URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 August 2024, 17:04

Personalităţi din lumea fotbalului juvenil internaţional vor participa la Oradea la Radical Football Conference

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va găzdui în perioada 20-21 august un eveniment de pionierat dedicat dezvoltării fotbalului de la nivelul copiilor și juniorilor din România. Este vorba despre proiectul intitulat Radical Football Conference 2024, un proiect iniţiat de orădeanul Flavius Andrişca şi care se va desfăşura cu sprijinul Asociației Cont Consult şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, alături de mai mulţi sponsori.

Evenimentul a fost anunţat în cadrul unei conferinţe de presă la care au fost prezenți Flavius Andrișca – scouter al FR Fotbal pentru echipe U14 și U17 ani, Radu Bitea – președintele AJ Fotbal Bihor și Petru Boroș – secretar al AJ Fotbal Bihor.

O inițiativă unică

„Acest moment marchează primul proiect internațional privat dedicat dezvoltării fotbalului juvenil în România. Evenimentul va reuni experți, antrenori și entuziaști din întreaga lume pentru a face schimb de idei, a împărtăși cele mai bune practici și a inspira o mai mare deschidere către o nouă eră a antrenamentului și a dezvoltării jucătorilor”, a transmis iniţiatorul proiectului, Flavius Andrişca.

În cele două zile cât va dura evenimentul vor veni la Oradea lectori de renume ai fotbalului juvenil, experți internaționali, precum: Tony Whelan, actual consilier al Academiei Manchester United F.C., Wolfgang Schollhorn, fondator al învățării diferențiale, Paul McGuinness, fost antrenor principal al Academiei de la Manchester United F.C. și antrenor național de dezvoltare al Federației Engleze de Fotbal.

Având ca temă „Înțelegerea procesului de dezvoltare a jucătorilor tineri: Crearea unui mediu de învățare”, această inițiativă își propune să pună în discuție metodele tradiționale de antrenament și să inspire abordări noi și creative pentru formarea tinerilor fotbaliști. Evenimentul va cuprinde prezentări, discuții de grup și ateliere practice menite să încurajeze un schimb dinamic de idei și bune practici.

„Îi invităm pe toți cei implicați în dezvoltarea fotbalului juvenil, inclusiv antrenori, directori de programe, voluntari și entuziaști, să ni se alăture la Oradea pentru acest eveniment de referință. Contribuția dumneavoastră este fundamentală în modelarea viitorului fotbalului juvenil. Pentru mai multe detalii și pentru a vă înscrie la Radical Football Conference 2024, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al conferinței www.radicalfootball.ro”, a mai transmis Flavius Andrişca.

Specialişti cu renume

Ceilalţi specialişti invitaţi la conferinţă sunt: Rick Fenoglio – conferențiar universitar în fotbal al Metrpolitan University Manchester, consultant de specialitate al Manchester United FC, scouter în Europa și SUA al Manchester United FC, auditor de Academie al Grupului Cuty Football, co-fondator al „Give Us Back Tehe Game”; Aslan Odev – antrenor al Academiei Crystal Palace Football Club, șeful departamentului de fotbal al clubului, antrenor al Academiei Gillingham Football Club în perioada 2019-2020; Claudiu Keșeru – fost component al echipei naționale a României, cu 46 de meciuri jucate și 13 goluri înscrise; Debbie Sayers – doctor în Drepturile omului, conducător al AFC Salisbury și al Salisbury Rovers FC; Sandu Tăbârcă – director tehnic al clubului Universitatea Cluj, director Implementare programe de dezvoltare și antrenor federal al Federației Române de Fotbal; Jake Pickles – antrenor al Academiei Southampton FC (2016-2029), antrenor al Academiei Crystal Palace FC (2020-2022), antrenor al Academiei Brighton & Howe FC; Zilinyi Zsombor – manager relații internaționale al Academiei de Fotbal Debreceni VSC; Jesse Rawlings – antrenor, pedagog, people developer și profesor de sport al Cheshire College.

Sesiuni de antrenamente

Toate aceste personalități din comunitatea fotbalistică internaţională vor susține, în timpul conferinței ce va avea loc la Cetatea Oradea, discursuri care îi vor inspira și motiva pe participanți. Vor avea loc şi sesiuni practice de antrenamente, care se vor desfășura la Baza Sportivă Transilvania Oradea. De asemenea, nu vor lipsi dezbaterile în grup, care vor aborda provocările și oportunitățile-cheie despre pregătirea în fotbalul juvenil, precum şi sesiuni de networking, care vor oferi participanților șansa de a intra în contact cu alți antrenori, directori și specialiști, încurajând colaborarea și dezvoltarea relațiilor de parteneriat.

Sunt aşteptaţi la eveniment antrenori de la orice categorie de vârstă, iar, în limita locurilor disponibile, pot participa chiar şi părinţi ai tinerilor fotbalişti.

După cum anunţă organizatorii, taxa de paticipare la eveniment este de 1.100 de lei, dar pentru primii 30 de antrenori care reprezintă cluburi afiliate la AJF Bihor, Asociația Județeană de Fotbal va oferi o subvenție de 50% din preț.

Participanții vor beneficia de traducere live, simultană, a discursurilor în timpul conferinței, asigurată de organizatori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON