URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Septembrie 2024, 08:30

În Bihor a început strângerea de semnături pentru candidatura lui Mircea Geoană la Președinția României (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filiala Bihor a Mișcării „România Renaște” a început strângerea de semnături pentru susținerea candidaturii lui Mircea Geoană la Președinția României. Din 11 septembrie, membrii mișcării sunt prezenți atât în Oradea, la sediul de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 17, între orele 12-20, cât și în piețele din Aleșd, Beiuș, Salonta, Ștei și Ceica, unde bihorenii își pot pune semnătura pe listele cu susținători ai candidatului independent.

În plus, cei care doresc se pot implica mai mult și pot deveni voluntari în campania electorală a lui Mircea Geoană, considerat de coordonatorul „România Renaște” Bihor, Marius Tunduc, drept singurul lider capabil să conducă țara, prin prisma experienței dobândite ca diplomat, politician și de secretar general adjunct al NATO.

„Este românul care a ajuns într-o poziție unică la șefia NATO și care, prin prisma acestei poziții, a avut șansa să stea la masă cu liderii lumii și să înțeleagă jocul global, un joc extrem de complicat în perioada actuală și în anii următori. Lumea întreagă trece printr-o schimbare, se resetează, iar România are șansa să aibă la Cotroceni un președinte care să înțeleagă foarte bine jocul global și să aibă experiența necesară să îl joace”, a explicat Tunduc demersul de susținere a candidaturii lui Geoană la Președinție.

Fostul secretar adjunct al NATO și-a anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni, miercuri, printr-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook. „Eu nu sunt perfect. Ţara noastră nu este perfectă. Dar ştiţi ce putem face? Putem să muncim. Să ne suflecăm mânecile şi să construim împreună o ţară în care fiecare voce contează şi fiecare vot se vede. Candidez la Preşedinţia României pentru că ştiu că avem nevoie de o schimbare adevărată. Sunt aici să vă reprezint pe toţi şi pe toate. Voi fi preşedintele naţiunii române, apărător al tradiţiilor şi al credinţei noastre, dar şi deschis către modernitate şi progres”, a susținut Mircea Geoană.

Acesta candidează la cea mai înaltă demnitate în statul român sub sloganul „Independent. Viziune. Respect”.

Suntem convinși că România are nevoie de un Președinte care să fie aliatul cetățenilor, să nu pună interesele personale sau de partid deasupra comunității. E nevoie de un lider care să coaguleze energiile românilor care vor și pot să contribuie la o evoluție reală, corectă a țării. Toți cei care gândesc în felul acesta sunt bineveniți alături de noi”, a îndemnat Marius Tunduc, coordonatorul filialei Bihor a Mișcării „România Renaște”.

Cei care doresc să semneze pentru susținerea lui Mircea Geoană la Președinția României sau să se implice ca voluntari sunt așteptați zilnic între 12-20 pe strada Vasile Alecsandri nr.17 din Oradea.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON