URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 05 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Decembrie 2023, 20:31

„Noi umblăm a corinda și cu drag a vă cânta”: Concert de colinde din Bihor, Maramureș și Bucovina

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitați miercuri, 20 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a se bucura de concertul de colinde „Noi umblăm a corinda și cu drag a vă cânta”. 

Organizat în cadrul proiectului „Bihorul colindă”, evenimentul va aduce pe scenă interpreți și ansambluri din Bihor. Este vorba despre Ioana Urs, Călin Ban, Ana Maria Gal, Andrei Corb, Andrada Turvan, Ciprian Mocan, Ansamblul „Nuntașii Bihorului”, Ansamblul de dansuri slovăcești „Cerovina”, Grupul de colindători ai Ligii Studenților din Oradea, Antonela Ferche Buțiu, Cornel Borza, Anika Brugos, Grupul vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, Grupul de teologi „Diacon Nicolae Firu” ai Liceului Teologic Ortodox „Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijor Ștefan Lacatoș, și un grup de colindători ai ansamblurilor „Brătcuța” și „Bărdăuța” Bihor. 

Vor colinda pentru orădeni și mai mulți invitați din țară: Anuța Iuga și colindători din Maramureș; Cristian Fodor și grupul de colindători din Ținutul Pădurenilor, Ansamblul „Ritmuri Zărăndene”, coordonator Gheorghe Diniș; Sorin Filip și colindători din Bucovina, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” – Suceava.

Momentele muzicale vor fi acompaniate de orchestra „Rapsodia Bihoreană”, condusă de dirijorul prof. Liviu Buțiu. Spectacolul va fi prezentat de Antonela Ferche Buțiu și Ovidiu Purdea Someș.

Intrarea se face pe bază de bilete gratuite, în limita locurilor disponibile. Biletele pot fi ridicate de la recepția Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor, str. Armatei Române, nr. 1/A, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Proiectul „Bihorul colindă” este la a doua ediție, fiind organizat de Consiliul Județean Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Episcopia Greco-catolică de Oradea,  Biserica Penticostală, Biserica Baptistă și Biserica Reformată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.564 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON