Cantautorul Ducu Bertzi și actorul Adrian Păduraru, acompaniați de Irina Furdui, la vioară, și Constantin Neculae, la chitară, susțin un recital de poezie și muzică folk joi, 7 decembrie, de la ora 19, la Centrul Cultural Româno-Maghiar din Calea Clujului nr. 85. La evenimentul intitulat „Poveste de iarnă”, din cadrul proiectului cultural „Bibliovibes” | #educultcentre, intrarea se face pe bază de bilete gratuite, în limita a 120 de persoane.
„Ducu Bertzi sărbătorește anul acesta 50 de ani de carieră muzicală, perioadă în care a susținut peste 5000 de concerte atât în țară, cât și în străinătate (Franța, Austria, Belgia, Germania, Ungaria, Italia, Spania, Marea Britanie, Tunisia, Maroc, Israel, SUA, Canada, Irlanda, Moldova, Ucraina, Grecia, Cipru, Noua Zeelandă, Finlanda etc.) și a încântat publicul cu piese care, în timp, s-au transformat în șlagăre: Când s-o-mpărțit norocu, Și de-ar fi, Floare de colț, M-am îndrăgostit numai de ea, Suflet fără chei, Omul pădurii, Iertările, Unde oare, Focul vânat e gonit de vânt. A susținut peste 1300 de spectacole în cadrul Cenaclului Flacăra, unde și-a făcut de fapt debutul pe o scenă de prestigiu (1976) și al cărui membru consacrat a devenit din 1979. De asemenea, în palmaresul său figurează emisiunile de muzica folk: „Pe cine şi câte cărări”, „Spiritul Libertăţii” (Radio Bucureşti), „Omul cu chitara”, una dintre cele mai audiate emisiuni, alături de Mihai Cosmin Popescu, (Radio România Actualităţi, TVR2), „Clubul de joi seara”, împreună cu Maria Gheorghiu (Radio Bucureşti)”, îl descriu organizatorii pe cunoscutul folkist.
Șlagărele sale au ca temă dragostea pentru țară, Maramureșul, folk-ul, frumusețea naturii și iubirea.
În cadrul evenimentului, va recita poezii unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului românesc, Adrian Păduraru, care a absolvit cursurile Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, a debutat în piesa „Diavolul și bunul Dumnezeu” de J. P. Sartre, la Teatrul Mic, București, și a avut numeroase roluri în piese de teatru ca Don Juan de Molière, Mizerie și noblețe de Eduardo Scarpetta, Circul Matteo de Adrian Lustig, Apus de soare după Barbu Ștefănescu Delavrancea. S-a remarcat și în lumea filmului, jucând în numeroase producții cinematografice, dintre care Cucoana Chirița, Extemporal la dirigenție, Secretul armei...secrete, Momentul adevărului sau Journal intime.
„Vă invităm așadar, la o seară de excepție, unde timpul muzical se împletește cu timpul metaforei, creând un sentiment instantaneu de evocare a trăirilor asupra sensibilităţii și emoțiilor umane”, transmit organizatorii: Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Revista Várad și Revista Familia, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Teatrul Szigligeti Oradea.
Intrarea se face pe bază de bilete gratuite, în limita a 120 de persoane.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.