Luni, 30 octombrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:
Parcare cu strâmtoare
Scandalul locurilor prea înguste din parcarea Iosif Vulcan, în care șoferii au ajuns să își frece mașinile de pereți, l-a făcut pe primarul Florin Birta să pună mâna pe ruletă. Provocat de BIHOREANUL, edilul a măsurat locurile din noua parcare pentru a demonstra că acestea respectă standardele minime impuse de normative, dar ignorând total plângerile orădenilor și filmările opozanților, care arată șoferi chinuindu-se să iasă din mașini, spre deosebire de materialele de propagandă ale Primăriei, care prezintă numai locurile „supradimensionate”.
În ciuda protestelor și ironiilor orădenilor, edilul se declară total mulțumit de realizare.
Salvați „soldatul” Pantea!
Șefii procurorului-șef din Beiuș, Cosmin Pantea, care se întâlnea noaptea în sediul Parchetului cu o polițistă pe care visa și s-o promoveze, plănuiesc să-l... salveze.
Pentru a face uitate rendez-vous-urile nocturne ale magistratului şi abuzurile grosolane prin care acesta a hărțuit poliţişti şi jandarmi, conducerea Parchetului Bihor a cerut delegarea lui la Oradea, „în interesul bunei desfăşurări a activităţii instituţiei”, dar riscând să blocheze activitatea altor parchete. BIHOREANUL vine cu noi dezvăluiri scandaloase.
Furați cu avocați
Primărița din Brusturi a angajat pe banii comunei, ilegal, avocați care s-o apere până și în procese penale, atât pe ea, cât și pe subalternii acuzați de infracțiuni.
Prefectura Bihor a descoperit că, fără acordul ori măcar știința Consiliului Local, Livia Bârlău a semnat contracte grase cu cinci avocați, dintre care unul a reprezentat-o într-un proces de defăimare, iar altul pe soțul ei, inculpat pentru o tentativă de omor.
Justiție din stradă
Alexandru Buciuman, tânărul care, beat fiind, l-a accidentat mortal pe Horia Chiva, băiatul de 12 ani care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni de lângă sediul Poliției Oradea, rămâne după gratii.
Tribunalul Bihor s-a pronunțat joia trecută asupra contestațiilor depuse cu privire la lăsarea acestuia la domiciliu, dar și asupra unei excepții de neconstituționalitate, invocate de avocatul familiei victimei, care și-ar fi dorit să ia parte la dezbateri.
În lumina reflectoarelor
Evenimentele se mută din aer liber în săli, în Oradea fiind anunțate concerte și spectacole de stand-up comedy, de teatru și de dans.
Dan Badea se pregătește să spună glume „rău vegane”, Placido Domingo jr. va interpreta cântece napoletane în scop caritabil, Maia Morgenstern aduce o comedie dulce-amăruie pe scena orădeană, iar elevii lui Michael Flatley vor prezenta un show „Lord of the Dance”.
Polițist infractor
O poveste halucinantă! Un poliţist din Oradea şi fratele său, prinşi în flagrant în timp ce spărgeau casa unui afacerist.
Cu toate că procurorii îl acuză pe subofițerul Valentin Potre de fapte grave, precum șantaje, trafic de influență și fals, judecătorii Tribunalului Bihor au considerat că atât el, cât și fratele său, Gabriel, pot fi anchetați sub control judiciar.
OPINII
Mircea Chirilă: Încă un polițist infractor. Nimic nou!
Un agent șef în vârstă de 38 de ani a fost reținut pentru șantaj, trafic de influență și fals. Domnul Valentin Potre, polițist din 2006, a fost surprins în flagrant când stătea de șase, în timp ce fratele său dădea o spargere. Până la urmă, prin această manoperă, polițistul n-a făcut decât să întărească sloganul Poliției Române: Siguranță și Încredere. Stând de pază, i-a dat siguranță fratelui său, care a avut încredere că spargerea va reuși.
Adrian Criș: Investiție în pagubă
În ciuda tuturor evidențelor și a prognozelor pe care le puteau face, foștii șefi ai județului au ținut de bazinul din Nucet ca orbul de băț. Or, între Nucet și Ștei, unde este cel mai apropiat bazin, sunt doar 11 kilometri ce pot fi parcurși rapid. Cu banii tocați absurd pe bazinul din Nucet se puteau cumpăra 600 tone de motorină - iar asta la prețurile de acum! - cu care un microbuz putea duce copiii din Nucet la bazinul din Ștei timp de 20 de ani.
Mircea Ursuța: Arestul la domiciliu, o inechitate a legislației penale
Reglementarea arestului la domiciliu în România prin inspirație din legislația altor țări conduce în practică la inechități generate de necorelarea legislației penale. În concret, deși legiuitorul nostru penal a reglementat arestul la domiciliu, a „uitat” să reglementeze și o procedură de executare a pedepselor în regim de „domiciliu”, similar legislațiilor altor state europene care cunosc instituția arestului la domiciliu.
PREMIILE LUI BIHOREL
Poliția Bisericii: Preoții din Episcopia Oradiei, somați să nu dea „like” filmului părintelui Mega; PSD-iștii din Consiliul Local Oradea, luați la mișto de pe contul Primăriei; Site-ul Spitalului Județean din Oradea este o jignire la adresa pacienților; De ce au fost iertați polițiștii care s-au bătut la petrecerea șefului de post din Pietroasa; Firma angajată pentru reabilitarea străzii Vasile Stroescu din Oradea pregătește banii de penalității; Minciuna cu șanțul din Lunca: Pentru canalizare nu s-a putut, dar pentru gaz se poate sparge trotuarul!
ACTUALITATE LOCALĂ
Adjuncta șefului ITM Bihor, Nadia Racz, și încă trei angajate, anchetate de DNA pentru corupție; Trei doctoriţe de la Județean s-au bătut pentru... un medic arătos; Incendiul din Ştei, o răzbunare mafiotă. Doi indivizi au fost arestați; Sucursala Electrica Oradea are un nou director: Ionel Boja a fost „tras pe dreapta”; Air Oradea caută operator privat care să zboare de pe aeroportul local; Familiile pacienților UPU vor primi informații în timp real, printr-o aplicație online.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.