URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 08 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă i-ai întreba pe orădeni ce și-ar dori cel mai mult pentru starea lor de bine, pe primele locuri sigur nu ar fi pasajele sau renovarea clădirilor istorice. Nici măcar terminalul cargo sau cel intermodal. Ca să nu mai spun că nici apariția unor noi firme nu provoacă prea mare entuziasm printre concetățeni. În schimb, la unison și-ar dori ca toate blocurile să fie cât mai repede izolate termic...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cum să aibă magistrații vreun respect pentru cetățenii țării, justițiabili sau doar contribuabili, când arată dispreț până și față de instituțiile ei și de aleșii lor? Joia trecută, membrii Consiliului Județean Bihor și cei ai Consiliului Local Oradea au fost nevoiți să accepte rezilierea unui parteneriat încheiat în decembrie 2022 cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea al cărui scop viza sprijinul celor două administrații locale pentru ca Procuratura să aibă, pe bani europeni, un nou sediu. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
05 Iulie 2024, 20:25

Orădeanul Maxim Ţugulea şi-a adjudecat medalia de argint la Cupa Europeană de Judo pentru juniori din Slovenia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivul orădean Maxim Ţugulea a obţinut un rezultat foarte bun la întrecerile Cupei Europene de judo pentru juniori (U21), competiţie care s-a desfăşurat în Slovenia, la Slovenj Gradec, în perioada 29-30 iunie.

Competiţia a reunit 321 de sportivi din 34 de ţări, printre care s-au aflat şi 18 sportivi români (11 băieţi şi 7 fete), componenţi ai loturilor olimpice de tineret.

Din echipa masculină a făcut parte şi judoka orădean Maxim Ţugulea, care a concurat în limitele categoriei 81 kg.

"Spre bucuria şi mândria noastră", după cum a declarat antrenorul Emil Morar, Maxim a avut o comportare meritorie, el reuşind în final să se claseze pe poziţia a II-a a podiumului, fapt care i-a adus medalia de argint, ceea ce constiutie un rezultat foarte bun, în urma unei prestaţii pe măsură.

Astfel, tânarul judoka orădean a reuşit să câştige la competiţia din Slovenia trei meciuri în preliminarii în faţa unor sportivi din Ucraina, Ungaria şi Germania. Apoi a repurtat o frumoasă victorie în semifinale în faţa sârbului Grujicic, intrând în finala competiţiei, unde a pierdut la ippon, în Golden Score, în fata ucrainianului Khakimov.

Maxim Tugulea judo

De menţionat că Maxim Ţugulea (în foto primul din stânga) este campion naţional de juniori (U21) şi se află la primul său succes internaţional important. Prin acest rezultat el face însă un pas semnificativ în nominalizarea la Campionatele Europene şi Campionatele Mondiale de juniori, care se vor desfăşura în luna septembrie la Talinn, respectiv în octombrie la Dushambe.

Maxim este elev la LPS CSS Bihorul Oradea, absolvent al clasei a XI-a (diriginte prof. Robert Olah) şi este legitimat la LPS – CSM Oradea unde este pregătit de Dan Fâşie şi Emil Morar.

După cum transmite antrenorul său, la sfârşitul lunii iulie, Maxim Ţugulea va participa la o altă Cupă Europeană de juniori, cea de la Berlin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5975 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON