URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2024, 08:10

Primul bloc de locuințe certificat „verde” din Oradea (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Povestea EAS|Residence a început în anul 2017, cu primele proiecte rezidențiale dezvoltate pe străzile Păunului nr. 1 și Iuliu Maniu nr. 25A. După 6 ani și 5 imobile finalizate și predate clienților noștri am reușit să depășim borna primelor 100 de apartamente edificate.

Anul 2023 a adus o schimbare majoră în ceea ce privește identitatea noastră de dezvoltator imobiliar. Contextul economic actual și schimbările climatice ne-au determinat să acordăm o atenție sporită sustenabilității, economiei de energie și sănătății viitorilor locatari ai noilor ansambluri rezidențiale EAS|Residence.

Pornind de la stadiul de proiectare, împreună cu colegii noștri ingineri, arhitecți și designeri, am conceput noile imobile mai economice din punct de vedere al consumului de energie, am identificat soluții alternative celor clasice de încălzire și răcire, prin montarea de panouri fotovoltaice care alimentează un ansamblu de pompe de căldură aer-apă, cu capacitatea de a asigura necesarul de căldură în sezonul rece și răcoare în sezonul cald. Ventilația descentralizată cu recuperatoare de căldură în fiecare apartament asigură un mediu aerisit 24/7, cu un impact semnificativ redus asupra consumului de energie.

Printre inovațiile la standarde nZEB aduse ansamblurilor noastre rezidențiale mai amintim sistemele de ventilație cu recuperare de căldură în fiecare încăpere, termoizolația cu vată bazaltică de 15 cm, tencuirea pereților exteriori înainte de montajul termosistemului și aplicarea de benzi de etanșare pe tâmplărie, atât la interior, cât și la exterior.

Apa, fiind elementul esențial din viața noastră, este tratată cu maximă seriozitate și importanță, reducând risipa în același timp.

Spațiile verzi cu livadă de pomi fructiferi sunt irigate de un sistem care captează apa pluvială, ce este filtrată printr-un separator de hidrocarburi înainte de utilizare.

Apa provenită de la rețeaua publică a orașului va fi filtrată de sedimente, materii în suspensie, turbiditate, rugină, nisip... până la o finețe de 50 de microni, printr-un set de medii filtrante extrem de eficiente, ca zeoliții naturali, proveniți din rocile vulcanice, iar calcarul va fi eliminat printr-un sistem cu rășină cationică.

În urma acestor procese, apa devine moale și fără calcar, sporind durata de viață a instalațiilor, a aparatelor electrocasnice, și reducând semnificativ consumul de detergenți și produse de curățenie.

Ne asigurăm că fiecare client care va deține un apartament certificat verde EAS|Residence va beneficia de un sistem avansat de purificare a apei Nazzuro Aqua, asigurând astfel calitatea optimă a apei potabile din locuința sa.

Economia realizată de fiecare familie bugetului de cheltuieli este considerabilă, având în vedere prețurile apei îmbuteliate, renunțarea la efortul de a transporta baxurile de apă, eliminarea spațiului de depozitare pentru apa îmbuteliată și garanțiile pentru recipientele PET.

Vă invităm să descoperiți beneficiile unei vieți „verzi” în primul ansamblu rezidențial certificat „verde” din Oradea - EAS|Residence, Calea Clujului nr. 112.

Cu mândrie vă prezentăm și certificatul nostru de clădire verde, fotografiat pe fațada clădirii, o recunoaștere a eforturilor noastre pentru un mediu mai sănătos și o viață mai sustenabilă.

Aici veți găsi materiale ecologice, tehnologii moderne de economisire a energiei și soluții inovative pentru reciclare și gestionarea eficientă a resurselor. Toate acestea contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la îmbunătățirea calității vieții locatarilor noștri.

Alegeți să trăiți într-o comunitate preocupată de protejarea mediului înconjurător și de propria bunăstare. Alegeți EAS|Residence, unde verdele nu este doar o culoare, ci un mod de viață!

Ne mândrim cu faptul că suntem primul dezvoltator imobiliar certificat GREEN HOMES de către RoGBC în Oradea, ceea ce atestă angajamentul nostru pentru construirea unor proiecte durabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Ca urmare a acestui succes, continuăm să dezvoltăm noi proiecte verzi în Oradea, la standarde înalte de sustenabilitate.

Cele două noi precertificări obținute pentru proiectele noastre în curs de execuție, Piața Țăranilor nr. 1 și Cuza Vodă nr. 66-68, sunt o dovadă a angajamentului nostru constant pentru protejarea mediului înconjurător și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor Oradiei.

Ne adaptăm continuu tehnologiilor și practicilor de construcție sustenabilă pentru a oferi locuințe moderne, confortabile și eficiente din punct de vedere energetic. Suntem determinați să continuăm pe această linie și să contribuim la crearea unui mediu mai sănătos și mai durabil pentru comunitatea noastră.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON