URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, cu unele excepții, accesul la justiție nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. Dincolo de avocaţi sau de cheltuielile conexe procesului, de multe ori simplele taxe care sunt datorate statului pentru demararea unui proces fac iluzoriu accesul efectiv la justiţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Iunie 2024, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Situație delirantă în Spitalul Județean, cu un doctor pericol public!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marți, 25 iunie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Doctor, pericol public!

Situație delirantă în Spitalul Județean Bihor: de ani întregi o doctoriță își hărțuiește sexual colegele și greșește diagnosticele pacienților, fără să fie sancționată.

Colegiul Medicilor a găsit-o vinovată de malpraxis pe dr. Antonia Cun, iar Comisia de Disciplină a spitalului a propus să i se rezilieze contractul de muncă din cauza obsesiilor sexuale, ceea ce șefii însă n-au făcut, frica unui proces fiind mai puternică decât grija pentru interesele pacienților. BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, un caz nemaivăzut!

Şpăgar la butoane

BIHOREANUL vă arată cum se face reforma în administraţie: un fost poliţist din Oradea, infractor dovedit, a fost promovat, pe şest, şef într-o instituţie a statului român.

Reabilitat după condamnarea pentru trafic de influenţă, încasată fiindcă a tapat de bani un evazionist, George Botto, fost agent la structura din Bihor a Direcţiei de Protecţie Internă a MAI, a fost pus şef peste Serviciul Teritorial Cluj al ISCIR, după doar două luni de la angajare.

Blocuri peste case

Locuitorii străzii Iasomiei, printre ultimele rămase cu case în cartierul Rogerius, se opun construirii de blocuri în vecinătate, îngroziți că forfota lor le va distruge liniștea.

Magnatul orădean Ștefan Kopányi, proprietarul grupului de firme Prima, vrea să construiască trei blocuri de până la 6 etaje și cu spații comerciale la parter, pe spațiul viran dintre străzile Eroului Necunoscut și Iasomiei.

Studenție în uniformă

Cu un război la graniță care durează de peste doi ani și despre care nimeni nu știe cât va mai continua, România pare că strânge rândurile. În premieră, Universitatea din Oradea va școlariza soldați, instituția semnând un protocol cu Ministerul Apărării Naționale pentru a pregăti, chiar din această toamnă, 10 studenți care să devină ofițeri medici.

Festival cu... valuri

O nouă ediție a Waves Festival aduce pe scenele din Băile 1 Mai invitați ca Tujamo, La Familia și Grasu XXL.

Distracția va acapara stațiunea de lângă Oradea în perioada 12-14 iulie: se vor ține mai multe concerte, vor fi amenajate zone pentru copii și va fi amplasat un ecran de mari dimensiuni pentru finala EURO 2024.

ORADEA NOASTRĂ

Scena mea, strada

Trubaduri, pictori și dansatori, vă invităm pe străzile din Oradea! În premieră, orașul va avea un regulament pentru autorizarea activităților cultural-artistice stradale, care le va permite artiștilor să ofere reprezentații publice, în anumite zone din municipiu. Și, un aspect important, fără să datoreze vreun leu Primăriei!

Cu lumea la picioare

Abia a împlinit 18 ani, dar Alex Topai este deja pe harta lumii, nu doar cu nasul în ea! Orădeanul este unul dintre cei mai pricepuți tineri geografi din lume. Proaspăt absolvent al Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, tânărul are locul asigurat la facultate pentru că, în ultimii ani, n-a fost doar olimpic național la geografie, ci și medaliat cu bronz la olimpiada internațională.

RER Vest s-a mutat în sediu nou

Operatorul de salubrizare din Oradea și din Zona Metropolitană Oradea a închis definitiv Biroul Relații cu Clienții și sediul administrativ de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 79. Noua bază de operațiuni RER Vest se află pe strada Moliere nr. 21, prima arteră la dreapta după benzinăria OMV de pe Calea Clujului, pe sensul de ieșire din Oradea. 

Sortăm corect!

Indiferent că vorbim de reședința de județ, orașele sau zona rurală din Bihor, colectarea separată nu poate fi ignorată. Cu atât mai mult cu cât România vrea să demonstreze că se poate alinia la standardele europene în materie de sortare și reciclare, dar și în ceea ce privește reducerea depozitării deșeurilor. RER Vest le explică bihorenilor care sunt regulile reciclării deșeurilor.

OPINII

Mircea Chirilă: Nu-i ușor pentru APTOR

Când a ajuns Bolojan la Primărie s-a trecut în extrema cealaltă: toate ONG-urile au fost tăiate de la țeavă, chit că unele meritau sprijin. În schimb, a apărut APTOR-ul, care are un buget semnificativ, dar se și văd activitățile prestate. Practic, aproape că nu este săptămână să nu avem evenimente pentru care merită să ieșim din casă.

Adrian Criș: Low-cost și fast-food

Pe aeroportul orădean va fi, așadar, o concurență ascuțită. Trei firme românești pentru ruta de București, între care una poloneză și una autohtonă pentru zborurile externe cu escală, căci și AnimaWings vrea să ducă bihoreni în Capitală și de acolo spre destinații internaționale. Polonezii se vor bate, probabil, pentru cele din Occident, unde se află Diaspora, dar mai ales afacerile; compania românească mizează pe cele spre Est, începând cu Grecia.

PREMIILE LUI BIHOREL

Cartonaș galben: Orădenii de etnie maghiară, nemulțumiți că nu au putut urmări meciurile Ungariei pe ecranul din centru; Nymphaea să-nflorească! Primăria Oradea a pierdut definitiv terenul de lângă aquapark; Dacian n-ar da un ban: Consilierul viceprimăriței Nica își parchează Chryslerul în curtea Primăriei; Fă ce zice popa... Un preot greco-catolic şi-a deschis ilegal un atelier și vopsitorie auto în Sântandrei; Primărie în familie: Noul primar din Căpâlna e fiul unor angajați ai instituției; Nu deranjați! Au amendat-o după ce l-a reclamat la 112 pe gardianul de la Electrica Oradea.

ACTUALITATE LOCALĂ

Au început lucrările la pasajul Decebal. Cum se modifică circulația în zonă; Raport final privind tragedia soldată cu decesul unui pilot de planor; Până la 1 septembrie, aproximativ 5 milioane de pensionari din România vor primi decizii de recalculare a pensiilor; AnimaWings va zbura de la Oradea, dar nu din toamnă!; Mai puţin de o treime din infracţiunile comise sub influenţa drogurilor ajung în instanță; Fetiță de 9 ani, jefuită în plină stradă, în Oradea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
RUSINE DR CUN, OBSEDAT-O
sa mai ai incredere in medici?rusine ca dupa atatea reclamatii dela colegi si bolnavi acest speciment mai lucreaza in sistemul sanitarEu cred ca ar trebui sa fie examinata de psihologi si trimisa intr-un penetenciar de femei unde sa-si poata etala talentele sexuale
Postat 29 Iunie 2024, 17:13 de trifa-valeria-ana
KP aka mama Omida
Orădenii au votat pt asta, nu-ți place, pleacă mâine o să-ți treacă.
Postat 26 Iunie 2024, 14:57 de Sandu2100
Vrei ceva de bine, moderatorule ... bine.
Este nu numai bine, dar e chiar foarte bine că debandada din traficul orădean merge mai departe încă 4 ani peste cei de până acum. Așa trebuie și asta merită tot orădeanul care se bucură prostește, la fiecare top al orașelor viitorului în care apare Oradea.
Postat 26 Iunie 2024, 11:31 de KP
Moderatorule ...
... nici ediția asta nu "anchetează" derapajele guvernării PNL + PSD, care vor afecta tot bihoreanul. Pensii care scad în cifre reale pentru cei care au muncit și nu au tăiat "frunza la câini" și salarii înghețate la nivelul minim cvasi-european, toate înghițite deja de inflația ultimilor 3 ani. "Neterminații" lucrează pentru veniturile lor și fac tot posibilul să și le acopere din creșterea implicită a impozitelor pe salarii și pensii diferențiate, dar mai ales din creșterea accizelor și tarifelor ce țin de instituțiile "statului de drept". Ce mă interesează pe mine toate aiurelile licale nerelevante, că e scandal la județean pentru că nu se suportă niște doctorițe, sau că un operator privat de servicii publice își face publicitate pe Bihoreanul? Aș vrea articole tratate cu seriozitate și profesionalism ... despre subiecte cu adevărat de interes. Nu vezi că totul în jur trăiește sub apanajul haosului, amatorismului și nesimțirii aleșilor?
Postat 26 Iunie 2024, 11:27 de KP
toate problemele lumii
Totuși, dacă nu te interesează subiectele noastre, cum se explică faptul că ești omniprezent pe site, că te arunci cu comentarii în toate direcțiile și comentezi la aproape toate articolele, indiferent de domeniu?
Postat 26 Iunie 2024, 13:01 de Moderator
pt domnisoara in halat
Nu va faceti griji, cei cu putere de decizie au trecut prin scoala ca si gasca pe apa. Nu stiu citi o lege, nu stiu intrepreta nimic asa ca nu se va intampla nimic. Cei cu putere de decizie au luat fraiele prin metode doar de ei stiute. Nu-i puneti sa citeasca un contract ca veti avea surpize.
Postat 25 Iunie 2024, 21:22 de Christa
După cum se citește în această ediție ...
... mafia imobiliară nu se lasă de proastele obiceiuri, mafia gunoaielor merge mai departe tot așa, mafia medicală își îngroașă rândurile, ș.a.m.d. Iar municipalitatea orădeană le susține pe toate cu folos direct și personal.
Postat 25 Iunie 2024, 06:57 de KP
RE: După cum se citește în această ediție ...
KP, mai zi și tu ceva de bine! Laudă măcar noua ediție, că e așa de variată și îți satisface pofta de informații... :)
Postat 25 Iunie 2024, 10:10 de Moderator
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON