URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Decembrie 2014, 16:58

Noi percheziţii la Primăria Beiuş: Primarul Adrian Domocoş, reţinut de DNA!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Adrian Domocoş a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DNA într-un nou dosar care vizează fapte de corupţie ce se leagă de un contract cu Episcopia Greco-Catolică, în care mai sunt cercetaţi şi reprezentanţi ai Episcopiei, şi funcţionari publici.

Afaceri cu biserica

Domocoş a fost chemat la audieri la sediul DNA Oradea luni dimineaţă, de la ora 8, şi n-a mai fost lăsat să plece acasă. Reţinerea sa a fost dispusă după 8 ore de audieri. În paralel, un echipaj al DNA a descins din nou la sediul Primăriei Beiuş, de unde a ridicat un nou set de acte.

Surse din anchetă au declarat BIHOREANULUI că reţinerea de luni este în continuarea percheziţiilor făcute în luna septembrie, când procurorii DNA au ridicat mai multe documente din biroul primarului, din locuinţa acestuia, dar şi din sediul Protopoiatului greco-catolic din Beiuș, sigilând totodată mai multe birouri din Primărie.

În aceeaşi anchetă, ulterior, s-au făcut mai multe audieri, printre persoanele ascultate fiind şi protopopul de Beiuş, Ioan Mada, episcopul greco catolic de Oradea, Virgil Bercea, şi administratorul episcopiei, Ovidiu Constantin, cel din urmă fiind unul dintre suspecţi.

Noul dosar are legătură cu modul în care primarul Beiușului a subînchiriat un spaţiu pe care îl deţinea în chirie de la Episcopia Greco Catolică în Beiuș, pentru deschiderea unei sucursale bancare în municipiu, dar şi cu modul în care edilul coordona afacerile conduse în acte de mama sa.

Primar cu probleme

Luni a fost a patra oară, în decurs de doi ani, când DNA Oradea "calcă" Primăria Beiuş. Prima dată, în septembrie 2012, procurorii au percheziţionat biroul primarului Adrian Domocoş şi locuinţa acestuia, ridicând documente şi unităţi de calculator. Ulterior, Domocoş a fost pus sub învinuire pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat de colectarea de şpăgi prin propria fundaţie.

Procurorii au descoperit că fundaţia edilului, Asociaţia Fortuna Beiuş, a beneficiat de sponsorizări de la mai mulţi investitori care aveau nevoie de autorizaţii din partea Primăriei, printre aceştia numărându-se şi patronul cunoscutei firme Unicarm, care şi-a ridicat în centrul Beiuşului un magazin fără acte, pe bază de donaţii generoase.

Un an mai târziu, pe 13 martie 2013, tot însoţiţi de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, procurorii au percheziţionat mai multe birouri din Primăria municipiului şi locuinţa edilului într-un dosar legat de un prejudiciu de 1,2 milioane de lei, bani plătiţi firmei Top Construct Grup SRL pentru lucrări neexecutate.

În respectivul dosar, 17 persoane au fost trimise deja în faţa instanţei, între care şi primarul Adrian Domocoş, procesul fiind pe rol.

Citiţi pe această temă şi articolul "Acuzaţii grele pentru primarul din Beiuş: luare de mită, deţinere ilegală de arme şi incompatibilitate"

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pe cand penalul din Tinca
Invitam DNA -ul la Tinca.Avem si noi un primar puscariabil.
Postat 16 Decembrie 2014, 20:53 de duplex
RUŞINE !!!
HEI, PRIMARULE!!!!!!!!!!AI AJUNS SĂ-ŢI PLĂTEASCĂ TALPA ŢĂRII MÎNCARE, UN PAT ŞI ... ZEGHEA!!!!!!!POPORUL FACE CINSTE :)))))))))))
Postat 16 Decembrie 2014, 00:18 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON