Luni, 15 iulie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:
Pe muchie de cuțit
BIHOREANUL publică o nouă investigație privind Maternitatea din Oradea, cu dezvăluiri despre acte medicale ale șefului secției de Obstetrică-Ginecologie I care se cer verificate.
Considerat unul dintre cei mai buni profesioniști pe plan local, ginecologul este bănuit că a ajuns „cel mai prolific medic al Maternității” și pentru că face operații nejustificate, după cum o arată chiar documentele medicale ale unor paciente de ale lui și analizate de specialiști care au ajuns la aceeași concluzie: intervențiile fie nu-și aveau rostul, fie ridică probleme de praxis.
Școli în corijență
Sute de elevi din Bihor au eșuat la examenele naționale, chiar dacă profesorii lor au primit bani în plus anume ca să-i pregătească pentru ele.
O zecime dintre absolvenții de gimnaziu din județ au chiulit de la Evaluarea Națională, jumătate dintre ei învățând în școli pe care Ministerul Educației le-a finanțat suplimentar tocmai pentru a preveni abandonul școlar, în timp ce alții au luat 2 și 3, în ciuda mediilor mari date de profesorii de la clasă.
Invazia gândacilor
Hoarde de gândaci invadează apartamentele orădenilor, începând din cartiere ca Rogerius și Ioșia până în centrul orașului, pe străzi ca Iuliu Maniu.
Sesizată de BIHOREANUL și de orădeni, Primăria a comandat pentru săptămâna viitoare încă două dezinsecții pe spațiile publice, pentru a stârpi inclusiv gândacii de bucătărie, care năpădesc locuințele după ce au fost alungați din subterane de lucrările la infrastructură și din câmpuri de temperaturile caniculare.
Cruciadă pentru pământ
Să nu pofteşti casa aproapelui tău şi să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău, spun învăţăturile biblice. Parohul bisericii ortodoxe din Căpâlna recunoaște însă că de mai bine de 20 ani ţine cu dinţii de terenul unei ferme care nu i-a aparţinut niciodată și spune că o va face în continuare, în numele bisericii...
Terenul a fost inclus în inventarul Agenţiei Domeniilor Statului, dar a ajuns în proprietatea Parohiei Ortodoxe Căpâlna în baza unei adeverinţe măsluite, motiv pentru care Parchetul Beiuș anchetează întreaga afacere.
Sărbătoare în vale
Pentru al treilea an consecutiv, un festival din Bihor îi invită pe orășeni și pe săteni deopotrivă să se bucure de natură, să (re)descopere tradiții și meșteșuguri, dar și să danseze și să se distreze alături de artiștii invitați.
Această ediție a SculptFest nu se va mai desfășura pe Valea Dâlbii din Căbești, ci pe Valea Sohodol, un alt loc pitoresc din comună, și programează trei zile pline cu ateliere și concerte.
OPINII
Mircea Chirilă: Bihorul, județ de pantofari?
Ne place sau nu, până la Revoluție Bihorul nu era considerat un județ foarte industrializat și nici nu avea un specific anume. La Craiova se făceau locomotive, la Arad tramvaie, la Pitești automobile, la Cluj și Timișoara carte. Noi, cu câteva excepții, eram croitorii și pantofarii Europei.
Adrian Criș: Am fost la Pride
Săptămâna trecută, când o parte a „comunității” LGBTQ+ din Oradea și-a făcut propriul festival Pride pentru al doilea an la rând, am luat parte la două dintre evenimentele întinse de luni până duminică. Am pus ghilimele pentru că, după cum aveam să aflu, în Oradea există nu una, ci două astfel de grupări...
Mircea Ursuța: Nu e bine să refuzi semnarea procesului-verbal
În cazul în care se refuză semnarea procesului-verbal, iar „operațiunea” este înregistrată de către „organ”, legea consideră că s-a realizat procedura de comunicare, începând să curgă termenele prevăzute de lege pentru contestarea procesului-verbal și pentru plata a jumătate din minimumul amenzii.
PREMIILE LUI BIHOREL
Răzbunare à la Puia: Șeful DGASPC Bihor le-a pus gând rău unor angajate și fostei directoare; Candidați nedoriți: Unii aspirați la șefia facultăților orădene s-au trezit boicotați de colegi; Brother Boss: PSD-istul Dorel Dume de la Ape și-a angajat sora casieră la SGA Oradea; Poliția a luat la verificat „bordelurile” din blocurile Oradiei; Nu deranjați! Ce program și-a tras Biroul de eliberare a diplomelor din Universitatea Oradea; Parcarea din șanțul Cetății Oradea, prea mică pentru mașinile localnicilor din zonă...
ACTUALITATE LOCALĂ
Șpaga înapoi! Fostul șef de la Expertiză Medicală scapă de pușcărie, dar rămâne fără bani; Bolojan: Pe 9 august se deschide circulației centura orașului Aleșd; Barajul Leșu este cu un pas birocratic mai aproape de reluarea lucrărilor de reabilitare; Clădirea Facultății de Medicină din Oradea va fi reabilitată.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.