Un număr de 30 de percheziţii, din care 4 în Bihor, au fost iniţiate marţi dimineaţă de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, într-un dosar care priveşte fapte de corupţie şi asimilate celor de corupţie.
În Bihor, percheziţiile au început la ora 6. Potrivit surselor BIHOREANULUI, printre locuinţele percheziţionate se numără cele ale unor poliţişti de frontieră.
BIHOREANUL a surprins echipajele DGA şi de jandarmi la vila agentului Gelu Șereş din Sânmartin şi la cea a agentului Mădălin Ţărău din cartierul orădean Grigorescu.
Sursele citate susţin că cel din urmă subofiţer a fost ridicat chiar din PTF Borş, la ieşirea din tură.
UPDATE: Toţi patru de la Borş
Celelalte două percheziţii ale ofiţerilor DGA au vizat locuinţele din Oradea ale poliţiştilor de frontieră Daniel Moş, respectiv Cosmin Măduţa.
Toţi cei patru sunt angajaţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi lucrează în Punctul de trecere a frontierei Borş.
UPDATE 2: Sunt 31 de percheziţii în ţară, potrivit DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis o scurtă informare legată de acest caz, precizând că acestea vizează "infracţiuni de corupţie" referitoare la tranzitarea unor puncte de frontieră.
Operaţiunea este coordonată de DNA Iaşi.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022", se arată în comunicat.
Astfel, "în cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 31 de locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor dintre care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice".
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale.
DNA nu detaliază cum anume ar fi fost comise aceste infracţiuni şi nu dă alte informaţii despre caz, transmiţând că "atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare."
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.