URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Octombrie 2024, 11:01

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, ridicat de procurorii DNA! Ar fi luat șpagă de cel puțin 100 de ori, în bani, găini și ouă

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, ridicat de procurorii DNA! Ar fi luat șpagă de cel puțin 100 de ori, în bani, găini și ouă Sursa foto: INQUAM Photos, Malina Norocea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost ministru al Sănătății, deputat PNL și președinte al organizației PNL Vaslui, Nelu Tătaru este anchetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Potrivit G4Media, care citează surse din anchetă, în calitate de medic chirurg, acesta ar fi primit sume de bani şi produse, cum ar fi ouă şi găini, de la pacienţi sau aparţinătorii acestora, în schimbul unor acte medicale. 

Investigaţia este desfășurată de DNA Iaşi, iar anchetatorii au identificat peste 100 de situaţii în care Tătaru ar fi primit mită.

În cadrul percheziţiilor efectuate la Spitalul Dimitrie Castroianu Huși, au fost descoperite şi înregistrări video care îl arată pe fostul ministru în timp ce lua mită, conform aceleiași surse. 

Ancheta este în desfăşurare, iar fostul ministru a fost ridicat din spital și dus la sediul DNA Iaşi pentru a răspunde întrebărilor procurorilor.

Demis din funcție

După apariția informațiilor privind ancheta DNA, Nelu Tătaru (52 ani) a fost demis de la conducerea PNL Vaslui, prin decizia Biroului Politic Naţional. „La propunerea mea a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

De asemenea, șeful PNL a spus că, în acest context, Nelu Tătaru - care deschide lista PNL pentru Camera Deputaților în Vaslui - „nu are cum să mai rămână candidat”. „Este o situaţie care îl afectează pe cel care trebuie să răspundă de faptele sale”, a mai spus Ciucă. 

Situaţia medicului a generat reacţii în cadrul partidului. Bihoreanul Vasile Blaga, acum preşedinte interimar al PNL Timiş, a declarat joi că Tătaru ar trebui să se retragă de pe lista candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare. Blaga a amintit că, într-o situaţie similară, în 2016, el şi-a dat demisia din funcţia de co-preşedinte al PNL după ce a fost anchetat de procurori. 

"Când m-a chemat "Portocală" (n.r. fostul procuror DNA Mircea Negulescu) la Ploieşti, de la Ploieşti mi-am dat demisia din funcţia de co-preşedinte al PNL. E adevărat că după 7 ani de zile, 9 judecători au spus că sunt nevinovat, cred că e un caz unic în România. Una este asta, prezumţia de nevinovăţie, şi alta este asta. Din moment ce ai astfel de probleme, trebuie să te retragi. E vorba de demnitate, până la urmă", este citat Vasile Blaga de către G4Media.

„Pentru pacienți”

În urmă cu câteva zile, Tătaru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susţinea că îşi desfăşoară activitatea medicală "doar pentru pacienţi, nu pentru bani", însă postarea a fost ulterior ştearsă.

"«Nelu, tu pentru ce munceşti atât la spital?», mă întreabă o cunoştinţă.
«Pentru pacienţi», îi răspund.
«Cum, nu pentru bani?», mă întreabă.
«NU», i-am răspuns.

În multe domenii de activitate, mulţi oameni muncesc doar pentru partea financiară sau recunoaştere. Alţii, la fel de mulţi, muncesc pentru că le place ceea ce fac. Unii, nu ştiu câţi, merg la muncă pentru că le place să răspundă la provocări, unele chiar riscante. Eu fac tot ce îmi stă în putinţă pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor mei! Aceasta este misiunea mea! Aşadar, cei care aveţi bucuria de a face în fiecare zi câte ceva bun, vă spun că vă admir pentru ceea ce faceţi", a scris Tătaru pe Facebook.

