URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
14 Septembrie 2022, 15:31

Procurorii anti-mafie din Oradea au o șefă nouă. Cine este ea

Procurorii anti-mafie din Oradea au o șefă nouă. Cine este ea foto: presasm.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procuroarea Elena Ioana Bălaj Chendereş, fosta şefă a DIICOT Satu Mare, a preluat, începând de miercuri, conducerea DIICOT Oradea, pentru un mandat de 3 ani. 

Hotărârea a fost luată marţi, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi. În aceeaşi şedinţă, Secţia a hotărât încetarea delegării actualului procuror şef al Serviciului teritorial Oradea al DIICOT, Ioan Gheorghe Bogdan, care a coordonat activitatea structurii după pensionarea inopinată, în ianuarie 2022, a deţinătorului funcţiei, Adrian Pantea, la doar 3 luni după învestire. 

Procuroarea Elena Ioana Bălaj Chendereş a candidat pentru conducerea DIICOT Oradea alături de procurorul Nicolae Creivean, unul dintre cei mai vechi anchetatori din structura orădeană.

Potrivit Regulamentului pentru numirea în funcţii de conducere în cadrul DIICOT, candidaţii au avut de prezentat în faţa comisiei de examinare un proiect managerial, minimum 10 lucrări, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale, iar apoi de susţinut un interviu pe teme profesionale. În urma selecţiei, Chendereş a fost declarată câştigătoare. 

După concurs, în vara acestui an, Nicolae Creivean şi-a solicitat retragerea din cadrul DIICOT Oradea, unde a activat aproape două decenii, iar în prezent este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. 

Elena Ioana Bălaj Chendereş a intrat în magistratură în 2009, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, unde a şi ocupat funcţia de prim-procuror.

În 2016, a preluat conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar începând din 2 martie 2018 coordonează Biroul DIICOT Satu Mare.

În perioada în care a condus unitatea, în judeţul vecin s-au derulat acţiuni de amploare vizând grupările profilate pe traficul de droguri, contrabanda cu ţigări şi cămătărie.

Ultima captură a fost chiar luna trecută, când anchetatorii au "desfiinţat" o cultură de cannabis şi au capturat 15 kilograme de masă verde. Două persoane au ajuns în arest la domiciliu, iar o alta a fost plasată sub control judiciar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu ma mira numirea
Si-au adus aminte toti care au vreo treaba cu/prin justitie ca 70% dintre magistrati (ii includ si pe procurorii, desi ei sunt avocati ai statului!) sunt femei.
Postat 14 Septembrie 2022, 17:56 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON