URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 02 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămânile trecute, în sistemul de drept românesc accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, cu titlu prealabil, trebuie să vâri, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Februarie 2024, 15:52

Noi transporturi cu produse secondhand murdare şi uzate, oprite la Borş II (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Opt transporturi pline cu haine murdare, saltele cu pânze de păianjen ori încălţăminte cu urme de noroi, care erau destinate unor asociaţii din România, au fost oprite să intre în ţară prin Vama Borş II.

Acţiunile de control ale vehiculelor care transportau produsele cu probleme au fost efectuate în perioada 1 – 12 februarie de reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor (CJPC), care au fost solicitaţi la Punctul de Trecere a Frontierei de la Borş II de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJPC Bihor, vehiculele care voiau să ajungă în România transportau diferite produse secondhand, precum articole textile, încălţăminte, obiecte de mobilier, articole de uz casnic şi anvelope. Marea majoritate erau destinate unor asociaţii din România.

"În urma verificărilor efectuate, în 8 cazuri s-a constatat că produsele nu erau însoţite de documente care să ateste că au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, în conformitate cu prevederile HG 163/2007, coroborat cu prevederile Legii 245/2004 precum şi ale Regulamentului (UE) 1020 din 2019 al Parlamentului European şi al Consiliului privind supravegherea pieţei şi conformitatea produselor, prezentau urme de murdărie, praf, pete, pânze de păianjeni etc. fiind considerate produse nesigure, astfel că nu a fost permisă introducerea pe piaţă/punerea în liberă circulaţie pe teritoriul României a articolelor uzate în valoare de aproximativ 190.000 lei", se arată în comunicat.

În alte 9 cazuri, comisarii CJPC au aplicat doar sigilii pe vehicule, fiindcă aceştia au constatat, prin sondaj, că produsele din interior nu prezentau deteriorări majore.  

"Având în vedere că în punctul de frontieră nu există posibilitatea verificării întregii încărcături, au fost aplicate sigilii, deschiderea şi verificarea întregului conţinut urmând să fie făcute de echipe ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din judeţele de destinaţie - Arad, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi şi Cluj", se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON