URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Septembrie 2024, 17:44

Proiectul viitorului bloc ANL cu 9 etaje din cartierul Dragoș Vodă a primit undă verde (FOTO)

Proiectul viitorului bloc ANL cu 9 etaje din cartierul Dragoș Vodă a primit undă verde (FOTO) Viitorul bloc cu 50 de apartamente ar urma să fie construit în strada Cerbului 9 pe fundația abandonată a unui imobil proiectat încă din timpul comunismului.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proiectul viitorului bloc ANL cu 9 etaje din cartierul Dragoș Vodă a primit undă verde.

Cu 9 etaje și 50 de apartamente...

Consiliul Local Oradea a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi și fără comentarii, Planul Urbanistic Zonal și indicatorii tehnico-economici ai proiectului din strada Cerbului 9B. Investiția este estimată la 25,5 milioane lei plus TVA și va avea un termen de execuție de doi ani.

„Consiliul Local Oradea a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu care prevede construirea blocului cu 50 de locuințe pe o fundație deja existentă. Ideea ridicării unui bloc pe acest amplasament exista încă din timpul comunismului, dar a fost abandonată în anii ʼ90”, a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul de Oradea, Teofil Filimon.

Potrivit acestuia, proiectul a fost adoptat fără comentarii atât din partea orădenilor, cât și a Consiliului Local Oradea.

„Arhitectul șef al Oradiei, domnul Radu Fortiș, mi-a spus înaintea ședinței că nu au existat obiecțiuni întemeiate împotriva acestei investiții”, a explicat Filimon.

Totuși, locuitorii din cartierul Dragoș Vodă au protestat la începutul anului împotriva construirii unui bloc ANL cu nouă etaje pe o fundație din strada Cerbului abandonată încă din timpul comunismului.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, riveranii au obiectat arătând că zona este deja aglomerată și duce lipsa unui loc de joacă pentru copii.

Lucrările ar putea începe anul viitor

Odată aprobate în Consiliul Local documentele premergătoare, proiectul a intrat în linie dreaptă.

„PUD-ul din strada Cerbului și indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi puse la dispoziția finanțatorului. Am înțeles că ANL are deja banii pentru această investiție. Odată obținute documentele, ANL va iniția procedura de inițiere a licitației”, a explicat viceprimarul Teofil Filimon.

Cel mai probabil licitația pentru construirea viitorului ANL ar urma să fie anunțată în cursul acestui an, lucrările efective urmând să fie demarate în 2025.

Municipalitatea orădeană își dorește amenajarea a două blocuri în cartierul Dragoș Vodă. Prima construcție, cu 9 etaje și 50 de locuințe, ar urma să fie pusă la dispoziția tinerilor în căutarea unei locuințe. Cea de-a doua clădire ar urma să cuprindă 40 de locuințe de serviciu pentru specialiști.

În prezent municipalitatea orădeană are înregistrate peste 300 de cereri de locuințe din partea orădenilor.

Ultimul bloc de locuințe ANL a fost dat în folosință în Oradea în anul 2018, pe strada Balogh István din zona Calea Aradului, în proximitatea șoselei de centură.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON