URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 04 FEBRUARIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De curând, prin zona Beiușului au apărut lupii, alți protejați, un fel de pensionari speciali ai regnului animal. Mănâncă vaci, porci, ba chiar și câinii care au curajul să-i latre. Aici treaba este și mai încurcată. Lupii sunt protejați și de ecologiști, dar și de votanții suveraniștilor, dacă aduc adeverință că sunt lupi dacici.
Zic şi eu
Adrian Cris
De vinerea trecută numai proștii, conspiraționiștii și haterii mai pot spune că șeful DGASPC Bihor, Călin Puia - despre care BIHOREANUL a dezvăluit că a patronat furtul unor mari cantități de carne de bizon donate pentru centrele de copii și adulți cu dizabilități, dar transformate în produse din carne de porc, mai ieftine și în cantitate mai mică -, ar fi „ținut în brațe” de cineva, că are „spate” politic, așa cum se laudă, pentru că are carnet de membru PNL (ca și cum în partide, inclusiv în PNL, n-ar fi și lichele).
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre măsurile de reducere a posturilor și eficientizare la Senatul României, care au stârnit vâlvă după ce au fost anunțate de Ilie Bolojan?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public despre demararea, de către unele partide politice, a procedurii de suspendare a Președintelui României. În acest context, este important de înțeles cât de legală (constituțională) și mai ales cât de eficientă poate fi o asemenea procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Aprilie 2023, 14:00

Oradea are cel mai mic preț al apei potabile din țară. Datele ANRSC

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania de Apă Oradea practică cele mai mici prețuri pentru apa potabilă din țară, notează Ziare.com, care citează datele oficiale ale Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC). Astfel, în Oradea tariful este de 4,14 lei pe metru cub. 

Este vorba despre tarifele aprobate și puse în practică începând din martie 2023.

Ziare.com subliniază că cea mai scumpă apă curge prin robinete în Brăila – 8,87 lei/mc, Galați – 8,30 lei/mc, Buzău – 8,23 lei/mc, Vaslui – 8,16 lei/mc.

Prețuri mari la apa potabilă sunt practicate și la Iași – 7,48 lei/mc, Călărași – 7,40 lei/mc, Sfântu Gheorghe – 7,35 lei/mc, Bistrița - 7,33 lei/mc, Satu Mare - 7,13 lei/mc, Turda - 7,17 lei/mc și Slatina - 7,04 lei/mc, Turda - 7,17 lei/mc.

De cealaltă parte a topului, pe lângă Oradea, apă destul de ieftină este livrată și în Orăștie - 4,18 lei/mc, Arad - 4,24 lei/mc, Giurgiu - 4,40 lei/mc, Cluj-Napoca - 4,41 lei/mc, Sibiu - 4,50 lei/mc, Alba - 4,68 lei/mc și Râmnicu Vâlcea - 4,99 lei/mc.

Tarifele nu includ TVA, ceea ce înseamnă că prețul final este mai mare cu 9%, subliniază Ziare.com.

Aceeași publicație subliniază că cele mai multe județe cu tarife mici sunt din Transilvania, prețurile fiind legate de modernizarea rețelelor și sistemelor de tratare. 

În ceea ce privește canalizarea, cel mai mare tarif este practicat de Apă Canal Ilfov SA, cu un tarif de 7,24 lei/mc. La acest capitol, Oradea practică un tarif de 3,42 lei/mc, fără TVA-ul de 9%.

Tarifele de apă și canalizare, publicate pe site-ul ANRSC:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@cenzorule...
... poate ai auzit de Solon, 99% ca nu! E celebru pt. legile pe care le-a dat. Un exemplu: se pedepseste cu moartea cel ce nu spune adevarul. Se pedepseaste cu moartea cel ce nu spune tot adevarul. Unde si daca te incadrezi afla tu!
Postat 27 Aprilie 2023, 09:26 de pinonel
RE: @cenzorule...
Comparația e clară, între prețurile nete, și în ce privește apa, și în ce privește canalizarea. Spune tu unde e minciuna, nu o întoarce ca la Ploiești!
Postat 27 Aprilie 2023, 16:04 de Moderator
Alta minciuna!
Am in fata factura de apa pe februarie. Consum 2(doi) mc. Pret fara tva- 4,14 lei/mc Cu tva, 4,51 lei.mc In continuare canalizarea tot 2 mc, tarif 3,73 lei/mc, tva inclus. Asa ca pt 1(un) mc de apa potabila am platit 4,51+3,73=9,24 lei! Fiecare mc de apa potabila consumat este automat trecut la canalizare!!! In final pt 2 mc am platit 19,67 lei. P.S.I-am socotit si pe cei 3,18 lei canalizare apa meteorica.
Postat 25 Aprilie 2023, 17:34 de pinonel
RE: Alta minciuna!
Si unde e minciuna? Exact aceste tarife sunt mentionate si de stire, cu precizarea ca sunt fara TVA de 9%.
Postat 26 Aprilie 2023, 00:09 de Moderator
De unde pretul asta?
Pretul asta nu se aplica la asociatiile de proprietari. De exemplu, la o asociatie de proprietari din Rogerius, pentru ultima luna pretul pentru apa rece pe mc a fost 8,25 lei. Si atunci cum puteti spune ca apa rece este in Oradea 3,42 lei /mc? Oare verifica cineva ce se mai intampla pe la asociatii?
Postat 25 Aprilie 2023, 15:36 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8595 RON
  • 1 EUR = 4.9766 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON