URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 August 2022, 13:21

Nu faceți ca ea! O pensionară din Bihor s-a ales cu arsuri, după ce a verificat butelia cu flacără deschisă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O femeie de 66 de ani din satul Căuaşd, comuna Tulca, a ajuns la Spitalul Judeţean din Oradea cu arsuri pe mâini, faţă şi la nivelul căilor respiratorii, după ce a încercat să verifice etanşeitatea unei butelii cu flacără deschisă. Incendiul astfel declanşat a distrus şi mai multe obiecte din bucătărie.

Potrivit lt. col. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Bihor, incendiul a fost anunţat marţi, în jurul orei 8.05, prin apel la 112. Când pompierii din Tinca au ajuns acolo, focul cuprinsese bucătăria casei.

Militarii au stins incendiul în circa 25 de minute, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi.

"Pompierii militari paramedici i-au acordat primul ajutor calificat proprietarei, care suferise arsuri de gradul 1, la mâini şi la faţă, precum şi la nivelul căilor respiratorii, predând-o ulterior, echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a asistat-o medical şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", a declarat Roşca.

Pagubele provocate de incendiu sunt elemente de mobilier din bucătărie, un aragaz, un cuptor electric şi un cuptor cu microunde.

Pompierii le recomandă bihorenilor să nu verifice cu flacără buteliile, garniturile, regulatorii de presiune sau furtunul, ci doar cu emulsie de apă cu săpun.

Buteliile de gaz trebuie schimbate sau încărcate doar cu operatorii autorizaţi, iar dacă sesizaţi scăpări de gaze, aerisiţi încăperile prin deschiderea ferestrelor, nu aprindeţi focul, nu acţionaţi niciun mijloc sau instalaţie electrică şi întrerupeţi alimentarea cu gaz.

Nu păstraţi butelii pline în subsoluri şi nici nu utilizaţi butelii şi aparate de ardere cu gaze în încăperile destinate odihnei. De asemenea, nu amplasaţi buteliile lângă surse de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare, nu utilizaţi butelii fără regulatoare de presiune sau cu regulatoare defecte şi nu transvazaţi gazul din buteliile de aragaz standardizate în alte recipiente.

Un alt sfat util este ca la aprinderea arzătoarelor pe gaz, să utilizaţi principiul "gaz pe flacără", adică aprindeţi întâi chibritul/aprinzătorul electric şi apoi manevraţi robinetul de alimentare cu gaz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON