciumeghiu și Avram Iancu.

Primăriile recâștigate sunt 23 la număr: Uileacu de Beiuș, Cărpinet, Boianu Mare, Căbești, Sânmartin, Ineu, Finiș, Gepiu, Husasău de Tinca, Derna, Pietroasa, Tulca, Borod, Toboliu, Tărcaia, Budureasa, Batăr, Copăcel, Pocola, Remetea, Țețchea, Ceica și Sârbi.

În același timp, PSD a pierdut alegerile pentru primăriile din Câmpani, Brusturi, Căpâlna, Nucet, Sâmbăta, Tinca (unde edilul din vechiul mandat, Teodor Coste, trecuse de la PNL la PSD).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
se vede ca PSD in bihor s-a reformat, o campanie mai civilizata, o echipa mai tanara si mai profesionista
sper ca acum pesedistii bihoreni, care au marsat putin mai inspre centru, sa aiba o voce mai puternica in PSD la nivel central.
Postat 10 Iunie 2024, 02:30 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON