URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Ianuarie 2023, 07:54

Percheziții în Bihor: Polițiștii au descins de dimineață la vilele din Oradea și Sânmartin ale unor polițiști de frontieră (FOTO/VIDEO)

Un număr de 30 de percheziţii, din care 4 în Bihor, au fost iniţiate marţi dimineaţă de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, într-un dosar care priveşte fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

În Bihor, percheziţiile au început la ora 6. Potrivit surselor BIHOREANULUI, printre locuinţele percheziţionate se numără cele ale unor poliţişti de frontieră.

BIHOREANUL a surprins echipajele DGA şi de jandarmi la vila agentului Gelu Șereş din Sânmartin şi la cea a agentului Mădălin Ţărău din cartierul orădean Grigorescu.

Sursele citate susţin că cel din urmă subofiţer a fost ridicat chiar din PTF Borş, la ieşirea din tură.

UPDATE: Toţi patru de la Borş 

Celelalte două percheziţii ale ofiţerilor DGA au vizat locuinţele din Oradea ale poliţiştilor de frontieră Daniel Moş, respectiv Cosmin Măduţa.

Toţi cei patru sunt angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi lucrează în Punctul de trecere a frontierei Borş.

UPDATE 2: Sunt 31 de percheziţii în ţară, potrivit DNA 

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis o scurtă informare legată de acest caz, precizând că acestea vizează "infracţiuni de corupţie" referitoare la tranzitarea unor puncte de frontieră. 

Operaţiunea este coordonată de DNA Iaşi. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022", se arată în comunicat. 

Astfel, "în cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 31 de locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor dintre care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice".

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

DNA nu detaliază cum anume ar fi fost comise aceste infracţiuni şi nu dă alte informaţii despre caz, transmiţând că "atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON