URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 22 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Foarte mulți s-au întrebat cum e posibil ca, statistic, Bihorul să stea cu salariile la un nivel sub Sălaj, de exemplu, dar totuși la noi să fie pline localurile și prețurile să se apropie de cele din Cluj. Explicația e simplă: în statistici nu sunt cuprinse veniturile nefiscalizate, iar de acest lucru beneficiază din plin nu doar bihorenii, ci în general orice județ care are norocul să aibă o vamă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Să fie nici prea tânăr, nici prea în vârstă, dar și în putere, și carismatic, să aibă experiență, dar nu și cicatrici, moderat, dar și însuflețitor, să fie cunoscut, dar nu și cu schelete prin dulap, și mai ales să nu fie membru în niciun partid. Cam ăsta ar fi profilul creionat de popor pentru viitorul președinte.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul deciziei Curții Constituționale prin care au fost anulate alegerile prezidențiale, cu consecința reluării întregului proces electoral, ridică problema exercitării demnității de președinte al României pe perioada de la expirarea mandatului actualului președinte și până la învestirea președintelui ce va fi ales în primăvară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2024, 19:15

Oradea a fost premiată la prima ediție a Galei Energiei Românești. Iată de ce! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipiul Oradea a primit Premiul „Dem I. Dobrescu” la Gala Energiei Românești pentru eficiență energetică și accesarea fondurilor europene.

Evenimentul a avut loc marți seara la Ateneul Român, fiind organizat în premieră de Ministerul Energiei cu scopul de a premia și promova excelența în domeniul energetic.

Oradea a fost premiată la categoria Administrație, pentru accesarea de fonduri europene în scopul implementării unor proiecte de eficiență energetică, cu beneficii pentru mediu și pentru oameni. 

„Premiul a fost ridicat de Marius Moș, reprezentant al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Primăriei Oradea. În discursul său, acesta a subliniat importanța eforturilor municipiului în direcția modernizării sistemului de termoficare, un proces început în 2008. Masterplanul orașului a indicat nevoia unei investiții de peste 200 de milioane de euro pentru a crea un sistem de termoficare sustenabil. Prin atragerea fondurilor europene, fondurilor norvegiene și din diverse programe naționale, Oradea a reușit să implementeze o strategie clară, obținând rezultate semnificative”, se arată într-un comunicat trimis joi pe această temă de Primăria Oradea. 

Conform informării, un rezultat important este faptul că tranziția de la cărbune la cogenerare pe gaz „a dus la o reducere considerabilă a emisiilor de CO2, de la un milion de tone la 350.000 de tone”.

Prin aceste proiecte, serviciile Termoficare Oradea au fost îmbunătățite, iar avariile rărite. 

„Marius Moș a evidențiat și planurile de creștere a producției de energie geotermală, de la 5% la 15%, cu obiective ambițioase pentru viitor. Acesta a subliniat importanța sprijinului Ministerului Energiei pentru continuarea acestor investiții, care vizează trecerea la încălzirea geotermală completă în perioadele de vară și reducerea amprentei de carbon prin integrarea surselor de energie regenerabilă”, se mai precizează în informarea municipalității. 

Totodată, Moș „a evidențiat faptul că sistemul de termoficare din oraș „este nu doar sustenabil, ci și competitiv din punct de vedere al costurilor, cu una dintre cele mai mici subvenții din țară între prețul de producție și cel de vânzare”. 

Pe de altă parte, Oradea a pus accent și pe reabilitarea energetică a clădirilor și modernizarea rețelei de transport. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
inca un premiu de imagine.
cate cladiri reabilitate indeplinesc standardul epdb, macar cel original, nerevizuit? mai sunt 4 ani, respectiv 6, pana la termenul limita.
Postat 18 Septembrie 2024, 23:42 de User anonimizat
KP
Ai greșit orașul cu propaganda ta.
Postat 18 Septembrie 2024, 22:00 de Sandu2100
Ha, ha, ha ... care sistem de termoficare?
Acela în care spa caldă se oprește tot timpul pentru reparații, la investiții de 200.000.000 Euro, în contextul în care doar o treime din populație este racordată? Jenant. Iar și-a cumpărat Oradea un premiu, din datoria de 150.000.000 pe care o are la băncile de credit.
Postat 18 Septembrie 2024, 21:54 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.779 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON