URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Iunie 2023, 16:54

Piața volantă din Oradea se deschide pe 15 iulie, cu produse tradiționale locale

Piața volantă din Oradea se deschide pe 15 iulie, cu produse tradiționale locale foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând din această vară, Piața Unirii din Oradea va găzdui în fiecare sâmbătă, de la ora 8, o piață volantă pentru agricultorii locali, care-și vor putea desface produsele, indiferent că este vorba de legume, fructe, miere ori de pălincă, dulcețuri, mezeluri sau murături. Prima ediție a acestui târg va avea loc pe 15 iulie, a anunțat joi primarul Florin Birta.

„În Oradea, acest târg va fi organizat în fiecare sâmbătă începând din 15 iulie”, a afirmat edilul într-o conferință de presă.

El a amintit că piața volantă este organizată în cadrul unui parteneriat dintre Consiliul Județean Bihor, consiliile locale Oradea, Marghita și Beiuș, Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor, Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, precum și Asociația Agricultorilor din Valea Ierului.

În cadrul aceluiași parteneriat ar urma să fie organizate piețe volante și în Marghita și Beiuș.

În ședința Consiliului Local de joi, aleșii orădenilor au votat rectificarea bugetului local astfel încât să fie alocată suma de 15.000 de euro folosită ca sprijin pentru organizarea piețelor volante în acest an.

Astfel de piețe sunt cerute de mai multă vreme în Oradea. Cei mai vocali au fost PSD-iștii care au depus în Consiliul Local un proiect de hotărâre în acest sens și strâng semnături pentru susținerea acestui demers.

Ei spun însă că Oradea are nevoie de șase piețe volante în zone diferite, în contextul în care Piața Cetate este într-o greu accesibilă din cauza șantierelor, iar Piața Ioșia și Piața Nufărul au fost închise.

Recent, pesediștii au dus mai mulți producători locali cu coșuri cu legume, brânzeturi și cârnați în fața Primăriei Oradea, pentru a sublinia că aceștia nu au unde să-și vândă produsele.

În ședința de joi a Consiliului Local, consilierii PSD Adrian Madar și Liviu Sabău Popa au criticat demersul Primăriei Oradea pentru realizarea pieței volante în Piața Unirii, spunând că „nevoia cea mai mare este în cartierele din oraș”.

Birta le-a răspuns ironic: „Văzându-vă că veniți cu coșurile de legume în Piața Unirii, am spus că aici cel mai bun loc pentru aceste produse tradiționale...”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
KP aka mama Omida
Ai 2 parcări mari lângă piața unirii.
Postat 29 Iunie 2023, 20:19 de Sandu2100
Piața Unirii ar trebui transformată într-o mare parcare.
Astfel s-ar revitaliza comercial centrul orașului care, din acest punct de vedere, arată în prezent precum "mortul viu" de la primărie.
Postat 29 Iunie 2023, 19:16 de KP
Cӑruţele luate de birtinez la preţ de Mercedes, unde-s?!
In poze arata super!
Postat 29 Iunie 2023, 17:38 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON