URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2024, 14:26

O nouă ediţie a concursului de alergare montană Budureasa Mountain Running va avea loc duminică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Localitatea bihoreană Budureasa va găzdui în acest weekend o nouă ediţie a concursului de  alergare pe traseu montan.

Organizat de ACS Bihorul Oradea (director prof. Călin Laza), în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Budureasa, evenimentul intitulat Budureasa Mountain Running a ajuns la cea de-a doua ediţie şi va avea loc duminică, de la ora 9.

După reuşita de anul trecut, organizatorii au extins întrecerile, care acum se adresează și copiilor, dar există și două probe pentru adulţi, de 8 și 16 km.

„Budureasa Mountain Running nu este doar o competiție sportivă, ci și un prilej important de a promova comuna noastră, turismul local, de a dezvolta spiritul comunitar. Vom asigura cele mai bune condiții de concurs pentru participanți”, a declarat, în cadrul conferinţei de presă ce a prefaţat evenimentul, primarul comunei Budureasa, Adrian Magda.

„Ne bucurăm că am ajuns la cea de-a doua ediție a acestui eveniment, dorim să devină unul de tradiție în comuna Budureasa. Față de ediția precedentă, avem în plus proba pentru copii, pentru că dorim să atragem cât mai mulți participanți, iar competiția să devină cât mai atractivă. Participarea copiilor este fără taxă”, a afirmat şi viceprimarul Ionuț Laza.

Iniţiat de Călin Laza, directorul ACS Bihorul Oradea, Budureasa Mountain Running a devenit repede un eveniment îndrăgit de comunitatea locală, dar şi de participanţi, care vor fi mult mai numeroşi în acest an, organizatorii aşteptându-se la circa 250 de concurenţi, din toată ţara, dar şi din străinătate.

Concursul are o diferență de nivel de 700 de metri, iar startul și finișul vor avea loc în fața Căminului Cultural din Budureasa.

Concursul copiilor, care va reuni la start peste 120 de copii, va începe la ora 9, urmând a se alerga în funcție de vârstă, pe distanțe de 800 m (pentru cei născuți în anii 2011-2012), 600 m (2013-2014) și 400 m (pentru cei născuți în 2015 și mai mici).

Apoi, va urma Concursul Eco Cros, care se va desfășura pe o distanță de 8 km, cu o diferență de nivel de 300 m.

În fine, concursul principal va fi pe distanța de 16 km, cu o diferență de nivel de 700 m și va începe la ora 10.

„Ne propunem să avem aproximativ 250 de concurenți. Față de ediția inaugurală, numărul de participanți s-a triplat, fapt care dovedește succesul inițiativei noastre. Vom avea la start alergători de la cluburi din întreaga țară, din București (de la Steaua), Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova etc., dar și din străinătate – cinci concurenți vor să vină din Maroc, câte unul din Spania și Cuba. Toți participanții la concurs vor primi câte un bilet de tombolă, cu premii constând în produse oferite de sponsori. De asemenea, toți concurenții vor primi medalii de finisher, iar primii trei clasați la toate categoriile de concurs vor fi premiați. Este un eveniment așteptat cu mult interes de toți locuitorii comunei”, a declarat şi Călin Laza.

Concursul va fi transmis live pe pagina evenimentului realizată de Fan Media. Astfel, o dronă va oferi imagini de pe traseu în timp real.

Organizatorii îi anunţă pe concurenţi că pe traseu vor exista trei puncte de hidratare, iar, la finalul concursului, toți participanții vor fi invitați la o masă caldă (gulaș), pregătită special pentru ei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON