Finalizarea lucrărilor de infrastructură cum e inelul metropolitan, realizarea pasajelor subterane şi supraterane, dar şi a reţelei de tram-train în Oradea şi împrejurimi. Sunt câteva dintre priorităţile Consiliului Judeţean Bihor pentru următorii patru ani, prezentate, luni, de noua conducere a Judeţului. Prezentarea a făcut-o, însă, nu preşedintele Ilie Bolojan, cum ar fi fost de aşteptat, ci vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, care îşi intră astfel în rolul de viitor preşedinte, suplinind locul ce va rămâne liber prin plecarea lui Ilie Bolojan în Senatul României.
Aşa cum a dezvăluit, deja, BIHOREANUL, Mircea Mălan urmează să preia postul de preşedinte interimar până la alegerile locale anticipate parțiale pentru funcţie, la care este de aşteptat să candideze cu cele mai mari şanse de câştig.
În discursul său, Mălan arătat că CJ Bihor are o serie de proiecte pe care trebuie să le ducă la bun sfârşit. „Finalizarea lucrărilor la inelul metropolitan, finalizarea lucrărilor la centura Biharia, drumul de legătură între Paleu şi Biharia, finalizarea lucrărilor la drumul judeţean Tinca Salonta, lucrările care vor începe în următoarea perioadă la pasajele subterane şi supraterane din Oradea şi zona limitrofă, drumul de legătură cu judeţul Cluj respectiv Alba prin Munţii Apuseni, de la Padiş la Ic Ponor”, a enumerat vicepreşedintele CJ Bihor.
Tram-train, turism, utilităţi
De asemenea, Mălan a anunţat că dosarul proiectului reţelei “tram-train” este finalizat şi urmează să fie depus în zilele următoare. “E un proiect de peste 200 milioane de euro, tram-train, prin care ne propunem, în parteneriat cu Primăria Oradea, să conectăm liniile de tramvai din Oradea cu liniile de cale ferată, inclusiv cu două tronsoane care azi nu se află în funcţiune, tronsonul Oradea - Băile Felix, respectiv Oradea - Toboliu. Totodată, se vor realiza două tronsoane noi, spre Borş respectiv spre Aeroportul din Oradea”, a spus el.
CJ Bihor urmează să facă noi demersuri pentru operaţionalizarea Aeroportului Oradea, va finaliza parcurile industriale din Beiuş, Ştei, Aleşd şi Marghita, va sprijini introducerea şi extinderea reţelelor de gaze naturale în parteneriat cu Primăriile, localităţile care au început investiţiile în în reţele de apă şi canalizare, "unele de mai bine de 10 ani, şi care nu le vor putea finaliza fără intervenţia CJ Bihor”, a arătat vicepreşedintele Mălan.
Nu în ultimul rând, a arătat vicepreşedintele CJ, judeţul va continua investiţiile începute în turism, la Şinteu, Auşeu, Bratca, Şuncuiuş Vadu Crişului şi Dobreşti, dar şi în proiectele de suflet, cum e „Bihorul colindă”, „Lumină din Lumină” sau „Bihorul plantează”. „Vom planta 5 hectare de pădure, împreună cu voluntarii şi cu sprijjinul Direcţiei Silvice, respectiv 100 de copaci ornamentali în campusul Universităţii Oradea, cu ajutorul studenţilor din cadrul uniunii studenţilor”, a mai spus Mălan.
Așa cum BIHOREANUL a mai scris, tot luni, preşedintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, şi noii consilieri judeţeni şi-au preluat mandatele, luni, la prima reuniune a noului Consiliu Judeţean Bihor. „Şi în următorii 4 ani, toate angajamentele vor fi respectate”, a promis Ilie Bolojan, chiar dacă șeful liberalilor tocmai candidează pentru Senat.
Noii aleși și-au desemnat prin vot și cei doi vicepreședinți, pe liberalii Mircea Mălan și Horea Abrudan, care au primit voturi și din partea opoziției.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.