Conform declaraţiei sale de avere, Nelu Tătaru deţine două apartamente, achiziţionate în 2017 şi 2018, şi mai multe conturi bancare, însumând peste un milion de lei. Familia sa deţine patru conturi, unul cu 1,03 milioane de lei, altul cu 350.000 de lei şi un altul cu 55.000 de lei, plus un cont în euro, cu 3.380 de euro. De asemenea, fostul ministru are un împrumut de 578.000 de lei, contractat de la Banca Transilvania în 2017.

Tătaru a raportat venituri de 141.000 de lei din activitatea sa de deputat şi 18.437 de lei din profesia de medic chirurg la Spitalul Municipal de Urgenţă. Soţia sa, Rodica Tătaru, a declarat venituri de 72.000 de lei. 

Ministru al Sănătății în pandemie

Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătăţii într-o perioadă critică pentru România (martie-decembrie 2020), în timpul guvernării PNL, fiind responsabil de măsurile luate pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Înainte, el a fost senator în legislatura 2012-2016, ales pe listele PNL, şi ulterior a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în decembrie 2019. Tătaru a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Vaslui în 2017.

La începutul lunii septembrie, Tătaru declara că speră ca PNL Vaslui să obţină un rezultat bun la alegerile parlamentare, menţionând că "ne vom mobiliza astfel încât să obţinem un rezultat bun". La alegerile locale din iunie, PNL Vaslui a obţinut 23,03% din voturi, iar Tătaru s-a clasat pe locul al doilea în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vaslui, cu un scor de 25,26%.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ce rusine! Ce vremuri! Ce fapte!
Nici hotii nu mai sunt ca pe vremea lui Blaga. Nu pot sa cred ca la valoarea lui financiara si statutul lui in societate poate lua mita gaini si alte oratanii. Macar Blaga discuta de sute de mii de euro prin vami. (totusi nu uitam ca mai era cate unul cu carnatii si atunci) Asta fura gainile si ouale amaratilor de la curte? Nu e de mirare ca cei mai mici in functii pe la institutii de stat "ciupesc" cum pot orice si nu se dau inlaturi de la a fi penibili (si penali) pentru orice tip de "venituri". (Vezi Universitatea din Oradea). Felicitari lui Bolojan ca mai nou nu sta la masa langa astfel de penali. (pe unii ia ajutat destul pana s-o fi lamurit de ei probabil)
Postat 11 Octombrie 2024, 06:27 de scarbit
da
Cati doctori de la privat au fost prinsi ca au luat mita ? miciunul ! de ce ? pentru ca se plateste clar la receptie . Solutia pentru spaga din sistemul public de sanatate ? privatizati toata sanatatea ! Si asa se va termina sigur cu spaga .
Postat 11 Octombrie 2024, 01:23 de richard
?
Oare cit colesterol rău are dl.Ministru? Ar fi interesant și un buletin de laborator.
Postat 10 Octombrie 2024, 17:37 de Simonette
sanducu
pe unde esti, sanducu? nu te-am auzit de ceva vreme pomenind cuvantul “drojdie”… ahahahahahah
Postat 10 Octombrie 2024, 17:34 de denis
Vorba primului liberal al țării ... ori ești prost, ori precaut.
Nimic nu au învățat PNL-iștii din experiența PSD-iștilor, în materie de șpagă, mită și parandărăt. Fiind oportuniști, veșnic flămânzi și calici fără măsură, au schimbat rapid "zeciuiala" obișnuită, scrisă și în biblie de altfel, cu standardul "jumi-juma".
Postat 10 Octombrie 2024, 11:54 de KP
Astea erau "somitatile"...
...partidului UNISEX care ne recomandau vaccinarea!
Postat 10 Octombrie 2024, 11:40 de georgemarian
Dna Felicia Popovici, sefa dna Oradea
Haideti, doamna, se poate, doar sa vreti! Unul sa ,,extrageti" si pica toata sandramaua!
Postat 10 Octombrie 2024, 11:12 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON