URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 27 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am fost la deschiderea fabricii de anvelope Nokian Tyres, să văd cum arată o investiție de 650 milioane euro. Am vizitat linii de producție, unde se vede clar că gradul de automatizare este foarte ridicat. Fabrica are 10 hectare de clădiri și doar 500 de muncitori, adică 250 pe schimb. Practic, angajații au rolul de a supraveghea procesul de fabricație, iar o parte se ocupă de mentenanța instalațiilor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează. Ilie Bolojan chiar candidează la Parlament, chiar pleacă „între mitici”. Nu s-a mai pus simbolic în coada listei, ci deschizător, pe prima poziție.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iulie 2024, 20:33

Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO)

Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
Noi declarații controversate făcute de premierul Ungariei, Viktor Orbán, la Băile Tușnad (FOTO) Foto: Inquam Photos / George Călin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a făcut, sâmbătă, noi declarații controversate, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. Conducerea Rusiei este una „hiper-raţională”, iar Ucraina nu va putea niciodată să-şi îndeplinească visul de a deveni membră a Uniunii Europene sau a NATO, a spus premierul Ungariei, conform HotNews.ro.

Între altele, Orbán, care nu a ratat nicio ediție a acestui prilej de adunare a maghiarimii în Transilvania, a spus că Ucraina nu va deveni niciodată membră a UE sau a NATO, deoarece „noi, europenii, nu avem suficienţi bani pentru asta”. 

„UE trebuie să renunţe la identitatea sa de proiect politic şi să devină un proiect economic şi de apărare”, a declarat el, potrivit HotNews.ro.

Noua ordine mondială

El a declarat că, spre deosebire de „slăbiciunea” Occidentului, poziţia Rusiei în afacerile mondiale a fost raţională şi previzibilă, afirmând că ţara a dat dovadă de flexibilitate economică şi s-a adaptat la sancţiunile occidentale încă de când a invadat Crimeea, în 2014.

Liderul ungar consideră și că Rusia va avea de câştigat pe măsură ce Occidentul devine tot mai „iraţional” și îşi pierde puterea, iar centrul de putere al lumii se va muta în Asia, a opinat el. De altfel, el a spus că schimbarea ordinii mondiale este un proces care a pornit din Asia, zonă care va deveni centrul definitoriu al lumii, punctând faptul că omenirea se află în cursul unor schimbări majore care vor contura o lume nouă, potrivit Agerpres.ro.

„Ungaria trebuie să facă față acestei noi lumi ca întreg, cu toți maghiarii, iar acest lucru trebuie discutat și în fața maghiarilor din străinătate”, a subliniat el, adăugând că războiul a dezvăluit situația reală din Europa.


Inquam Photos / George Călin

Ce se întâmplă dacă vine Trump

Premierul Ungariei a mai spus și că că nu trebuie omis faptul că Donald Trump ar putea câştiga alegerile prezidenţiale în Statele Unite ale Americii, caz în care Europa va trebui să suporte consecinţele susţinerii războiul din Ucraina.


Inquam Photos / George Călin

"Trump ante portas", a transmis Orbán, parafrazând o expresie în latină, adică "Trump se află la porţile noastre", şi a susţinut că, dacă Europa nu va avea o politică a păcii, iar Trump va câştiga alegerile din SUA, atunci UE va trebui "să îşi recunoască înfrângerea" şi să suporte consecinţele pentru că a susţinut războiul Rusia-Ucraina.

"Uniunea Europeană va trebui să plătească preţul acestei aventuri de război şi asta ne va afecta şi pe noi", a pretins acesta.

Conform Agerpres, Orbán a menţionat, printre altele, și că oficialii de la Bruxelles îl condamnă pentru "misiunea de pace" (cu trimitere la întâlnirea de cu Vladimir Putin de zilele trecute), însă el consideră că eforturile sale reprezintă o "misiune creştină", iar în calitate de creştin "eşti obligat să treci la fapte".

HotNews amintește că Orbán, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE, s-a distanţat brusc de restul blocului căutând legături mai strânse cu Beijingul şi Moscova şi i-a înfuriat pe unii lideri europeni când a făcut vizite surpriză la Kiev, Moscova şi Beijing, în această lună, pentru discuţii privind războiul din Ucraina.


Inquam Photos / George Călin

„A beautiful friendship”...

Pe de altă parte, în deschiderea discursului susţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, Orbán a ironizat un episod petrecut anul trecut. Premierul maghiar a anunțat că nu mai a primit "instrucţiuni diplomatice" de la Bucureşti, despre ce să spună şi ce să nu spună la Tusvanyos şi a vorbit de întâlnirea avută cu prim-ministrul român, Marcel Ciolacu. 

"Prima veste bună este că nu s-a făcut aşa mare tam-tam cum s-a făcut anul trecut, nu am primit nici instrucţiuni diplomatice de la Bucureşti, ce să spun şi ce nu să spun, însă am primit o invitaţie la un dialog la nivel de prim-ministru şi s-a şi întâmplat acest lucru. Anul trecut când ne-am întâlnit, după întâlnirea respectivă cu premierul României, am spus că este 'beginning of a beautiful friendship', adică 'începutul unei prietenii frumoase', şi mai spuneam că da, am făcut progrese, am făcut un pas în faţă", a declarat Orban, potrivit traducerii oficiale, publicate de Agerpres.ro.

Între altele, acesta a mai trecut în revistă subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu şi şi-a exprimat speranţa că în toamnă va exista un vot pentru aderarea României la Schengen.


Inquam Photos / George Călin

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, Viktor Orbán se află în vizită în România încă de joi seara, pentru a participa, încă o dată, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, unde, joi seara, a fost întâmpinat cu alai și unde a primit o caschetă de husar de la căpitanul Asociației tradiționale a Husarilor din Vlahița. Vineri, el s-a dus la București pentru a se întâlni cu premierul Marcel Ciolacu la Vila Lac.

Peste 7.000 de persoane s-au înregistrat pentru a asista la tradiţionalul discurs pe care Viktor Orban, premierul Ungariei, l-a susținut sâmbătă, în încheierea lucrărilor Universităţii de Vară "Tusvanyos", de la Băile Tuşnad.

Sâmbătă, în timpul discursului în prezidiu s-a aflat și fostul europarlamentar László Tőkés (în partea dreaptă, în imaginea principală), unul dintre liderii politici ai comunității maghiare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Lumea e mare
Raportăm ziua de azi la eternitate. Ar fi ceva de mers ----
Postat 29 Iulie 2024, 09:21 de Just-22
noah
hat , da mare diferenta estem intre magyar si ungro-finic , da si inca pe atat intre ce o ramas dupa Matias Corvinus ,in zona geografica, seamana mai mult cu minoritatea care ''ma da si mie mancat'as peleu matale '', si ca sa vezi ca trendul pe zona e misto', ia ui la aia cu https://www.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-ieri-oradea-azi-istoria-casei-de-moda-din-piata-ferdinand-187893.html , din anumite feluri de asiatic/asia minor hai ajuns sa ai hasiatic dala care umbla cu hai da si mie ..nasoale , si ma gandesc ca plateste primaru' serviciile prestate de constructori si aia de la hurbana in lemne (de la copacii seculari din Oradea , singurii martori care au ramas ca Oradea a fost! un oras frumos)
Postat 29 Iulie 2024, 01:15 de sodelica
zise marcel ciorapu:
"Iertaţi-mă, este al treilea stat, este al treilea partener al României din interiorul Uniunii Europene, Ungaria."
Postat 28 Iulie 2024, 21:23 de florea
Orban Asiaticu’
Daca tot merge puterea in Asia, nu vrei sa mergi si tu dupa ea, Orbane? Si sa ii iei pe toti asiatici astia mici de croncane maghiara pe aici, pe la noi si dincolo de granita pana in Austria. Dar duceti-va acum pana nu creste puterea in Asia si nu mai puteti spune ca ati ajuns primii si acolo.
Postat 28 Iulie 2024, 17:07 de Victorvlad12
Asia!!!
Vizuinea, pardon, viziunea lui Orban despre „Asia felix„ este una naturală, „chemarea străbunilor„,vorba lui Jack London.
Postat 28 Iulie 2024, 00:14 de marginan
Intoarcerea
la rădăcini!
Postat 27 Iulie 2024, 21:53 de nealiniat
Ca si pe centura
Tot timpul dupa bani. Azi la Bruxelles, maine la Moscova, poimanine la Beijing. Datorita comportamentului sau, la Washinghton nu mai are acces. Acum si-a pus sperantele intr-o schimbare la Casa Alba. Aceste capitale au fiecare propriile interese iar el joaca bambilici. S-a prins lumea.
Postat 27 Iulie 2024, 21:29 de Timi
"Peste 7.000 de persoane s-au înregistrat pentru a asista la tradiţionalul discurs "
cand o avea marcel ciorapu 7000 de indivizi inscrisi cu CNP la vre-un meeting?d-apoi la un meeting cu diaspora?Orban =LIDER!!
Postat 27 Iulie 2024, 21:12 de florea
Viktor Orban:
„UE trebuie să renunţe la identitatea sa de proiect politic şi să devină un proiect economic şi de apărare”. Pai, tocmai el submineaza economia si apararea UE, deschizand larg portile pt China, a.i. aceasta sa bage in faliment industria tarilor UE, prin produsele subventionate de catre Partidul Comunist Chinez. Ca tot se da un mare avocat a lui Donald Trump si in acelasi timp, al Chinei, Trump considera China ca fiind cea mai mare amenintare la adresa economiei si a SUA, in general. Omul acesta, Viktor Orban< admirat de o parte dintre maghiari, este dominat de contradictii.
Postat 27 Iulie 2024, 20:56 de Riviera
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4629 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON