URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Septembrie 2024, 09:45

Program infernal: Jucătorii de la Steaua, aduși cu autocarul de la București la Oradea pentru meciul cu FC Bihor

Program infernal: Jucătorii de la Steaua, aduși cu autocarul de la București la Oradea pentru meciul cu FC Bihor motaj Fanatik.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au apărut remarci critice legate de deplasarea pe care o face Steaua la Oradea pentru meciul de joi cu FC Bihor: jucătorii lui Daniel Oprița au venit la Oradea cu autocarul, parcurgând un drum obositor, care va strânge 1.200 kilometri dus-întors.

„Din motive financiare, conducerea clubului a decis ca deplasarea să fie făcută cu autocarul echipei, în loc să opteze pentru un avion, o variantă mult mai rapidă și confortabilă pentru Steaua, o echipă cu pretenții de SuperLiga”, dezvăluie Fanatik.ro.

Conform sursei citate, jucătorii echipei Steaua Bucureşti (echipa Clubului Sportiv al Armatei) au pornit la drum marți, 17 septembrie, la ora 8.30 și au ajuns la Oradea după ora 19, deci după un drum de circa 12 ore, cu o pauză scurtă la un restaurant din Călimănești, pe Valea Oltului. Meciul cu FC Bihor are loc după doar o zi de pauză, iar la finalul acestuia, jucătorii de la Steaua nu vor avea parte de un răgaz, ci vor porni din nou la drum, spre casă.

„În cel mai fericit caz, jucătorii lui Daniel Oprița vor ajunge în Capitală în jurul orei 5 dimineața! Un program pur și simplu infernal”, arată sursa amintită.

„Jucătorii acuză această situație, iar pregătirea și evoluția e cu siguranță afectată de acest lucru. Se pare că nu mai puțin de patru jucători au acuzat probleme musculare după meciul de la Dumbrăvița (pentru care jucătorii bucureșteni au călătorit zilele trecute 10 ore și 30 de minute tot cu autocarul - n.r.), urmat de un drum anevois de peste 10 ore cu autocarul spre București, în locul unei recuperări”, mai notează Fanatik.

Chestionat de Fanatik, antrenorul Daniel Oprița a spus că nici măcar nu știe de ce sportivii săi își fac deplasările cu autocarul.

„Așa e regula, nu știu de ce se merge cu autocarul. Ar fi cam aceleași costuri cu avionul, pentru că nu am mai plăti o zi de cazare. Am încercat să rezolvăm, dar cred că așa e protocolul. Nu putem să ne luăm bilete de avion mai din timp că nu știi ziua în care joci. Ne întoarcem la București imediat după meci cu autocarul. Asta e, ce să facem? Nu e ușor să mergi atâtea ore pe drum, mai ales dacă joci pe un teren mai greu. Așa e la noi, în România, nu doar la noi”, a declarat Oprița pentru Fanatik, adăugând că situații similare s-au înregistrat și anul trecut.

După cum se știe, meciul dintre FC Bihor și Steaua se va desfășura joi, de la ora 17, pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea.

Meciul este apreciat de orădeni ca fiind unul dificil, în condițiile în care Steaua Bucureşti este considerată drept una dintre cele mai incomode adversare din eşalonul secund. „Militarii” au primit până acum doar două goluri şi nu au pierdut nici un meci.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON