URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2024, 13:25

Oradea, în top 10 al orașelor din întreaga lume unde se consumă cel mai mult gyros

Oradea, în top 10 al orașelor din întreaga lume unde se consumă cel mai mult gyros Foto: Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România este ţara cu cel mai mare consum de gyros din lume, iar mai multe orașe de la noi depășesc alte capitale sau localități importante din Europa de Sud-Est, precum Belgrad şi Sofia, conform datelor oferite de platforma de livrări Glovo şi interpretate de publicaţia Adevărul.

Oradea se regăseşte în top 10 oraşe din lume în care se comandă cele mai mari cantităţi ale preparatului tradiţional grecesc.

Dintre cele peste 20 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa unde Glovo este activ, România a depăşit toate celelalte ţări în ceea ce priveşte numărul de comenzi de gyros.

Conform datelor aplicaţiei de livrări, românii au comandat în ultimul an cantităţi impresionante de gyros, iar printre oraşele care se află în top 10 mondial se numără Bucureşti, Oradea şi Constanţa.

Nu au fost furnizate detalii despre clasament și nici modalitatea concretă privind felul în care a fost realizat acest raport.

Ca fapt divers, „titlul de cel mai mare fan gyros din România îi revine unui utilizator din Constanța care, în ultimele 12 luni, a comandat în total 170 de gyrosi. Pe de altă parte, un utilizator din Suceava deține recordul de cea mai scumpă comandă, achitând 2.000 lei pe o singură comandă de gyros”, mai notează Adevărul.

Conform Glovo, cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate în intervalul orar 18:00-20:00, ceea ce arată că acest preparat este preferat pentru masa de seară. De asemenea, vinerea este ziua cea mai populară pentru comandarea de gyros, iar peste 20% dintre comenzile săptămânale sunt plasate în weekend.

În ceea ce priveşte preferinţele culinare, gyrosul cu carne de pui este de departe cel mai consumat, urmat de gyrosul cu carne de porc şi, în cele din urmă, de varianta mixtă. 

Primăvara este anotimpul preferat pentru a comanda gyros, cu un vârf de comenzi înregistrat în luna aprilie. Cu toate acestea, pe 8 martie 2023, de Ziua Internaţională a Femeii, Glovo a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros la nivel naţional.

Glovo este o aplicaţie de livrări fondată în 2015 la Barcelona, care operează în 23 de ţări. Utilizatorii pot comanda mâncare, produse de la supermarket şi alte articole de la magazine locale, fiind una dintre cele mai populare platforme de livrare din România şi din alte părţi ale lumii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sanduivanov aka vasi13
In capul totul e o minciuna, după ce ai strigat pe aici ca Orădenii nu au bani, Nu-ți place sa vezi subiect de genul ::::::)))))
Postat 03 Septembrie 2024, 11:49 de Sandu2100
Ce să zic!?
Atât se poate
Postat 02 Septembrie 2024, 22:30 de Maikeltroll
Alt top "storia" platit
O prostie. O minciuna
Postat 02 Septembrie 2024, 19:44 de sanduivanov
Lenghel
Lenghel e de vina.
Postat 02 Septembrie 2024, 14:19 de galsven
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4657 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON